צביעת עיסת נייר מעתונים

שמש א

New member
צביעת עיסת נייר מעתונים

הי לכולם! בהמלצת שבלולית
עברתי לכאן (מפורום שכן). רציתי לדעת באיזה צבע מומלץ להשתמש לצביעת עיסת נייר והאם אקריליק מתאים? בתודה,
שמש

av_i_va

New member
אפשרות נוספת../images/Emo140.gif

אני נוהגת להשתמש ב 2-3 השכבות האחרונות בנייר עתון חדש (לא מודפס). זהו נייר זול שניתן לרכוש בכל חנות. מוכר גם כנייר טיוטא. על ידי כך אני מקבלת למעשה מוצר שהוא כבר לבן בבסיסו. ניתן להתחיל ישירות במלאכת הצביעה. צבע אקרילי מתאים בהחלט. אפילו צבע גואש פשוט. יש רק לזכור לקבע את הצבע בעזרת לכה טובה. עבודה נעימה

אפשרות נוספת נוספת

במקום להשתמש בניר עיתון חלק, אפשר להשתמש בטישיו, זה גם מעלים את הקישקושים של העיתון וגם נותן מרקם מיוחד

התשובות שקיבלת מצוינות..

והסיבה למרבית התשובות היא שכל אחד בוחר לו את הדרך הנוחה עבורו... אני רוצה להגיד להוסיף משהו על ג´סו.. ג´סו הוא צבע בסיס לבן..והסיבות שאני משתמשת בו הן לא רק על מנת להעלים את הקישקושים של העיתון..כי לקישקושים יש גם פתרונות אחרים..כמו שקיבלת..הסיבות הנוספות הן חוזק.. ג´סו אוטם את עיסת הנייר ונותן לה חוזק..בנוסף לזה ניתן לשייף את העבודה בנייר זכוכית ולקבל מרקם חלק... אלו היו 60 שניות על ג´סו..
)

שמש א

New member
תודה רבה לכולן!!! ../images/Emo23.gif

ממש תודה על העיצות. אני ממש לא מכירה את הג´סו המדובר. איכן אפשר למצוא אותו? בחנויות טמבור, או רק בחנות כמו זו בדרך פתח תקווה? ועוד שאלה פעורה אחרונה... בשום מקרה לא כדאי לי לצבוע ישירות על העיתון הכתוב? הכתוב יתערבב עם האקריליק? תודה, שמש

ג´סו...

ג´סו ניתן לקנות בחנויות לחומרי מלאכה ואומנות ומחירו כצבע אקרילי רגיל..אם את משתמשת בצבעים על בסיס מים גם הג´סו צריך על אותו בסיס.. זה לא חובה להשתמש בו..הסיבות שאני משתמשת בו כמו שאמרתי הן חוזק וגם בגלל שאני משייפת את העבודות שלי בנייר זכוכית למרקם חלק והג´סו תורם רבות..כמו בעץ..צובעים בצבע יסוד ומשייפים.. אבל אם לא.. הכתוב לא יתערבב לך..ממש לא..רק תצטרכי לצבוע כמה שכבות עד לכיסוי מוחלט.. המלצה שלי..אם את רואה בזה עבודה חד פעמית..ואת לא יוצרת הרבה..אל תקני.. תצבעי ב כ-3 שכבות של צבע אקריליק..ותאטמי בלכה טובה..בכל זאת את רוצה..ניתן למצוא באריזות קטנות של כ 60 מ"ל.. שיהיה בהצלחה..

av_i_va

New member
יופי של רעיון

מחר אני מסיימת את הבקבוקים שסיפרתי עליהם. הפעם איישם את ההמלצה שלך. היא נראת לי מאוד הגיונית. וכעת - אני צריכה רעיונות לצביעה. 4 בקבוקים זהים ביום חמישי בלילה, בעת מופע נעילת פסטיבל כרמיאל ירקדו מחוללי להקת "השחפים", ילדים בני 12 ריקוד בשם "אמת או חובה". מיותר לציין כי הבקבוקים יהווה את החלק המרכזי בתפאורת הריקוד.

Y A E LY

New member
אביבה

איך הגעת לעשות את התפאורה למופע נעילת פסטיבל כרמיאל?!? בכל מקרה הייתי הולכת על צבעים פשוטים ללא הרבה סיבוכים אולי שני צבעים ומשלבת את מוטיב הסימן שאלה- למרות שלא ראיתי את הריקוד וזה חלק די חשוב בהחלטה של העיצוב של הבקבוק...

av_i_va

New member
להכין תפאורה זה אתגר ממש

לפני שנתיים היה לנו רקע באורך של 62 מטר. הכנו דמויות ענק של רקדנים בתנועות ריקוד שונות, באמצע היה הסמל של הפרמיירה. זו עבודה רבה אבל תענוג לראות את התוצאה.

אורלי99

New member
אביבה נראה שהולך לצאת מ-ק-ס-י-ם

הצביעה גם צריכה להיות זהה??? אולי כדאי לצבוע רקע כהה ואז פס ספיראלי שעולה מתחתית הבקבוק עד לצאוורו (אולי יתן תחושה של דינמיות במיוחד כשיסובבו אותו בזמן הריקוד) וכמובן אי אפשר בלי שאלה..... קצת קשה לפי הצילום לאמוד את גודל הבקבוק אבל אם אני אניח שהגובה הוא מעל חצי מטר אז השאלה היא אם עשית בסיס בתוך הבקבוק שהוא לא מעיסת נייר ואם כן מהו? ובאיזה גודל הוא ביחס לעיסה?

av_i_va

New member
הרעיון עם הספירלה מצא חן בעיני

אעשה תחילה כמה נסיונות על בקבוקים של קולה או משהו... הבקבוק בגובה 1.60 מטר הבסיס הוא בקבוק מתנפח. מחר מחכה לי עבודה רבה. הייבוש הרבה יותר איטי מהצפוי, אבל לשם כך יש פן. לא???

sheda0ktana

New member
call me old fashioned....

אני התאהבתי בבקבוק כמו שהוא, ככה, עם העיתונים והכל...

av_i_va

New member
ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

גם בעיני הוא מקסים, אבל הוא נעשה למטרה מסויימת. ולמטרה זו - הוא לא מתאים בצורתו הנוכחית. עוד מעט תמונה מהשלב הסופי לפני צביעה

למעלה