צביעת פינת אוכל

katkatan

New member
צביעת פינת אוכל

שלום רב, אני מעוניינת לצבוע את פינת האוכל שלי לצבע פנינה. הבנתי שפוליאור הכי טוב לצורך העניין. רק מה, יש בשולחן חריצים כאלה למעלה הוא אמנם חלק אבל ברגליים הוא מחוספס- מצרפת תמונה. האם זה ייצבע לי טוב? ועוד שאלה- האם עליי לשייף את כל השולחן בנייר זכוכית לפני הצביעה? האם לשייף את כולו- גם החלק מהחוספס? ואם כן- באיזה מס' של נייר זכוכית. תודה

yulevi

New member
צביעה

כדי שיתקבל הגוון שאת רוצה,מומלץ להסיר את הצבע על ידי ליטוש עם נייר לטש,כדי שהצבע המקורי לא ישנה את גוון הפנינה,שיטת הליטוש היא מתחילים עם נייר גס ועוברים בהדרגה לניירות עדינים יותר

yoavliberman

New member
יתכן ותוכלי להספק בשיוף קל בלבד

היתי ממליץ לשייף את השולחן כולו בנייר מס' 280 או 220 ולנקות את פני השטח היטב בעזרת מדלל כמו טינר או אלכוהול 100 אחוז. כך את משיגה שני דברים: 1. חיספוס פני שטח במידה אחידה כדי לעזור לפוליאור להטפס על פני שכבת הלכה. 2. ניקייון פני השטח בעזרת המדללים חשוב מאוד כי כך תסירי שיירי שומן, לכלוך ועוד, שימנעו מהפוליאור להצמד לשיכבת הלכה.

katkatan

New member
השאלה מה עושים עם כל האיזור המחוספס?

ראיתם את הרגליים של השולחן? הן לא חלקות בכלל איך אפשר לשייף את זה?

yoavliberman

New member
איך לשייף

אם את רוצה רק לשנות את מראה השולחן מלשקוף אדמדם ללבן פנינה אטום, את אינך חייבת לשייף ולהחליק את כל השקעים והחריצים -- מספיק רק לחספס קצת את הלכה ולנקות עם סקוטש ברייט או צמר פלדה ומדלל כמו שהסברתי בהודעה הקודמת, ואז למרוח שתי או שלוש שכבות של פוליאור. בהצלחה, יואב

esterika007

New member
בדיוק

יש צורך בחספוס קל, ניקיון של אבק ושומן ושתיים עד שלוש שכבות של פוליאור בגוון פנינה. כדאי להמתין לייבוש מלא בין השכבות. בהצלחה!

maamoon

New member
העיבוד ברגלים הינו עיבוד סרט

העיבוד הזה מוסג מחיתוך על משור סרט והשאלה שאם אתה מעוניין לשמור אותו לאחר הצביעה, תרצה במראה הזה? אם כן שיף קלות עם נייר 280 או 320 ועל זה תצבע שכבה או יותר של צבע פנינה של פוליאור במברשת או צבע פוטריין דו רכיבי בהתזה

למעלה