צביעת קירות הבית

שלום רב

רקע: גרושה, דירה שכורה, עבדתי חצי שבוע, לשמחתי מצאתי עבודה נוספת לחצי השני של השבוע...... (מתזכרת אותך החלום עם העכבר כמה נכון חח)
ירדתי מהעניין של בית המשפט לגבי הדירה - הבנתי שהעלות גבוהה מאוד ........

בחלום מופיע
בן דוד שלי (שהוא נשוי ואנחנו ממש לא בקשרים) והאבא שלו (הדוד שלי) נפטר לפני כחודש.

החלום
אני בבית שלי הבן דוד שלי מסייד לי את קירות הבית בלבן........ האווירה טובה , בסיום הצביעה, אנחנו יושבים במרפסת
עם אחי ואחותי הגדולים ממני. ואז הבן דוד יושב לידי והוא מחבק אותי ואני נשענת עליו .......בתחושה ממש טובה.

אלישבע777

Well-known member
שלום יערונת,

הפרוש שלי לחלום על בן הדוד

החלום נפתח בפעולה ומסתיים בשקט ובשלווה. זהו חלום של מילוי משאלה. בן דודך שאביו נפטר לפני חודש, מסייד את קירות ביתך בלבן. יש בפעולה זו סמל לסיום ולהתחלה חדשה. דודך נפטר ( לבן צבע התכריכים) – סיום תקופה. בן דודך שאת אינך בקשר איתו – מסייד את הקירות ומחדש אותם. יש כאן סמל לכיסוי העבר ( העגום, הישן, המכוער, בלה מזוקן) בצבע לבן בוהק מאיר עיניים, צבע הניקיון, הטוהר והשלום - צבע המתאים לעתיד המיוחד. העבר שהיה כוסה והעתיד העומד בפתח הוא עתיד בהיר ושלו. מסביבך גם אחיך ואחיותייך ובן הדוד מחבק אותך ואת נשענת עליו. עתיד שבו המשפחה מקיפה אותך והיחסים חמים טובים. יש לך על מי להישען. את לא לבד.

בן הדוד יכול לסמל את השאיפה לזוגיות טובה, נינוחה, בהירה , נקיה ומתגמלת. בעברית הקדומה המקראית דוד הוא אהוב ולא רק אח של אם או של אב. הדוד האמיתי שלך מת וגם אהובים קודמים, הסתלקו מחייך. אבל יש בן (איש, גבר) דוד ( אהוב) שאת מייחלת להכיר שיהיה לך בן זוג כמו אח קרוב וטוב וגם ידיד, בלי הבעיות שבן זוג עלול לגרום ( כפי שידוע לך מניסיונך). אפשרות נוספת – את מייחלת להכיר בן ( גבר) דוד ( אהוב) שהוא בן זוג אוהב וגם עוזר וגם נעים לשהות בקרבתו, ולהרגיש טוב.

כדי להגיע לעתיד נינוח כזה, צריך לכסות על העבר ולהיות פנויה רגשית לחבק את מי שתכירי או שאת מכירה, לתת לעצמך אפשרות להישען עליו ( ללא חשש להיראות תלותית, ללא איבוד עצמאותך ועצמיותך!) וליהנות מהתחושה הטובה של קבלה ונתינה. החלום מראה שלא צריך הרבה בחיים כדי להגיע לשלוות נפש. רק להעריך את הקיים ולאפשר למי שבסביבה לעזור לך, או להיות קרוב אליך.

פרוש נוסף – היו שני אירועים חשובים בחייך לאחרונה : החלטת לרדת מעניין התביעה המשפטית לא יחזור ובנוסף מצאת עוד עבודה לפרנסתך. שני אירועים אלו זו גרמו לך תחושת שלווה של עול שירד ממך. הקיר שלך כוסה לבן. אין לך טינה או כעס על ויתור על תביעה צודקת, אלא השלמה עם המצב ולכן את מרגישה עכשו טוב. העבר מת ( התביעה) יחי העתיד החדש ( העבודה והמשפחה)

איני יודעת מדוע את נזכרת בחלום עם העכבר. לא מצאתי קשר בין החלומות. מצאתי קשר מסויים לחלום על וילונות לבנים 18.221 עליו לא הגבת ( וחבל) היתה שם התייחסות לצבע הלבן של הווילונות שבעלך לשעבר תולה. היו שם שלושה פרושים שונים ולא ידוע לי למה התחברת. הווילונות הלבנים בחלום ההוא, מסמלים שלווה (פיוס) או הסתרה או גם וגם. כדאי לקרוא אותו.

אשמח לחוות דעתך על הפרוש הזה. מה נראה לך ומה לא.

תודה רבה על ההשקעה והכתיבה הארוכה.
אתחיל מהסוף ציינתי את חלום העכבר - כי שם הבנתי מהפירוש עד כמה ובאמת הצרות שלי הן קטנות ואני אופטימית. והנה מצאתי עבודה נוספת שכל כך חששתי
שלא אמצא.
לגבי הווילונות אחפש ואקרא שוב ואגיב כמובן . אני זוכרת את החלום - תקופה נעלמתי כי לצערי לא זכרתי הסיסמא ולא נכנסתי לאתר.

לגבי הפתרון עכשווי - מדהים ממש כל מילה כסלע. אכן רוצה ומקווה לזוגיות שלווה וטובה.
לגבי הדוד ז"ל - אכן היו כעסים וברוגזים עם הדוד שנפטר ומשפחתו, לצערי בגלל ירושה......
ו ולגבי התביעה - השלמתי בלי טינה וכעס.
ותודה על "שהכנסת" לי לתודעה על זה שצריכה לאפשר להכנס לחיי. אכן אני נסגרתי והרחקתי את "המחזרים" .
והשורה הזאת שכתבת: "עתיד שבו המשפחה מקיפה אותך והיחסים חמים טובים. יש לך על מי להישען. את לא לבד" - ממש כך.
תודה

אלישבע777

Well-known member
תודה רבה על ההשקעה והכתיבה הארוכה.
אתחיל מהסוף ציינתי את חלום העכבר - כי שם הבנתי מהפירוש עד כמה ובאמת הצרות שלי הן קטנות ואני אופטימית. והנה מצאתי עבודה נוספת שכל כך חששתי
שלא אמצא.
לגבי הווילונות אחפש ואקרא שוב ואגיב כמובן . אני זוכרת את החלום - תקופה נעלמתי כי לצערי לא זכרתי הסיסמא ולא נכנסתי לאתר.

לגבי הפתרון עכשווי - מדהים ממש כל מילה כסלע. אכן רוצה ומקווה לזוגיות שלווה וטובה.
לגבי הדוד ז"ל - אכן היו כעסים וברוגזים עם הדוד שנפטר ומשפחתו, לצערי בגלל ירושה......
ו ולגבי התביעה - השלמתי בלי טינה וכעס.
ותודה על "שהכנסת" לי לתודעה על זה שצריכה לאפשר להכנס לחיי. אכן אני נסגרתי והרחקתי את "המחזרים" .
והשורה הזאת שכתבת: "עתיד שבו המשפחה מקיפה אותך והיחסים חמים טובים. יש לך על מי להישען. את לא לבד" - ממש כך.
תודה
תודה יערונת על תגובתך המהירה! יפה שמצאת קשר לחלום על העכבר!!

למעלה