צביעת קירות

tulik1

New member
צביעת קירות

שלום שלום, אני מעוניינת לצבוע את קירות חדרי בצבע חדש ויש לי 2 שאלות: 1. חדרי קטן ומכיל רהיטים בצבע לבן (גם המשקופים בצבע לבן) - איזה צבע יכול להתאים לקירות? האם צבעי הקרם, שמנת בז' וכו' מתאימים? (בהיבט של אפקט הגדלה ויופי) 2. כיצד אפשר להחליק את הקיר? הבנתי שיש כל מיני טכניקות שעדיף שבעל מקצוע יעשה. האם יש טכניקה פשוטה? אני חשבתי על שיוף בעזרת דיסק - למרות שבעל מקצוע אמר לי שאני יכולה לפגוע בחומרי הבסיס של הקיר ואז הדבר יצריך טיפול מסובך יותר. מה אתם אומרים? תודה. tulik

גולי מ

New member
אז ככה:

1: צבעי קרם ושמנת נחשבים "חמים", בשביל ליצור אפקט של הגדלה, את צריכה צבעים "קרים", אולם בשביל להשיג את התוצאה הטובה ביותר, הייתי ממליצה לך להשתמש בהם אחד ליד השני. למה אני מתכוונת? ובכן, נניח תצבעי את החדר מגובה הריצפה עד גובה של מטר בצבע קרם, ומעליו עד התיקרה בצבע תכלת. או לצבוע 3 קירות בצבע אחד - ה"חם", וקיר רביעי (הארוך) בצבע אחר - ה"קר". ובקיצור, כאשר שמים צבע "חם" ליד צבע "קר", הצבע ה"חם" נראה קרוב יותר, וה"קר" רחוק יותר. נצלי זאת... 2: להחליק קיר? למה בדיוק? יש שם טיח? "שפריץ"? את רוצה לעבוד עם דיסק לבד?????

tulik1

New member
מממ..

דבר ראשון תודה על תגובתך. דווקא רציתי צבע ש"יחמם" את החדר. ריהוט לבןיכול להיות לפעמים קצת קר. האמת היא שלא נראה לי שאני אשלב שני צבעים - אני קצת מרובעת בנושא הזה -גם השינוי מצבע קיר לבן הוא משהו מיוחד עבורי :). לא התייחסת לשילוב הריהוט הלבן עם צבע שמנת - אשמח לשמוע את דעתך. כן, אני רוצה שהקיר יהיה חלק. זהו קיר רגיל שכבר עבר מס' צביעות בצבעים פלסטים ועל כן, הוא לא חלק ב- 100% - ישנן בליטות קטנות, יש שיגידו זניחות.. יום נפלא ושקט! tulik

גולי מ

New member
תגובות

שילוב הריהוט הלבן והשמנת לא נראה לי, שיניהם כשלעצמם צבעים יפים, אך הם יותר מידי קרובים זה לזה, אבל עדיין רואים שונות. ליד הלבן - הקיר יראה מלוכלך. לפי דעתי, לכי על הקיר בגוון יותר חזק (אפילו שאת לא רגילה
). מה שהייתי ממליצה לך לעשות, זה לקנות כמות קטנה של שני צבעים (למשל שמנת, וגוון חזק/עמוק יותר), לצבוע, בקיר שני ריבועים על הקיר, ולהעמיד את הרהיטים הלבנים כנגדם. תחיי כך יום יומיים ותראי מה את מעדיפה. באשר להחלקת הקיר, נראה לי שאני מבינה מה את רוצה. עשיתי את זה בדירה שלי לפני כשנה. היה לי הול עם שפריץ מגעיל - הוחלק ונצבע. היה לי הסלון היה עם שכבות שונות של צבע - לא הוחלק ונצבע. חדר השינה היה גם עם שכבות של צבע - הוחלק ונצבע. לידיעתך, אני הכי מרוצה מהסלון. וזה למה? ובכן... קיר, לצערי, בד"כ אינו מפולס לגמרי, גם אם לא מבחינים בזאת, יש בו מידי פעם "הרים" ו"עמקים" הנובעים מהעובדה הפשוטה שאת הטיח עשתה יד אדם. ה"גבשושיות" צבע שאת מדברת עליהן, מרככות את נפילת האור על הקיר, ובסופו של דבר, המראה יותר אחיד והפגמים הללו "נבלעים" ומיטשטשים בקיר. אם עדיין חשקה נפשך בהחלקה, הייתי מציעה לך להעזר באיש מקצוע (ותאמיני לי, עשיתי את זה בעצמי, בשביל לדעת על מה אני מדברת). מדובר בתכל'ס בלעשות שפכטל על הקיר בחומר דמויי גבס הקרויי "פרופילה" או "צלוטיט". אחרי העבודה המתישה של מריחת הקירות, מגיעה העבודה המלכלכת של שיוף(!) הקירות בנייר שיוף עדין. עבודה מאד מלכלכת, ויש להקפיד לעבוד עם הגנה על אברי הנשימה. על מנת לשמור על הקיר החלק גם אחר הצביעה, יש לצבוע בצבע, מאד מאד מאד מאד מדולל, ועל כן לצבוע מספר פעמים, או שכבות מאחר וצבע מדולל, הינו צבע שקוף (רק בשביל לסבר את אוזנך, את חדר השינה שלי צבעתי 4 עד 5 פעמים. כל הדברים הללו: השפכטל, השיוף, הצביעה... יחזרו אלייך כמו בומרנג בזמן ובעלות עבודה. תחליטי אשר תחליטי שיהיה לך בהצלחה.

Alonchuck

New member
עדיף בעל מקצוע

לפי דעתי מבלי לראות ..שעדיף שמנת בז. אבל להחליק עדיף תמיד בעל מקצוע. שבוע נפלא ופורה אלון

למעלה