צביעת שידת החתלה,

מלי ש מ

New member
צביעת שידת החתלה,

יש לי שידת החתלה שמצופה בפורניר בוק וכמובן לכה. החלטתי לצבוע אותה ולעטר בשבלונות או במפיות. עפ"י השירשורים שרצו כאן, מה עדיף, לצבוע את הגוף של השידה בצבע אקרילי או בצבע מסדרת פוליאור?

av_i_va

New member
שאלה "תפורה" על מקס

כפי הנראה יענה לך בערב. במקביל, תראי כאן היום תמונות של יצירות שהוכנו (אני מקווה) על ידי אחדים ממשתפי הפורום הקודם, בוואלה. בין היתר, תראי עבודה שלי, מפית נייר על שארית עץ עם ציפוי פורניר. לפחות תוכלי להתרשם מהתוצאה.

max63

New member
פוליאור כנראה

מלי, כאשר את אומרת צבע אקרילי, אני מניח שכוונתך לצבע המיועד לצביעת קירות. הוא ממש לא מומלץ לביעת עץ ובודאי לא כזה עם שכבת לכה. את יכולה לבחור בפוליאור ויתקבל גימור בעל ברק משי. לגבי צביעה על פוליאור, ראי גם ימים אחורה דיון מפורט על הנושא בפורום זה. מצד שני, אם בכוונתך להדביק מפיות, זה לא רלוונטי. שיהיה בהצלחה ואל תשכחי לשייף קלות את כל המשטחים לפני תחילת העבודה.

av_i_va

New member
מקס יקיר.... מפיות זה לא צבע../images/Emo14.gif

אתה גורם לשברון לב..... ודאי שמפיות זה דבר שיכול לבוא בחשבון - ועוד איך!!!! אין פשוט מזה. שמתי לב שלגבי הדבק כבר ענו לך. אני רק יכולה לאשר, דבק אלמרס מדולל במעט מים ולהוסיף: לתת לדבק להתייבש לפני הדבקת המפית. הוראות הדבקה מפורטות אעלה בקרוב בלוח מאמרים.

av_i_va

New member
אתה יודע מה זה היה במקור?

דיקט פשוט, מצופה פורניר לא עשיתי שום דבר מיוחד מלבד להדביק מפית נייר. (בהתאם להוראות נכונות כמובן). זה פשוט וקל והתוצאה נחמדה מאוד. חסרון: (אבל מטעויות לומדים) בגלל שהדבקתי את המפית על הפורניר (שהיה די כהה במקור), התקבלה תוצאה מעט דהוייה. את אותה מפית הדבקתי גם על רקע לבן ויצא הרבה יותר יפה.

Y A E LY

New member
ואוו

אביבה זה מדהים!!!! מעולם לא התנסתי ביצירה עם המפיות- ולכן אני מחכה בקוצר רוח להסברים שהבטחת לשים לנו במאמרים!

max63

New member
הכוונה לרקע כמובן

...ובכן לא הובנתי אולי. התכוונתי שכדאי לתת רקע בהיר ואחיד בכל מקרה (שתי תכונות שהפורמייקה כנראה לא) ולשם כך המלצתי על פוליאור. כמו כן התכוונתי שמעל הפוליאור כבר אין משמעות לבחירת סוג צבע ש"הולך" איתו אם הכוונה להדביק מפיות. כן, השעה מאוחרת אבל כל כך חם. מי יכול לישון?

מלי ש מ

New member
בוקר טוב מקס,

כאשר ציינתי צבע אקרילי, התכוונתי לצבע אקירלי אומנותי לא לסופרקריל למיניו. האם מספיק לשייף את הלכה מהפורניר ואז לצבוע באיזה שהוא גוון יסוד?

max63

New member
בוקר טוב גם לך!

עכשיו אני מבין. פשוט ציינת בהודעה המקורית "פוליאור או אקרילי" וחשבתי שאלו האופציות לצביעת הרהיט. כמובן שפוליאור היא אופציה לצביעת כל הרהיט, כרקע לצביעת הדוגמאות (אפשר אולי גם בלי רקע אטום אלא ישירות על הלכה השקופה) והאקרילי (האומנותי) מיועד לעיטורים עצמם. כמו שאמרת, תני שיוף עדין (אבל מקיף) ללכה, הסירי את אבק השיוף ותני יסוד בגוון הרקע המבוקש.

למעלה