צביעת שיער - מסממני העידן המודרני?

Gilliana

New member
צביעת שיער - מסממני העידן המודרני?

היום, בעודי מסתובבת בסופרפארם על מנת לקנות צבע לשיער עברה בי פתאום המחשבה כמה נועזת נחשבה צביעת שיער לפני עשרים שנה. כשאני הייתי נערה בת 18 לא העליתי בדעתי אפילו את האפשרות לצבוע והסתפקתי בחינות למיניהן. היום, ילדים בני עשר כבר מחמצנים את השיער וצביעת שיער הפכה לעניין של מה בכך, גם אצל נשים וכן - גם אצל גברים (אצלנו בארץ אולי פחות אולם בארה"ב ישנן מחלקות שלמות לצבעי שיער לגבר בדראגסטורים). צביעת השיער נפוצה עד כדי כך שלפעמים נראה לי כי אישה/נערה שאינה צובעת את שיערה נחשבת לחריגה. האם צביעת השיער היא מסממני העידן בו אנו חיים? אני סבורה שכן ואשמח לשמוע את דעתכם.

אשדודיה

New member
ערב טוב גיליאנה:)

בכלל הסממן החיצנוי היום תפס תאוצה יותר מפעם:) ולא רק בצביעת שיער:) אחיינית שלי בכיתה ב כבר יש לה 2 פסים בשיער ובגלל שהיא קצת שעירה ברגליים והיא מתביישת ללכת במכנס קצר בקיץ...מרטו לה שיערות ברגליים עם שעווה:) אני זוכרת כשהייתי נערה איך גילחתי בהחבא שחי לפני הליכה לים ובלי שאמא שלי תדע... ובגיל הטיפש עשרה הייתי הראשונה שהעזה לחמצן שיער ולהתאפר...היום? כמו שאמרת מי שלא צובעת היא החריגה:) כן זה בהחלט מסימני העידן:)

Gilliana

New member
וערב טוב לך אשדודיה ../images/Emo140.gif

צודקת - גם איפור ומריטת שיער הפכו להיות עניין של מה בכך בקרב נערות צעירות ואפילו ילדות כפי שאת מתארת. אפילו צבע עיניים אין בעיה לשנות ואני כבר לא מדברת על הניתוחים הפלסטיים למיניהם (ואנו שומעים פרסומות השכם וערב ברדיו ובטלויזיה למכון זה או אחר המתמחה בתחום). אבל יחד עם זאת, אני סבורה שהסממן החיצוני היה מאז ומתמיד בעל משמעות עליונה אלא שכיום, תודות לקדמה הטכנולוגית, סממן זה אכן בא לידי יתר ביטוי.

אשדודיה

New member
../images/Emo140.gif

אני חושבת שזה לא רק עניין של קדמה טכנולוגית אלא משהו בחינוך שנשבר ומשהו שהייתי מכניסה לקטגוריה של המתירנות. ולדעתי יש משום הגזמה לעשות שעווה לילדה בכיתה ב'...ועם כל הכבוד לקידמה צריך לשמור על פרופורציה. היום כבר לא אומרים איזה עיניים יפות יש לך...היום שואלים איפה רכשת אותם...

Gilliana

New member
כן - יש בזה הרבה

ואני מסכימה איתך ששעווה לילדה בת 7 או חימצון שיער לבן 10 הם בהחלט מוגזמים. אבל כאן צריכים ההורים להכנס לתמונה ולהציב את הגבולות. הצרה היא שגם ההורים בעצמם לא בדיוק יודעים היכן הגבולות הללו נמצאים...

magenta73

New member
בהחלט. וזה רק קצה הקרחון.

כל כלכלת העולם מתבססת בסופו של דבר בימינו על קוסמטיקה. להיראות טוב, צעיר... מושך. אם זה צביעת שיער/איפור/קרמים/לקים/הלבנת שיניים/אופנה... YOU NAME IT, THEY GOT IT

אלמרה

New member
היום שמעתי פרסומת ברדיו למוס או ג'ל

הכולל צבע... לשיער... פפפששששששש איזה פספוס, אותי כלקוח כבר הפסידו.

s h o o s h a

New member
להיראות טוב

הצורך להיראות טוב היה קיים תמיד אלא שבעבר הלא רחוק הושם פחות דגש על הנושא ודברים, כמו הרבה אחרים, נעשו בצנעה וללא כל ה'טררם' שיש היום. נשים צבעו שיער גם לפני שני עשורים ומרטו שיער בשעווה, סוכר וחוט. אלא שלא כמו היום, אז לא שמעתם במהלך שעת שידור ברדיו, בממוצע- 20 דקות, פרסום על מכוני יופי ומי יגדיל/יקטין עבורך את החזה, מי ישאיר אותך חלק יותר ואת שאר הדוגמאות אתם לבטח מכירים. האם צביעת שיער היא סממן של העידן? לא היא פשוט הרבה יותר חשופה.

אשדודיה

New member
צודקת שושה ואגב בוקר טוב לך:)

אבל כמו שאמרת אז היה מדובר בנשים בעיקר:) והיום החשיפה היא כמו צבע רענן בכל הגילאים:) ואני חושבת שהמודעות הנשית היום קיבלה גב רחב אומנם בזכות התקשורת אבל הגיעה גם למעמד שלה בזכות עצמה:) חודש טוב :)

למעלה