צבעים אקולוגיים נטולי רעלים - יש כאן בארץ !!

צבעים אקולוגיים נטולי רעלים - יש כאן בארץ !!

שלום רב, אחד מקבוצות הכימיקלים הבעייתיות ביותר שייכת לקבוצת ה VOC או VOCs%29+&btnG=%D7%97%D7%99%D7%A4% target=_blank>volatile organic compounds = VOCs שנמצאים הרבה מאד בצבעים ומהווים חלק חשוב מתוכם, כמו האלדהידים למיניהם וחומרים דומים. VOCs%29+&btnG=%D7%97%D7%99%D7%A4% target=_blank>volatile organic compounds מצויים גם בריהוט ובמיוחד ברהיטים של MDF וחומרים דומים, כמו מלאמין ואחרים. הם נדיפים לאורך זמן ופוגעים במערכות רבות בגוף. כשהתקשרי לפני כמה חודשים לקו התמיכה המקצועי של טמבור ואמרתי להם שאני מחפשת צבעים ללא VOCs%29+&btnG=%D7%97%D7%99%D7%A4% target=_blank>volatile organic compounds הם כמובן לא ידעו על מה אני מדברת.. וזה לא מפתיע כלל, כי המודעות לכימיקלים ורעלים בסביבה בארץ נמוכה להפליא ונראה לי שאני הראשונה שפנתה אליהם בנושא זה. ב2012 אמורה להיות חקיקה בארץ שתכלול גם צבעים נטולי VOC או לפחות עם המינימום, אך אחרי בירור אמרו לי שהמינימום אצלם הוא הרבה מעל 20 כשמדובר בפחות מ-10 כדי שהצבע יהיה "ירוק" או אקולוגי. צבעים בבית הוא אחד המרכיבים החשובים בתסמונת הבית החולה, בעיקר בגלל ה- VOC המדובר. אז לפני שלוש שנים פרסמה תמי גלילי את המאמר על התייחסות לסביבה כחלק מהפרוטוקול הביו רפואי ואז כשפניתי לחברות הצבעים המקומיות, לא מצאתי אף צדיק בסדום.. נואשתי וויתרתי על צביעה והשנה, בדקתי שוב ולהפתעתי הטובה, נמצאה חברה בשם פרסקו, המייבאת צבעים, טיח דקורטיבי וחומרים נוספים לבנייה מאיטליה ומרבית החומרים שלה אקולוגיים למעשה ונטולי VOC לגמרי.. אז כמעט פעמי משיח, אבל אולי יבוא יום שאוכל לרכוש ארון וריהוט נקי מהרעלים האלה.. כמו שיש בהמון תוכניות טלויזיה ירוקות בישראל.. אבל נתחיל בצבעים. חיכיתי שיסתיים החופש הגדול והזמנתי את הצבעים. צבע לבן יווני טבעי הוא צבע נטול VOC וכמוהו גם טיח איטלקי טבעי הנמכר גם הוא. הצבע היווני נוח מאד לעבודה, אך לא צובעים איתו עם רולר אלא עם מברשת, והוא נוח וסמיך והפלא ופלא אין ריח של צבע בבית !! החברה יושבת בתל אבי ובאשקלון והם מייבאים וגם מייצרים את הצבעים שלהם ומשתתפים בפרוייקטים אקולוגיים וחברתיים בארץ - שזו גם נקודה לזכותם. כמובן שחברת פרסקו לא ידועה ולא עושים לה פרסומת אבל אני בהחלט חושבת שמן הראוי לקדם מידע על חברה אקולוגית בישראל. הנה מידע על הבית החולה וחומרים נדיפים. אז שמרו את הפרטים ואני ממש מרוצה. אגב, זה כמובן צבע על בסיס מים, במרקם של סיד ולא פלסטי. מאד מוצלח !!

תיקון המידע בהודעה - שיהיה ברור יותר ../images/Emo126.gif../images/Emo13.gif

אני מצרפת שוב הודעה מעט פחות מקושקשת.. אחד מקבוצות הכימיקלים הבעייתיות ביותר שייכת לקבוצת ה VOC או VOCs שנמצאים הרבה מאד בצבעים ומהווים חלק חשוב מתוכם, כמו האלדהידים למיניהם וחומרים דומים. מדובר בחומרים נדיפים המשמרים את הצבע ומונעים כניסת חרקים לעץ וכן דבקים וממיסים שונים המצויים בתעשיית הריהוט, הצבע ובתעשייה בתחומים רבים נוספים. volatile organic compounds מצויים כאמור, גם בריהוט ובמיוחד ברהיטים של MDF וחומרים דומים, כמו מלאמין ואחרים. הם נדיפים לאורך זמן ומרעילים ופוגעים במערכות רבות בגוף. כשהתקשרתי לפני כמה חודשים לקו התמיכה המקצועי של טמבור ואמרתי להם שאני מחפשת צבעים ללא VOCs וכמובן לא ידעו על מה אני מדברת.. וזה לא מפתיע כלל, כי המודעות לכימיקלים ורעלים בסביבה בארץ נמוכה להפליא ונראה לי שאני הראשונה שפנתה אליהם בנושא זה. גם הצבעים הירוקים של נירלט מכילים לא מעט רכיבי VOC ורק ב2012 אמורה להיות חקיקה בארץ שתכלול גם צבעים נטולי VOC או לפחות עם המינימום, אך אחרי בירור אמרו לי בטמבור, שהמינימום אצלם הוא הרבה מעל 20 כשמדובר בפחות מ-10 כדי שהצבע יהיה "ירוק" או אקולוגי. צבעים בבית הוא אחד המרכיבים החשובים בתסמונת הבית החולה, בעיקר בגלל ה- VOC המדובר. אז לפני שלוש שנים פרסמה תמי גלילי את המאמר על התייחסות לסביבה כחלק מהפרוטוקול הביו רפואי ואז כשפניתי לחברות הצבעים המקומיות, לא מצאתי אף צדיק בסדום.. נואשתי וויתרתי על צביעה בזמנו, והשנה, בדקתי שוב ולהפתעתי הטובה, נמצאה חברה בשם פרסקו, המייבאת צבעים, טיח דקורטיבי וחומרים נוספים לבנייה מאיטליה ומרבית החומרים שלה אקולוגיים למעשה ונטולי VOC לגמרי.. יש להם שירות לקוחות נחמד. רעות היא הבחורה במשרד ואריק הוא המייעץ ויש אנשים נוספים בתחום שעזרו לי וענו בסבלנות על השאלות שהמטרתי עליהם.. אז כמעט פעמי משיח, אולי יבוא יום שאוכל לרכוש ארון וריהוט נקי מהרעלים האלה.. כמו שיש בהמון תוכניות טלויזיה ירוקות בישראל.. אבל נתחיל בצבעים. חיכיתי שיסתיים החופש הגדול והזמנתי את הצבעים. צבע הנקרא אצלם "לבן יווני טבעי" הוא צבע נטול VOC וכמוהו גם טיח איטלקי טבעי הנמכר גם הוא. הצבע היווני נוח מאד לעבודה, אך לא צובעים איתו עם רולר אלא עם מברשת, כדי שיצמד היטב והוא נוח וסמיך והפלא ופלא אין ריח של צבע בבית !! אגב, זה כמובן צבע על בסיס מים, במרקם של סיד ולא פלסטי כמו החומרים הסינטטים שבשוק.
החברה פרסקו, יושבת בתל אביב ובאשקלון והם מייבאים וגם מייצרים את הצבעים שלהם ומשתתפים בפרוייקטים אקולוגיים וחברתיים בארץ -
שזו גם נקודה לזכותם. חברת פרסקו שווקה בזמנו על ידי נירלט והיום משווקת ישירות אל חנויות הצבע. הם מתמחים בשימור מבנים עתיקים ובצבעים אקולוגיים. כמובן שחברת פרסקו לא ידועה ולא עושים לה פרסומת אבל אני בהחלט חושבת שמן הראוי לקדם מידע על חברה אקולוגית בישראל. הנה מידע על תסמונת הבית החולה וחומרים נדיפים. אז שמרו את הפרטים ואני ממש מרוצה. מאד מוצלח !!

maanina

New member
הי תלמה,האם זו אותה חברה

של אמנון ומלי? בזנמנו עשיתי ניסיון להשתמש בצבעים שלהם שלא עלה יפה, במידה וכן יש בעיה עם הצבע.

לא זה לא צבע מאמנון - שלו הסריח מחלב וביצים

היי מאנינה, נחמד לפגוש אותך פה
לא את הצבע של אמנון הרחתי ולקחתי לנסיון והוא היה ממש לא נעים והריח שלו היה מאד אורגני אבל די דוחה.. חברת פרסקו עוסקים בשימור בתים כמוהו, וחלק מהצבעים דומים אבל הם על בסיס מינראלים טבעיים וללא שימוש בחלב וביצים כמו אצל אמנון. משפחה שעסקה צביעה עם הצבע של אמנון בסלון די לא אהבה את התוצאה. אני מאד אהבתי שאין ריח דוחה. אצלי הוא אלרגי לחלב ברמות שלא הייתי מורחת מרכיבי חלב על הקיר..

ענבלית8

New member
מישהו יודע משהו על "נירוקריל פקרפקט"

אמרו לי שזה צבע חדש עם פחות רעלים.

למעלה