צבעים

תמר400

New member
צבעים

השימוש בצבע הוא הבסיס לעבודת הטלאים, שילובי הצבעים, ההתייחסות לצבעים כהים מול בהירים,
יש שילובים מסורתיים יותר המבוססים על שמיכות טלאים ישנות- ששם הצבעים היו פועל יוצא של היכולת להפיק צבעים לצביעת בדים.
היום אין לנו מגבלה ואפשר למצוא בדים במגוון צבעים ודגמים היכולים לסחרר את הראש.
כל אחת נמשכת לצבעים שונים לפעמים ניתן לראות צבע מסויים בכל השמיכות של יוצרת אחת.

השאלה שלי הבוקר היא הפוכה- באיזה צבע לא תשתמשו או תשתמשו לעיתים רחוקות , מה אין לכן בערמות הבדים, מה היא הבחירה האחרונה שלכן?

פיפה23

New member
צבעים

תמר, העלית נושא מעניין, הרבה חשבתי עליו...אני אוהבת מאד צבעי פסטל, הכנתי וילון לחדר התפירה שלי וקישטתי את החדר בצבעים אלו. אוהבת גם שילוב של צבעים משלימים בעיקר ירוק ואדום. כלתי ביקשה כיסוי מיטה בצבעים בז', לבן, חום בהיר, בתחילה לא אהבתי את השילובים של הבדים שהיא בחרה אך כשהכיסוי היה מוכן זה היה כל כך הרמוני ויפה, שהתאהבתי בו. צבע שאין לי במלאי הוא שחור.

תמר400

New member
זה מעניין מה שאת אומרת

ברגע שאנחנו תופרות לאנשים אחרים - והם בוחרים את הצבעים והבדים זו למעשה הזדמנות בשבילנו לצאת מאזור הנוחות שלנו ולפעמים אנחנו יכולות ככה לגלות שילובים חדשים ולפתוח את הפלטה שלנו.
אני תפרתי לא מזמן שמיכה לביתי ונתתי לה לבחור את הבדים מתוך המלאי שהיה לי בבית. המחשבה על כך הייתה שכך יהיה לי מבט רענן על המלאי שלי. (וגם ככה הייתי בטוח שהיא תשמח מהתוצאה)
אני מודה שאני לא הייתי עושה את הבחירות האלה, אבל התוצאה בהחלט מרהיבה.

נ אוה

New member
גם לי אין שחור במלאי

מכינה עכשיו עבודה בצבעים מדורגים של צבעי הקשת
עד עכשיו הצבעים היו במקום משני לעומת הדוגמה
נראה לי שזה משתנה. לצבעים חשיבות רבה להרמוניה של העבודה

משתמשת מעט בשחור, הוא לעתים הכרחי, מעדיפה

גווני בז' או אוף-וייט על פני לבן צחור כשלג.

זה גם עניין של תקופות....לפני שנים נהנתי מאד מהלבן.
כעת ממש לא, אפילו צבעתי מעט מפיות קרושה לבנות בתמצית תה......

הדור

New member
יש לי במלאי,את כל הגונים

ואני משתמשת בכולם,מתי שאני צריכה.
אפילו טיפונת שחור,גזב נחוץ

תמר400

New member
עליזה האם תמיד השתמשת בכל הצבעים

או שזה משהו שרכשת במשך השנים? אני יודעת על עצמי שפעם מאוד לא אהבתי ירוק ונמנעתי מהשימוש בו,
אבל אז נולד לי בן וזה הצבע האהוב עליו ודרכו למדתי לאהוב את הצבע ע רוב גווניו המיוחדים.
היום אני מאוד אוהבת ירוק ומשתמשת בו הרבה. בזכות בני שהוא גם בעל עיניים ירוקות.

הדור

New member
כן תמר.כשנתחיל להעלות עבודות,אעלה עבודות ישנו

ססגוניות,שהשתמשתי בהמון צבעים,
ויש עבודות במבעים מינוריים,
כמו שאת יודעת,תלוי במצב הרוח..
וגם לפעמים,מה שיש לך מיל העינים על השולחן

תמר400

New member
זה מעניין לעקוב אחרי השינויים

שאנו עוברות במהלך השנים, כלפעם יש עניין אחר או חקירה יותר לעומק של נושא אחר.

תמר400

New member
הצבע שלי ממש קשה להשתמש בו הוא חום

למרות שאני עובדת על עצמי כי לפעמים זה מתאים ואפילו קניתי כמה בדים חומים לאחרונה.

הדור

New member
תמר,יש לי שני כסויים מיטה של בתי וכלתי,

שבחרו חום.
ויש לי מגון עצום של כריות בחום.
-

הצבעים שלי-

אפשר לומר שאין כמעט צבע שאיני אוהבת או שאיני משתמשת בו. מה שמכתיב לי באיזה צבעים להשתמש היא מטרת העבודה. שמיכה לתינוק או לתינוקת תהיה בצבעים המסורתיים של תכלת או ורוד, שמיכה לילדה גדולה יותר הכנתי בשילוב שהיא אוהבת- ורודים, סגולים וכחולים.
בדים שחורים אני אוהבת כשהם באים בהדפס של פרחים קטנטנים.
מנסה לחשוב על צבע שאין לי- ולא מוצאת....

פרח46

New member
במבט לאחור על עבודות הטלאים שלי,

התחלתי "על בטוח" בצבעים שקטים ומשתלבים. לאחר 15 שנה הצבעוניות עזה מאוד.
ועם הרבה יותר שימחה והנאה.

תמר400

New member
אני חושבת שככל שהזמן עובר

אניו תופסות יותר אומץ בשילובי הבדים שלנו, וגם יכולת הראיה וההבנה משתפרים עם הניסיון.

צילה65

New member
ברכות קצת באיחור ..

להכנסך לתפקיד מנהלת הפורום . שיהיה נעים לך ושתצליחי
לסחוף את כולנו להשתתפות פעילה.

תמר400

New member
הברכות שלך תמיד מתקבלות בברכה

אני באמת מאחלת לנו פורום תוסס ופעיל

עירית32

New member
הממממ

הצבעים הם הדבר הראשון שהעין מבחינה בו, בעבודות טלאים, בביגוד וכל דבר אחר...אח"כ אנחנו רואים את דוגמת הבד, את דוגמת הטלאים, את התיפורים.

אין צבע מסוים שלא אשתמש בו אך יש גוונים של הצבעים שלא אשתמש בהם, הגוונים הזוהרים - בוהקים לא מדברים אלי, גם פחות מתחברת לצבעי היסוד ומעדיפה אותם מגוונים - למשל צהוב בגוון היסוד שלו לא חביב עלי, אך עם תוספת קטנה של גוון אני אוהב כמעט כל אפשרות. משפחה נוספת של גוונים שאני לא מתחברת אליה (כיום לפחות) היא הכחול כהה - אדום כהה- חום בהיר בסגנון הכפרי - אמריקאי - מסורתי, כבד לי...

למעלה