צבעי הסתיו בבודפשט

Annie46

New member
צבעי הסתיו בבודפשט

שלום חברים, הקשר שלי להונגריה מתמצא באהדה לתרבותה של אירופה המרכזית. זה עתה שבתי מביקור בקרואטיה, אשר בזכותה הזדמן לי לשהות כמה שעות בבודפשט. להלן שתי תמונות שצילמתי בבודפשט. צבעי הסתיו היממו אותי ביופיים. ולכבוד המסע - קראתי את ספרו של ההונגרי-היהודי אימרה קרטש (זוכה פרס נובל לספרות) "קדיש לילד שלא נולד". הספר אינו קל לקריאה כלל וכלל, אך אני, כבת דור שני לשואה, מצאתי אותו לנחוץ.

../images/Emo20.gifאיזה יופי של צבעים מיוחדים...../images/Emo20.gif

Annie46
אהבתי את התמונות.. שבוע נפלא...

טומי*

New member
באמת צבעים יפים של סתיו...../images/Emo45.gif

ברוכה הבאה! וזה שאת לא קשורה להונגריה לא אומר שאת לא יכולה להכנס את מוזמנת והעיקר שיהיה שבוע טוב!

Annie46

New member
תודה, והנה תמונה נוספת ואחרונה

להלן - בית הכנסת הראשי בבודפשט - שם היה גם ביתו של תיאודור הרצל.

טומי*

New member
בנין מיוחד במינו...../images/Emo45.gif

לדעתי ישנם בהונגריה בתי כנסת שנחשבים היפים באורופה. בעיר סגד ופאצ´ וגם בבודפשט עצמה כפי שבתמונה המצורפת בית הכנסת קאזינצי

KAZINCZY גם אורטודוקסי, מסביבו

חי קהילה קתנה של משפחות אורטודוקסיות. את ה: RUMBACH SEBESTYEN הזניכו שנים, רק לאחרונה שיפצו. מאחורי הבית כנסת הזה, קיים הפסז´ המפורסם: GOZSDU-UDVAR, שהחלום שלי לחדש אותו...

לא בדיוק...

זה בית כנסת האורטודוקסי, ברחוב RUMBACH SEBESTYEN. בית כנסת הרפורמי, הגדול ברחוב DOHANY . ובבודפשט יש עוד כמה ביתי כנסת יפים, וחשובים. טאודור הרצל לא גדל בקהילה האורטודוקסית, אפילו לו למד בבית כנסת היפה הזה, לא שהייה גר שם...

Annie46

New member
כאשר שאלתי היכן גר הרצל

אמרו לי כי הרצל התגורר היכן שכעת נמצא בית הכנסת הראשי של בודפשט. זאת אמרה לי מדריכת התיירים, ובנוסף גם המבקרים שהיו שם (רובם ישראלים). לגבי דתיותו של הרצל - ידוע לי כי הוא מבית יהודי מתבולל, בנו התנצר (ואח"כ התאבד), וגם הוא שקל כפתרון לעם היהודי - התנצרות כוללת (ראי יומניו). אבל לא בכך מדובר.

B T1

New member
האם ראית פעם?...

את ה-O BUDAI NAGY TEMPLOM? זה בית כנסת שמבחוץ משופץ כבית כנסת ומבפנים משמש כאולפן הקלטות קול לטלויזיה ההונגרית. לא איפשרו ביקור בתוכו למרות שהסברתי לשומר שרק לפני כ-40שנה עשו לי בר-מצוה במקום. הונגרים בלי חוש הומור.

טומי*

New member
אני חושב שאני מכיר...

אם זה קרוב לאיזה בריכת שחיה? וגם לדנובה?

B T1

New member
נכון. זה קרוב ל-DUNA.

הבריכה ההכי קרובה ה-PALATINUSZ על ה-MARGIT SZIGET או אם אינני טועה ב-UJPEST ה-DAGALY-STRAND או בשמו החדש:NEPFURDO.

למעלה