צבעי כומטות

צבעי כומטות

מה זה קיבינימאט כומתה שחורה של איזה חיל זה וכמה זמן נמשך קורס מכ"ים?
 
אייס כהן... ../images/Emo8.gif

קודם כל, ה"סרבן מצפון" ההוא באמת לא שווה התעמקות. סתם אפס מאופס. לענייננו: כומתה שחורה היא בעיקרון של עיקרון, כומתת שריון. פעם היא היתה גם של תותחנים, אבל לפני כשנה החליפו להם לטורקיז...שדווקא מוצא חן בעיני
העניין הוא שהכומתה הזאת הפכה למן כומתה כלל צה"לית, וכל ג´ובניק חובש אותה
מה אפשר לעשות?! יש גם כמה יחידות חי"ר שחובשות כומתה שחורה. חירמ"כ בעצם. חרוב, דוכיפת וכאלה. בקשר לקורס מ"כים: אני לא כל כך מתמצא אבל בין חודש לשלושה. תלוי איזה קורס בדיוק. כל טוב והמון בהצלחה!
 

נריה_ה

New member
למיטב ידיעתי...

כומתה שחורה יש בנוסף לשיריון ולחירמ"כ (שנחשבים לחלק מהשיריון...), גם למ"כים/יות בנים בטירונות הכלל צה"לית שאני עושה (בג´וליס). ד"א למ"כים יש גם נעליים אדומות... דברתי עם כמה בנים ובנות שמגעים לקורס מ"כים. הם אמרו לי שההכשרה שלהם כוללת: חודש אחד של טירונות 02. חודש אחד של טירונות 03. (השלמה ל03). ושלושה חודשים של קורס. בסך הכל חמישה חודשים. נריה.
 

*אבי*

New member
כומתה שחורה היא

לא כומתה כלל צה"לית. עד כמה שידוע לי, היא שייכת לשריון ולחי"ק בלבד...
 

נריה_ה

New member
אמרתי שהיא כלל צה"לית.

בכל אופן זאת עובדה שלמפקדים שלי בטירונות יש כומתה שחורה, והם לא שיריונרים. בכלל לא.
 

judi007

New member
גם אני חיפשתי ומצאתי

היי אני מתגייסת שבוע הבאה אז הייתי כל השבוע בחיפושים אחרי אתרים צבאיים. מצאתי לא מעט ,את יכולה לנסות לחפש באתר של נענע את המילה : "חיילים". אני התחלתי לגלוש בקישורים שמופעים שם ועדיין לא סיימתי אז כנראה שיש עוד הרבה דברים מעניינים. בהצלחה וגיוס נעים לכולנו!!!!!!!
 

נריה_ה

New member
הנ"ל משיב

ביצעתי את מה שאמרת, חיפשתי בנענע את המילה חיילים ויצאו לי 109 אתרים. מעניין איזה מהם עושק בלבוש צה"ל... נ.ב גם הנ"ל הוא בן אדם. וקוראים לו נריה.
 
למעלה