צבע אדום, אזעקה.

EdisonGirl

New member
צבע אדום, אזעקה.

(זה כבר רלוונטי לחצי מדינה) מה אתם עושים:

כשאתם בבית?
כשאתם במקום מקורה אחר?
כשאתם בנסיעה?
כשאתם תחת כיפת השמיים...?

the new L

New member
זה לא חדש. זה כבר 12 שנה

מה עושים? מתמגנים על פי ההנחיות.

EdisonGirl

New member
זה לא חדש, אבל כל אחד מגיב באופן שונה

לא כולם פועלים לפני ההוראות..

טסה לממד, מקלט

מקום מוגן אחר..

אם אני עם בני משפחה קוראת לכולם לרדת למקלט\ ממד.

כמובן נכנסים לממד ומחכים עד הבום.

למזלי הרב לא יצא לי להיות בחוץ בזמן אזעקה - אבל תמיד אחפש מקום מוגן.

היו תקופות שכל רגע חשבתי איפה המקום המוגן הכי קרוב כשהייתי בחוץ.. נוראי >.<

נוש14

New member
היום תפסה אותי אזעקה בת"א

הייתי עם ההורים באוטו ופשוט יצאנו ותפסנו מחסה מתחת לחומה. זה היה ממש הזוי... אבל מה שבאמת היה לי מוזר זה שחוץ מאיתנו ומעוד ארבעה אנשים שראיתי, כל הרחוב המשיך בשגרה... הייתה מישהי שפתחה חלון והסתכלה החוצה. אנשים לא קולטים.
בכל מקום אחר אני אפעל לפי ההנחיות, אבל די בטוח שאני אדאג להיות ליד מחסה בזמן הקרוב...

EdisonGirl

New member
אותי היא העירה מהשינה (גם כן ת"א)

ישירות קמתי מהמיטה, יצאתי מהבית וירדתי לקומה הראשונה בבניין. זה לא מפחיד אותי (להפך, זה מעלה בי זכרונות טובים ממלחמת המפרץ) אבל אני בהחלט לא מעוניינת למות, אז אני אנקוט באמצעי הבטיחות, לפי ההנחיות :)

lolly87

New member
גם אותי אתמול היא העירה משינה

ישר קמתי ופעלתי לפי ההנחיות, אבל גיליתי רק אחר כך שצריך לחכות עשר דקות, את זה לא זכרתי.

EdisonGirl

New member
לא ידעתי..

ובכל זאת, בגלל שאתמול היו 2 "בומים", הבנתי אינסנקטיבית שאחרי "בום" אחד אני לא יכולה מיידית לחזור הביתה כי יש סיכוי לעוד...

Puskas

New member
שומר על רוגע

סומך על כיפת ברזל שתעשה את העבודה ויודע שהסבירות שמשהו יפגע לי בבית הוא נמוך מאוד.
כמובן שהיום למשל כשהייתי בעבודה באשדוד אז הקפדתי על כניסה למרחב מוגן כי שם יותר מסוכן.
כשאני בלימודים (בתוך טווח 7 הקילומטרים מהרצועה) אז אני יוצא למסדרון שהוא ממוגן אצלנו.
בנסיעה אני לא עוצר, ברוב המקרים עד שאני אעצור את האוטו, אצא ואתפוס מחסה, הטיל ירד כבר.

סה"כ אין להילחץ, אלו שחיים עד 25 ק"מ מהרצועה צריכים להישאר תמיד ליד ממ"ד ואלו שמ-25 ק"מ ועד 40 ק"מ צריכים להיות בהאזנה ולפעול בנחת.
אחרי 40 ק"מ בכלל אין מה להילחץ.. גוש דן מוגן מספיק טוב, לטילים לוקח הרבה זמן להגיע לשם וברובם הם יושמדו בדרך.

h a j b i

New member
לי יצא לשמוע רק אחת כשהייתי בעבודה בת"א

פשוט הלכנו כולם למרחבים הממוגנים. אחד מהם זההחדר זולה עם פופים, טלוויזיה וכו. אז סתם ישבנו שם כמה דקות והעברנו צחוקים.
אחרי זה חזרנו לעבודה וחזל"ש.
אם זה יקרה בבית ותהיה לי האפשרות, אני מניח שאצא עם הכלב לחדר מדרגות כי אין לי ממ"ד. אם לא תהיה אפשרות (נגיד אני במקלחת או משה וכזה) אני פשוט אמשיך במה שאני עושה ואקח את הסיכון

spaysi8

New member
לי זה קרה במלחמת לבנון השניה

ממ"ד- תמיד
כשהייתי בחוץ עם חברות רצנו להתחבא מאחורי איזה קיר..
לא קרה לי עוד בנסיעה..

Optimistic Girl

New member
גמני ...

בבית אני קומה אחרונה..
אז יורדת 2 קומות..

בנסיעה עוד לא קרה לי אם יקרה אז צריך לשכב/להתכופף באוטובוס
ולהגן על הראש..

בחוץ בשטח פתוח נשכבתי על הריצפה והגנתי בידיים על הראש

בשתי האזעקות שהיו באזורי

הייתי בבית... ובגלל שאני גרה בקומת פנטהאוז, הקומה הכי גבוהה, ואין ממד, צריך לרדת 2 קומות בחדר המדרגות.
בפעם הראשונה זה היה מלחיץ אבל עכשיו אם תהיה עוד אזעקה אני מניחה שאהיה יותר רגועה.

עונה...

בפעם הראשונה שהיה אזעקה (יום חמישי) נכנסתי להתקף חרדה ובכי כי הייתי לבד בבית,והאזעקה הראשונה שלי נראה לי מאז שאני זוכרת את עצמי,מלחיץ משהו,הייתי מאוד קטנה בפעם הקודמת אז אני לא זוכרת אותה...

בפעם השנייה הייתה אתמול והיא תפסה אותי בדרך חזרה הביתה מהעבודה באוטובוס אז לפחות הייתי עם אנשים שהיו באוטובוס,ירדתי מהאוטובוס הסתתרנו מאחורי בניין שמשפצים,שמענו בום וחזרנו לאוטובוס,היה די רגוע...

בפעם השלישית,היום הייתי עם אמא שלי, והייתי די רגועה,ירדנו לקומה השניה בחדר המדרגות ופגשנו את השכנים חלק היו לחוצים אבל האווירה התחלפה בצחוקים.

Purple Mushroom

New member
תודה.כן.אני יודע שהכינוי שלי בצבע אדום.תודה:-

כשאני בבית, בדרך כלל אני במיטה. בהתחלה לא פחדתי, אבל אנרגיית הפחד של השותפים שלי מתחילה לחלחל בי.
היום כשהייתי בבית עם המדריכה שלי. (בת 25, אמריקאית)
הדריכה אותי, הוציאה את כולנו לחדר מדרגות, יש לנו בית עם 2 קומות, אנחנו בקומה הכי עליונה, וחדר המדרגות שלנו די פתוח.
שותף שלי ח', אומר שהכי בטוח במקלחת.
היינו אז בחדר המדרגות.

מקום מקורה אחר? יש מקלט. (אצל אמא שלי, היום הייתי בג'.).

כשאני בנסיעה באוטובוס, אין ברירה , ממשיכים לנסוע, כמו בליל חמישי, לפני המסיבה.

כשאני תחת כיפת השמיים?
אז מדריכה שלי הדריכה אותי היום,
עדיף לחפש ביניין, ולעמוד מתחתיו.
אם לא,
אז על המדרכה, לשכב על הריצפה, עם הידיים מעל הראש.
למרות שמקווה שלא יקרה לי,
אם יבוא טיל ישר עלי, אני לא יכול להתחמק.

מזכיר לי כמו משחק מחשב.
איפה "פילנדרום" כשצריכים אותו?
אף פעם לא שיחקתי half life.
אבל שיחקתי doom12
וקוויק הרבה, גם במשחק רשת, יחד עם אח שלי.

תיכף החייזרים מגיעים, העכבישים ממאדים.
! (והאופנוברית ממאדים גם)

=]
=]

כשאתם בבית? בלבנון השנייה נכנסתי לממ"ד הביתה, היום בפלמ"חים- יושבת על הרצפה בין המטבחון לשולחן אוכל, הפינה הכי מוגנת בחדר.
שאתם במקום מקורה אחר? מחפשת מקלט קרוב או פינה בטוחה יחסית.
כשאתם בנסיעה? עוד לא קרה לי וטוב שכך, הייתי נכנסת לפאניקה.
כשאתם תחת כיפת השמיים...? אותו כנ"ל, סביר להניח שהייתי מחפשת עץ או משהו.

אני אכתוב איפה קרה לי

בבית שלי עם החבר בבאר שבע, ירדנו לממ"ד שנמצא בדירת מרתף. אנחנו בעצם גרים בוילה שחילקו אותה לכמה דירות ורק לחבר'ה שגרים בדירת מרתף יש ממ"ד. הם לא היו באותו לילה, אבל הם השאירו לשכנים שמולנו את המפתחות לדירה שלהם. (זה היה בדיוק אחרי שחיסלו את האחמד הראשון). ככה כל הלילה רצנו מהמיטה לממ"ד...

לפנ כמה חודשים קרה לי באוטובוס בתוך באר שבע, הנהג פשוט עצר ליד האוניברסיטה ואמר לכולם לרדת. כולנו רצנו לתוך האוניברסיטה וניסינו לפחות לעמוד מתחת למבנה בטון במן שעמד לרשותנו. בסוף הסתבר שזו הייתה אזעקת שווא עקב תקלה!

בשבת היינו אצל סבתא של החבר בראשון לציון וגם לשם האזעקה רדפה אותנו. בהתחלה הלכנו לחדר מדרגות, אבל הוא לא נראה כ"כ בטוח כי הוא לא פנימי ויש בו חלונות, אז ירדנו למקלט (זה לא קל עם סבתא מבוגרת).

תחת כיפת השמיים עוד לא קרה לי... זה הכי מפחיד אבל רק לחשוב על זה!

EdisonGirl

New member
קראתי את כל מה שכתבתם

אותי האזעקה תפסה 3 פעמים בבית, פעם אחת בלימודים ופעם אחת בעבודה.
בבית היא העירה אותי מהשינה וירדתי איך שאני למקלט של הבניין (עוד לא יצא לי להיכנס אליו. תמיד הבום נשמע עוד קודם)
בלימודים כמו בבית (חוץ מעניין השינה חח)
ובעבודה ירדתי לקומה ה- 2 ופגשתי את כל העובדים שאני איתם באותו מבנה שנה לפחות ומעולם לא נתקלתי בהם

לא יצא לי בנסיעה או תחת כיפת השמיים. אני מניחה שהייתי מחפשת מחסה, ואם לא, פשוט נשכבת על הקרקע עם הראש מעל הידיים, לפי ההוראות

למעלה