צבע לבית

צבע לבית

שלום אנחנו בתקופת שיפוצים והגיע הזמן לבחור צבע, נתקלתי בסדרה הטבעית של נירלט אבל אני לא ממש יודעת כמה זה משמעותי (לפחות במחיר יש הבדל!) האם יש למישהו נסיון בנושא? תןדה מיכל

khisha

New member
חדר של בתי נצבע בצבע כזה.

חוץ מזה שלצבעי היה קצת לא נוח כי החומר שונה, הבעיה הגדולה הייתה ריח מאוד חזק של פישתן אולי שלקח לו המון זמן להיעלם. זה היה בקיץ ולקח 3 שבועות של חלונות פתוחים וסוף שבוע שמאוורר עבד בחדר כדי שזה יעבור. ב 5 שנים אחרונות צבעים סינטטים לא מכילים עופרת שהייתה שורש הבעיה אבל אני לא מודע לרעלנים אחרים שכנראה עדיין נשארו. בכל אופן לא המשכנו לחדרים אחרים כי הצבע שם היה כבר כמה שנים והחלטנו שעדיף להשאיר את זה כמו שזה.

עופרת זה לא הרעל היחיד בצבעים

יש גם VOCS, חומרי הדברה וחומרי שימור. היו כאן דיונים בעבר על צבעים שניתן להשיג בארץ, ואני אנסה למצוא לך את השירשורים הרלוונטיים. ההצעה שלי היא שאם לא ממש חייבים לצבוע עדיף להימנע. לדעתי האישית עדיף קיר מכוער מקיר רעיל.

קישורים

לצערי לא מצאתי הרבה בפורום. אני מציעה לפנות לאדריכלים ה"ירוקים" מהאתר באופן_טבעי ולשאול אותם במה הם היו משתמשים. יש היום צבעים טבעיים על בסיס חלב או אדמה אבל לא כל צבע מתאים לכל קיר. אם אין בארץ אפשר אולי לייבא בייבוא אישי.

בצבעים יש הרבה אלדהידים לשימור ולמניעת פטריות

שווה לשאול אותם בנירלט לגבי רמת האלדהידים. בזמנו הייתי בקשר עם טמבור ונירלט והאיש הטכני שלהם, לגבי כימיקלים. לא היה להם צבע נקי מאלדהידים שאצל רוב הילדים הוא מאד בעייתי. במודיעין צבעו בגן תקשורת, על חשבון ההורים בצבע האורגני וגם בבית אחד הילדים. לקח לריח הרבה זמן להתנדף, אך היה לו ריח מוזר של מזון וללא אלדהידים. אני הייתי מתה לצבוע את כל הבית שלי אבל לא רוצה את הרעלים האלה. לפני שנתיים בקייץ צבעו בבית הספר של הבן שלי כשהוא היה בקייטנה והוא התחרפן לגמרי.

תודה על כל התגובות

לצערי אין לי ברירה אלא לצבוע, מדובר בשיפוץ אדיר + הרחבת בית, מילא קיר מכוער, אבל קיר עם טיח זה קצת מוגזם... חיפשתי שירשורים קודמים ולא מצאתי, מה שאני כן אנסה לעשות זה לגמור צביעה שבועיים לפני שאנחנו חוזרים לבית, לגבי צבע (אני צריכה עד יום ראשון להחליט), נראה לי שלמרות העלות היקרה אלך על הצבעים הטבעיים של נירלט, אנסה היום לברר קצת יותר.

למעלה