צבע לוגו - עזרה

ronzehavi

New member
צבע לוגו - עזרה

שלום לכולם,
קראתי על כך שלצבעים יש משקל מסוים בקבלת החלטות. הכוונה שצבע מסוים יכל לגרות אותנו פסיכולוגית ולמשוך את תשומת לבנו למקום מקום מסוים לדוגמה: צבע אדום בלוגו של מסעדה (בלי להכנס עכשיו לאיזה סוג של אוכל) מזמין אותנו ומעורר משהו.

1. איזה צבע הייתם שמים על לוגו שמתמחה בקינוחים מתוקים?
2. איזה צבע הייתם שמים ללוגו כדי להעביר תחושה של חופש?

תודה מראש לכל העונים

הי רון, אכן לצבעים יש משקל רב במיוחד בעיצוב..

אריזות מוצרים, יש אלפי מוצרים ברשתות השיווק, שאם האריזה היתה בצבע "משעמם" או צבע "טפל" לא היינו בוחרים ברוב המקרים במוצר, או מעדיפים את המוצר המתחרה.
אולי ההוכחה הטובה ביותר היא ריענון אריזות מותגים שמתבצע מידי פעם, גם למותגים מאוד ותיקים, וכולל שינוי/תוספת צבע אריזה בין היתר.
זו תורה ומקצוע בפני עצמו איך קובעים צבעים למוצר, אריזה,עסק, או פירמה. מדובר בכללים מאוד בסיסיים של אסטרטגיית המותג, מיתוג ומיצוב מול קהל היעד.
יש חומר רב בנושא גם באינטרנט ובספרות מקצועית, והנושא נחקר באופן רציף ע"י הפירמות והאחראים למיתוג ועיצוב המוצרים באותם חברות.
מה שמקובל קינוחים מתוקים יהיו בד"כ בעיצוב צבעים עזים, מעוררי חשק ותיאבון, אדום, שילובים עם שחור, כתום, וכדומה, שוב תלוי גם במוצר כמובן.
לגבי תחושה של חופש, יש צבעים אוניברסלים בנושא, כמו כחול, כחול ים, ירוק, לבן ועוד. אבל גם בסימבולים כמו חופש, יש לעיתים שינויים וטרנדים, לדוגמא כשיש,
מהפכות בעולם וצבע מסויים זוכה לפופולאריות כמו במזרח אירופה בזמנו, הכתום.
העלת נושא מאוד מעניין, תודה.

רוני דק

New member
צבעים ללוגו

הי :)
אני מסכימה עם מוטי לגבי צבעי חופש
ולגבי קינוחים, נשמע לי נכון לשים צבעים מעוררים (שיפיעלו תיאבון?)

כשאני שומעת קינוח ישר עולה לי הצבע חום= של שוקולד! כמובן שיש גוונים שמתאימים יותר ומתאימים פחות וגם השילוב עם צבעים אחרים עושה הבדל.

צבעי פירות כמו אדום, אפרסק, בננה...
ומעבר לזה אני חושבת שצריך לחשוב על הצבע בד בבד עם הצורה. יכול להיות גם שמרקם / פטרן מסוים יבליט יותר את הרעיון
(למשל להוסיף "זיפים" של תות... ברק של שוקולד וכו')

מקווה שלא בלבלתי.
אני לא מומחית בעצוב אז הדיעה שלי היא יותר של לקוח פוטנציאלי (שאוהב שוקולד).

בהצלחה ותעלה את הלוגו הסופי לפורום :)

asafman1

New member
מאמר נחמד בנושא צבעוניות

זה על צבעוניות באתר כי זה בנושא בניית אתרים אבל כמובן רלוונטי לכל עניין שיווקי
http://www.guru4rent.com/new_article_234.asp

למעלה