צבע מזיגת הקפה

Yehuda Badihi

New member
טעות נפוצה לגבי אספרסו ארוך

אסור "למשוך" מעבר למנה התקנית כי המים האלו, בלשון המעטה, לא טעימים והורסים למעשה את הטעם של הקפה הטוב שקדם להם. לכן, עבור אספרסו ארוך יש לערבב מנת אספרסו עם מנת מים חמים נקיים. מומלץ למזוג את הקפה על המים ולא להיפך על מנת שלא לשרוף את הקפה.
 

תָּמִיר

New member
צבע מזיגת הקפה

עד לפני כחודש היתה לי מכונת Via Veneto.
כעת קניתי מכונה של Mellita

ובכן, שמתי לב שבמכונה הישנה, כשהייתי מזרים את הקפה, צבע הזרימה היה מתחיל מכמעט שחור ורק לאחר כמה שניות (להערכתי כ-3 שניות) הזרם היה מתחיל להלבין ולהיות פחות ופחות כהה.

במכונה החדשה, הזרם מלבין כמעט במיידי (פחות משניה).

לתומי חשבתי שזה נובע ממיצוי פחות חזק של הקפה במכונה האוטומטית אבל כשהתקשרתי לחברה שממנה קניתי, הבחורה אמרה לי שהבנתי בדיוק להפך ומיצוי הקפה במכונה החדשה הוא יותר חזק ולובן הזרם נובע מהקרמה שהמיצוי הזה מייצר.

היא אמרה שזרם כהה של קפה מעיד על חוסר מיצוי.

ובכן, אני שואל אל חכמי הפורום.
האמנם? האם במכונה החדשה המיצוי טוב יותר והבחורה צודקת?

תודה למגיבים,

תָּמִיר
 

Yehuda Badihi

New member
כשאתה מכין שתי כוסות בזו אחר זו, גם בשנייה אתה מקבל את אותם

צבעים?
 

Yehuda Badihi

New member
לדעתי, או שהמכונה לא מגיעה לחום מספיק גבוה או שבגלל שחסרה

פעולת הדחיסה במכונה אוטומטית אז אין מספיק לחץ ולכן המיצוי לא מספיק טוב או שסוג הקפה השתנה או שעומק הקלייה שלו השתנה. מדובר באותו קפה?
 

תָּמִיר

New member
מוזר שבפורום עתיר ידע בנושא, לא עונים על שאלה כ"כ פשוטה

שהרי הסוגיה הזו קשורה לעצם ההכנה וההבנה של התהליך.
אז אולי בכל זאת?


אשמח אם מישהו "בכיר" יגיב ויאמר את דעתו.
תודה,

תָּמִיר
 

Yehuda Badihi

New member
אולי בגלל שהיא הייתה פשוטה מידי :)

לגבי השאלה הפשוטה - ברור שהיא טועה. הצבע הלבן מעיד על חוסר מיצוי. ניסיתי להבין למה זה קורה.
 

תָּמִיר

New member
צוחק, בדיוק כשכתבתי שאף אחד לא עונה, ענית !

&nbsp
תודה.
&nbsp
אז מה המסקנה? המיצוי אכן לא מספיק חזק במכונה החדשה?
או כפי שהבחורה טענה, במכונה הישנה לא מיצתה מספיק והצבע מייחס ל"קרמה"?
&nbsp
תָּמִיר

&nbsp
 
למעלה