צבע על בסיס טרמפנטין

NכמוT

New member
צבע על בסיס טרמפנטין

לכל המשפצות והמחדשות...
כמה נורא להשתמש בצבע על בסיס טרמפנטין ולא על בסיס מים?
הרבה ממליצות על צבע על בסיס מים, הלכתי אתמול לקנות ולא ברור איך המוכר הצליח לשכנע אותי לקנות את הצבע על בסיס טרמפנטין.
אני גרה רחוק אז להחליף זה אומר שזה נדחה....
אז מה אתם אומרות?
יתרונות, חסרונות....
קופסא של סימילאק, מכסה של צנצנות ריבה צריך צבע מקשר או שאפשר לצבוע ישר עם הצבע?
חוצמיזה אשמח מא לטיפים על צביעה וחידוש לפני הריפוד....
כמו תמיד תודה מראש
NכמוT

© RoNa

New member
צביעה

תסתכלי תמיד בהוראות למה הצבעים מיועדים.
לזכוכיות (צנצנות) צריך צבע מיוחד. לא בטוחה אפילו שצבע מקשר יעזור פה.

מה זה צבע על בסיס טרפנטין? אני מניחה שהכוונה לצבע על בסיס שמן.
אלו צבעים מצויינים, אבל שוב, תלוי מה היעוד שלהם.
קופסא של סימילאק זה סוג של פח ולכן אפשר עם צבע שמן ישירות עליו ללא צבע מקשר. צבע שמיועד למשל לגדרות לא ירד מפח וברזל, לפחות לא בקלות.

צביעה לפני ריפוד זו שיטה אחרת לגמרי.
לפני צביעה צריך לשייף את הישן ולנקות שומנים ולכלוכים.
אפשר גם פה לצבוע על בסיס שמן וגם עם צבעי אקריליק על בסיס מים.
כל אחד יתן לך אפקט אחר. השאלה איזה סגנון את רוצה שתהייה התוצאה הסופית.

lironiparon

New member
RoNa אחלה של תשובה! אני אישית לא הבנתי מה את

רוצה לצבוע...?!?!

אם את רוצה לצבוע זכוכית את יכולה עם מקשר או צבע המיועד לזכוכית כמו חיקוי של ויטראז. יש כה טכניקות "צביעה" של זכוכית...למשל:

1 צבע שקוף כמו VITRAIL של PEBEO
2 צבע אטום אקרילי, צריך מקשר לפני, סילר או ג'סו
3 סטין אייס, אפקט דמי של זכוכית חלבית או ממש את החומר שבאמת
"אוכל" את הזכוכית ועושה אותה חלבית
4 טכניקה של סדקי קרקל עם צבעי אקריל, על זכוכית

המקצוענים צובעים לרוב את הריהוט בצבעי שמן ע"ב טרפנטין. השאלה לאיזה גוון את רוצה להגיע. לרוב צבעי אקריל על ריהוט מחייבים לכה.

נשמח אם תפרטי בדיוק מה את רוצה לצבוע ובאיזה גוון כך נוכל לעזור נקודתית :)

NכמוT

New member
סדר בבלאגן...

רוצה לצבוע שלושה דברים שונים.
1. קופסאת פח של של סימילאק. רוצה לצבוע במטרה שאוכל אח"כ להשתמש במטבח. הצביעה חיצונית בלבד.
2. צנצנת זכוכית עם מכסה מתכת כמו של ריבות, גרבר, דבש, סילאן..... רוצה לצבוע רק את המכסה
3.. כיסא עץ שויף כבר הכרית רופדה מחדש. צריכה עכשיו לצבוע על מנת לחבר ולהשתמש.

איזה צבע צריך לקופסאת סימילאק?
האם צבע על בסיס שמן יוכל לצבוע את המכסים?
צבע שקניתי מיועד למתכת ועץ. ראיתי המלצות לצביעה עם צבע על בסיס מים. מה ההבדל באפקט? האם צריך צבע יסוד?
תודה רבה !!!!!
NכמוT

lironiparon

New member
סבבה, הנה התשובות לפי הניסיון שלי, מקווה ומאח

מאחל לך רק בהצלחה :)

1. לגבי הקופסת סימילאק, היא מפח, ופח או כל סוג אחר של מתכת, אפשר לצבוע הן בצבעי ספריי והן בצבעי שמן ע"ב טרפנטין. כמובן ניתן גם אקריל שהם ע"ב מים אבל יש צורך בשכבת צבע בסיס לפני ולכה מעל הכל.

2. לגבי המכסים. הם ממתכת ולכן גם פה אותו הצבע יעבוד היטב. אולי אפילו יהיה צורך בשתי שכבות לכיסוי אחיד וחלק.

3. לגבי הכיסא, את יכולה לצבוע בצבע השמן, לרוב זה מה שהמקצוענים עושים כי הוא צבע חזק ועמיד יותר. ניתן עם צבע אקריל על בסיס מים אבל אז חובה לשים לכה. דווקא הייתי ממליץ לך לצבוע את כולו כשהוא מחובר ולמה? כי ככה הצבע מכסה את החיבורים ומחזק יותר טוב את הכיסא.

צבע שמן ע"ב טרפנטין הוא כאמור חזק ועמיד יותר. יש לו ריח חריף לכן צובעים ומייבשים אך ורק מחוץ לבית. לרוב הריח החריף נשאר ונחלש עם הזמן גם כאשר עברו שבועיים והרהיט כבר בבית. הגימור אחיד יותר גם אם צובעים עם מברשת. לא מחייב לשים לכה. יש גם לכות גוון. שזה לכה עם מעט גוון צבע ככה שיוצא לנו אפקט שקוף עמום ומבריק, שזה נחמד לרוב לרהיטים.

צבע אקריל ע"ב מים, מחייב לרוב עבודה עם צבע יסוד בשביל שהוא יחזיק יותר טוב על גבי המשטח, גוון הצבע ישאר חזק (כי הוא בא על לבן שזה צבע החומר יסוד) והגימור יהיה כמה שיותר חלק בסוף. לצבע אין ריח חריף, מגיע בהרבה גוונים, קל לערבב יחד וליצור גוונים נוספים. ניתן לצבוע גם בבית. רצוי לצבוע עם מברשת איכותית עם שיער רך או לצבוע עם ספוג קלאסי או רולר ספוג.

לעומת זאת!!! אם רוצים גימור חלק כמו בתעשייה זה אך ורק צבע בהתזה עם קומפרסור או צבע ספריי, ואז אין שום סימני צביעה וזה נראה כאילו יצא מהמפעל אבל מה החיסרון? שאין הרבה גוונים ולא ניתן גם ליצור גוונים. שימוש אך ורק מחוץ לבית.

מקווה שעזרתי ונשמח לראות תוצאות

NכמוT

New member
תודה!!!!

תודה על הפירוט וההשקעה
אני אעלה תוצאות כשהיה
בקרוב ממש....

למעלה