צבע של מטבח

צבע של מטבח

שלום לכולם. יש לנו התלבטות.... עשינו מטבח מפורמייקה אצל חברה מאוד ידועה לדירתנו החדשה. כשהתחלנו לעבור על הצבעים הפוטנציאליים לא מצאנו שום צבע שמתאים לנו או לסגנון של המטבח שלנו. הצבע היחיד שעוד איכשהו התאים היה צבע עץ מאוד כהה (מאוד דומה לונגה). לעומת זאת נאמר לנו הן ע"י המעצבת ששכרנו והן ע"י חב' המטבחים כי במידה ונשדרג לפורניר נמצא את הגוון שאנחנו רוצים (אנחנו מחפשים צבע שדומה לאגוז), וכי בפורניר אפשר לעשות כל גוון שנרצה. הסוגיה היא כזו... ונגה זה צבע מאוד אופנתי ואני חושבת שהוא יפה, אבל אני לא בטוחה שהוא מתאים למטבח. הוא מודרני ואופנתי, אבל האופנה משתנה, ומה אם בעוד 3 שנים זה לא יהיה אופנתי יותר והמטבח יראה מיושן? לעומת צבעי העץ הם קלאסיים, ותמיד יראו יפים. מצד שני, לשדרג את כל המטבח לפורניר יגדיל את עלות המטבח (שכבר עכשיו הוא יקר). ברור שאיש המכירות ינסה לשכנע אותנו לעבור לפורניר. המעצבת אמרה שהונגה יפה לפי דעתה, אבל היא לא תכפה את דעתה עלינו אם אנחנו לא בטוחים, והיא גם לא רוצה להיכנס לנו לכיס ולהציע לנו לשדרג, כי השיקול הכספי נתון להחלטתנו... אז מה אתם אומרים?

מה השאלה?

כניראה יש לכם טעם יקר. אני היתי ממליץ לכם ללכת אם מה שאתם אוהבים במיגבלות הכיס ולא להיתחשב בזה שהאופנה מישתנה. ובעתיד במידה ולא תהבו יותר את המיטבח אפשר להחליף את החזיתות בלבד, העלות לא ממש גבוהה. וגם עד אז אולי (מקווה בשביכם) יהיה לכם מספיק כסף לחדש את החזיתות. בהצלחה.

lank

New member
../images/Emo68.gifהמלצה

אני ממליצה לכם ללכת לפי רחשי ליבכם. אם אתם חושבים שוונגה לא מתאים לכם ( וזאת למרות שכולם אומרים שכדאי וזה האופנה עכשיו... ) - אז פשוט מאוד אל תבחרו וונגה. לעומת זאת אם אתם אוהבים מראה של עץ וזה יקר לכם - ישנן מספר אפשרויות. אתם יכולים לבחור שמרבית החזיתות יהיו בגוון בהיר - כמו בננה , שמנת או תכלת עדין. מספר קטן של מגרות או אלמנטים יהיו בצבע עץ חום אגוז כמו שאתם אוהבים. כך יוצא שקיבלתם מטבח מואר , ייחודי שאיננו תלוי באופנה שמשתנה. אפשרות נוספת היא לבקש שהקנטים של הדלתות יהיו בגימור דמוי סנדוויץ ( נותן תחושה שהדלתות עשויות עץ ). אם קשה לכם לבחור גוון מסויים - אשמח לעזור לכם ( יש מבחר צבעים גדול מאוד בפורמייקה של ל.ד.י ) בהצלחה.

alonaski

New member
אמא שלי אומרת...

שמטבח צריך להיות בהיר! רצוי - לבן! כי אופנות מתחלפות...
רק אחרי שעשיתי את המטבח שלי אצל נגר ויצא לו בטעות חזית של פורניר אלון...
גיליתי אצלו מניפת דוגמאות מדהימה של פורמייקה!!! היום מסתבר יש מבחר עצום בפורמייקות!!! גם דוגמאות צבעוניות וגם מלא דוגמאות של סוגי עץ שונים - יותר יפה מהעץ המלא המקורי!
אני מציעה לכם לדפדף בדוגמאות הפורמייקה ולבחור פורמייקה! זה גם מאוד פרקטי למטבח! קל לניקוי, לא נשחק...

0 אור 0

New member
../images/Emo45.gif לשתי ההמלצות

מצטרפת גם לזה שמטבח הוא לשנים ולכן צריך להתאים אותו לטעם האישי ולא לאופנה - שלכם יהיה נעים בעיניים, וגם להמלצה לבדוק את כל מניפת האפשרויות של הפורמייקה לפני שמחליטים סופית. בשיפוץ הזה פשוט קניתי ארון אמבטיה מוכן, אבל בשיפוץ הקודם (לחלק השני של הבית) עשינו מטבח עם פורניר אגוז, ולמקלחת מצאנו פורמייקה מדהימה של נקודות אפור לבן - שיוצרות אפקט כמעט מתכתי מאד מיוחד - ואחרי 15 שנה, עדיין נעים לנו עם שני הארונות ולא רואים צורך להחיף. אגב, בקשר לאופנה - כשאנחנו עשינו את המטבח, זה היה לפני האופנה של מטבחי עץ ודמוי עץ - כולם נהגו לעשות דלתות לבנות עם סיומת אורן או אלון, והמון אנשים באו לבקר אותנו שהמטבח נורא כהה - אחרי כמה שנים נכנס לאופה המטבח מעץ ופתאום היינו אופנתיים, ועכשיו אנחנו שוב לא אופנתיים, כי הארונות שבונים היום הם בכיוון שוכב ובשילוב זכוכית להבנה (אצלנו היא שקופה) - כך שבאמת לא צריך להתרגש מהאופנה.

למעלה