צב אדום-אוזן

Ph0enix

New member
גם לי יש אחת אז כמה עצות

אוכל: ככה יסמין (שמה של הצבה) נרואה אוהבת ונראה בראי לה תולעי דם... זרוק להם גם ירוק זה בראי הם לא הכי אוהב אבל אין מה לעושת את\ה יכול לתת להם דגים חיים (למרות שהצבה שלי ממש ממש לא מתענינת בהם) ושהם גודלים עדיף יותר ירוק ופחות "בשר" גודל: אמממ עם אני לא טועה מגעים לגודל של 60 "מ אבל ממש לא זוכר גם זכרים וגם הנקבות לא מגעים לבגרות מנית עד שהם בארך 13 ס"מ ןעם יכולים לחיות 60 + עם אני לא טועה תנאי מחייה: אממ שהם קטנים אז צריך 60+ ס"מ אבל זה תליו כמה את יכול עדיף שהאק' הייה עמוק! כי הם אוהבים נוראה נוראה לשחות ולצלול סיים להם אבנים שיוצאית מחוץ למים בשבלי מנוחה והם את יכול סיים אותם בשמש (לדוגמה יסמין שלי חייה באק' בתוך הגינה) עוד משהו או משהוא לא ברור (אני כותב ממש גורעה) אז אני תמיד מוכן לעזור... :)

Liron Samuels

New member
לא ממש...

צבגון אדום אוזן מגיע לאורך שריון של עד 30 ס"מ, לא 60... גם לא טוב שהמים יהיו עמוקים מדי, עדיף שלצב יהיה אפשרות לעמוד על הרגליים ולהוציא את הראש מהמים כדי לנשום (המים עדיין יהיו עמוקים מספיק כדי לשחות ולצלול). חשוב מאוד שהצבים יקבלו קרינת שמש ישירה (לא דרך זכוכית) כדי לייצר ויטמין D3 אחרת יש סיכוי שהשריון שלהם יקבל צורה מוזרה כתוצאה מחוסר סידן. בקשר לאוכל - כדי לתת להם גם מן החי וגם מן הצומח. ככל שהם יגדלו הם יתחילו לאכול יותר צומח. אסור בשום אופן להאכיל רק מזון צבים שמוכרים בחנויות! באוכל הזה אין מספיק ויטמנים לצבים ועוד כל מיני דברים שהם מקבלים ממזון טרי.

Ph0enix

New member
כמה שאלות....

צדוק בטעות רמשתי 60 לא סמתי לב 1 ועם אני מכניס אבן שהצב יוכל לשבת אלה מחוץ למים אז מה רע...? או שזה כן רע ואני צריך לשנות את זה ???.... (עם כן בוקשה תודעי לי) 2 לא ידעתי בקשר לזכוזית תודה רבה...עך המידע :))))) 3 ורמשתי שהם צריכם גם מהצמוח פשוט (לפחות אצלי) היא ממש שנואת את זה

Liron Samuels

New member
פניקס

שכחתי לרשום בהודעה שלי שהצב גם צריך (חייב!) אזור שבו הוא יוכל להיות לגמרי מחוץ למים ולהתייבש. אם יש לך מקום לצב שבו הוא יכול להתייבש לחלוטין זה מצוין. בגיל צעיר הצב יאכל יותר מן החי ובהדרגה יתחיל לאכול יותר מן הצומח כשיתבגר.

אז ככה:

קניתי זכר ונקבה ממש קטנטטנים. שמתי אותם בתוך צנצנת זכוכית עגולה, די גדולה. שמתי להם אבן גדולה (כמו שאמרת) והם אכן יושבים עליה ללא ניע. זרקתי להם כמה קישקושים בצתחתית הצנצנת, בשביל העיצוב (צדפים, קונכיה וכמה חלוקי נחל). המוכר בחנות אמר לךך להם רק את האוכל שקניתי בגלל שכך הם לא יגדלו יותר מדי. אני לא מעוניין שהם יהיו גדולים. הבנתי ממנו שאם לא נותנים להם בית גידול גדול ולא נותנים להם לאכול כפי צרכיהם, הם לא יתפתחו במהרה. מה שכן, הם נמצאים בחדר והוא אינו מואר יתר על המידה, האם זה מפריע? שאלה נוספת, מה לגבי חימום בחורף? והערה אחרונה : תודה על התגובות!

Liron Samuels

New member
התעללות!

"הבנתי ממנו שאם לא נותנים להם בית גידול גדול ולא נותנים להם לאכול כפי צרכיהם, הם לא יתפתחו במהרה" קודם כל, צב לא גודל לפי גודל בית הגידול שלו (אז גם בצנצנת זכוכית הוא יגדל באותו קצב כאילו הוא יהיה בבריכה ענקית) אבל זה לא אומר שאפשר לשים אותם בבית גידול קטנטן! הם חייבים מקום כדי לשחות ולשרוף אנרגיה אחרת הם פשוט ישמינו ויתחלו. בקשר לאוכל - כמו שאם לא תאכיל ילד הוא לא יגדל מהר ככה זה גם עם הצבים (כמובן שהם יקבלו מחלות ויגדלו עם עיוותים למיניהם). ובשני המקרים, זאת התעללות! אתה בעצמך כתבת "כפי צרכיהם". צבגון אדום אוזן במלוא גודלו מגיע לכ-30 ס"מ אז ממש אין סיבה שלא להאכיל אותם מספיק כדי שלא יגדלו. אם אין לך מקום לצבים בגודל של 30 ס"מ ואם אתה לא רוצה להאכיל אותם, אז אני לא מבין למה קנית אותם. עוד טיפ קטן - אל תאמין למה שאומרים לך בחנות חיות... מן הסתם הבנאדם יגיד לך לתת רק את האוכל שהוא מוכר לך כי ככה הוא מרוויח כסף. אם האוכל שהם מוכרים היה מושלם אז למה מייצרים את כל תוספי המזון והויטמינים? אוכל טרי (מן החי והצומח) והמון שמש זה הכי חשוב. וכמובן שגם המון מקום לשחות ומקום לצאת מן המים. תן להם את כל זה (וכמות אוכל שתענה על צרכיהם) ויהיו לך המון שנים של שמחה עם הצבים. :)

Ph0enix

New member
כמה שאלות לLiron Samuels

תריראה.... האק' שלי בניו ככה 60 ס"מ בארך יש לצבה שלי מלא מקום היא יכולה ליצלול ויש לה אבן (יותר נכון גוש אבנים) שנותן לה להיות בלי מים מתי שהיא ורצה.... והיא תמיד בשמש.. אז זה טוב נכון...? ד"א האק' קטן זמנית אני פשוט מככה לאק' של המטר 60 שאמור להיות רק לה!!! ואני יעלה תמונה שלו ברגע שהוא יגיעה

Liron Samuels

New member
היא צריכה גם

צל, שלא תהיה תקועה בשמש כל היום. וכמו שכבר אמרתי קודם, התפריט שלה הוא חשוב מאוד! עוד דבר ששכחתי קודם זה ניקיון האקווריום. צבים מלכלכים את המים -מאוד- מהר וחשוב לנקות את המים אחרת הם עלולים לחלות בכל מיני מחלות כולל דלקות. דרך אגב, איזה גודל הצב שלך? שאלו קודם משהו בקשר להאם זה בטוח להחזיק צבים - לאחר מגע עם הצב, המים שלו או כל דבר אחר שבא במגע איתו או עם המים שלו חייבים לשטוף את הידיים עם סבון. אם לא שוטפים ידיים יש סיכוי לקבל סלמונלה. מן הסתם גם לא מומלץ לשים צבים קטנים במים (ככה הרבה ילדים קטנים בארה"ב עשו וקיבלו סלמונלה...). כדאי לשים לב גם שאף חיה אחרת שנמצאת בבית (כלב, חתול וכו'...) לא ישתו את המים בזמן שמנקים את האקווריום או אם שופכים את המים בחצר וכדומה.

למעלה