צב הפוך

זואי57

New member
צב הפוך

שלום לכם, מחפשת מידע על צב הפוך. האם צב שהתהפך מסיבה כל שהיא ונמצא על גבו יכול לחזור למצבו הטבעי ללא עזרה. תודה מראש השאלה דחופה

naja

New member
יכול להתהפך, אבל לא תמיד.

תלוי אם יש בסביבתו אלמנטים שהוא יכול לדחוף עם הרגליים. אם צב מתהפך בסביבה מישורית, יכול להיות שהוא לא יצליח להתהפק בחזרה.

זואי57

New member
אסמכתאות

תודה לעונים אני זקוקה למידע מוסמך בנושא כדי להביאו בפני גופים רשמיים, האם מישהו מכיר מקור כתוב בנושא? תודה מראש

naja

New member
זה מופיע בכל מיני דפי מידע וספרים.

יש בקישורי הפורום 3 אתרים בנושא צבים, אני מאמין שקריאה מעמיקה שלהם תתן לך פיתרון. כמו כן, יש לי ספר שעוסק בצבים דורבניים(צבי יבשה גדולים). מצויין שם שצריך לוודא שאין בבית הגידול שלהם חפצים שעלולים להפוך אותם, מאחר ואם הצב לא יתהפך בחזרה כמה שיותר מהר, הוא עשוי למות מהתיבשות או ממעיכה של איברים פנימיים.

חד משמעית, ייתכן מצב בו הצב לא ניצב

וברצינות.. כשהייתי קטן היו לי 2 צבים שכל היום שוטטו לי בבית באופן חופשי. היו מיקרים בהם הצבים התהפכו ולא הצליחו לחזור.. הצבים שוחררו מטעמי רחמים. לגבי האם המצב אפשרי בטבע - לא ניסיתי.. אבל אני מאמין שכן כמו שנאמר בשירשור - בסביבה מישורית.

qqqq

New member
הדבר אפשרי בטבע.

כאשר צבים הולכים מכות (ברצינות) הם מנסים להפוך אחד את השני. לרוב, מי שהפוך לא יצליח לשרוד. אם יש חפצים בסביבה, ייתכן והצב יצליח להעזר בהם ולהתהפך.

זואי57

New member
תודה

לכל המתייחסים naja, הפנייתך חשובה. אקרא בתקווה לקבל תשובה תקפה.

למעלה