צב יבשה חולה.

Shani533

New member
צב יבשה חולה.

היום בבוקר טיילתי עם הכלב שלי ונתקלתי בצב כלשהו. הוא נראה קצת שונה מצב יבשה מצוי מבחינת השריון שלו. (ראו תמונות) הבעיה היחידה איתו,שהוא משמיע קולות שנשמעים כמו קלקול קיבה. הוא הולך, נעצר ומתחיל להשמיע קולות הנשמעים למרחק. האם הוא חולה? ואני צריך לעשות משהו לגבי זה? אולי וטרינר? תודה.

naja

New member
אם יש חשש למחלה.

אפשר להעביר אותו לבית החולים לחיות בר בספארי.

Shani533

New member
זה רחוק מהבית שלי.

אני גר באיזור ירושלים. יש לי וטרינר קרוב לבית, השאלה אם הוא יכול לעזור. כל כמה דקות הצב נעמד פותח את פיו ומתחיל להשמיע כל מיני קולות מוזרים שנשמעים קצת כמו קולות של פלוצים וקילקולי קיבה.

אספת את הצב?

אם כן אז אפשר להעביר אותו לגן החיות התנכ"י ושם כבר ידאגו לטפל בו או להעביר אותו הלאה לבית החולים לחיות בר.

Shani533

New member
הצב מסתובב בגינה שלי.

אבל השאלה אם זו נראית לך מחלה או לא. אני יודע שהפעם היחידה בה צב משמיע קול הוא בזמן הזדווגות, וגם שם הקול הוא חלש. הצב הזה משמיע קולות חזקים שנשמעים למרחק.

Shani533

New member
אה, אני גם לא גר באיזור של גן החיות.

וחוץ מזה, אני קטין בלי רשיון :)

TAINTED SAINT

New member
אנסה לפתור לך את הבעייה בלי שתצטרך להתאמץ.

אפשרות ראשונה היא שתתקשר בבקשה בבוקר לאחר השעה תשע לטלפון מספר 6750111 [מרכזיית גן החיות התנכ''י] ותבקש שיעבירו את השיחה למרפאה,תסביר להם את הבעייה ותבקש שיתאמו עמך איסוף של הצב מביתך. אפשרות שניה היא שתגיע לגן החיות באוטובוס מס' 26 או 33,תבקש מהשומרים בשער שיקחו אותך ואת הצב למרפאה,תסביר במרפאה מה הבעייה של הצב,ואני בטוח שאם תבקש יפה יראו לך את הקליניקה,חדר הניתוחים,חדרי ההסגר הפנימיים והחיצוניים, במילים אחרות-את מה שהמבקרים הרגילים לא זוכים לראות. בהצלחה.

Loligo

New member
מומלץ בחום לבקש לראות !

באחת מהפעמים שהבאתי או קיבלתי ציפורים פצועות מהם זכיתי לראות דברים נהדרים ( פנדה אדומה פעליה במרחק 2-3 מ' ועוד...

למעלה