צב יבשה - שאלה דחופה

a m i t b

New member
צב יבשה - שאלה דחופה

שלום במאמץ לא קטן הצלחתי להחרים צב (גדול יחסית) מגן ילדים שבו שמו אותו באקווריום זכוכית בתור "פינת חי". הוא אצלי בבית כבר כמה ימים וכבר חזר לעצמו ואוכל לא רע (דרך אגב - בעיקר כרוב). כעת אני כמובן רוצה לשחרר אותו במקום הכי טוב בשבילו. מכיוון שאני בדרכים לא מעט אז כל מקום מאשקלון לכ"ס זה בסדר. אשמח אם מישהוא בעל ניסיון יוכל להנחות אותי. אין לי בעיה אפילו להביא אותו למישהוא שיוכל לדאוג לו (כמובן עם גינה,שטח,...) תודה עמית

OREAL1111

New member
אין צורך,

תשחחר את הצב בשטח טיבעי,כמה שיותר טיבעי ומרוחק יותר טוב.

רן333

New member
הסתייגות קטנה:

ככל שזכור לי, ההמלצה אינה על מקום שחרור מרוחק ככל האפשר, אלא דווקא על מקום שחרור קרוב למקום שבו הצב נלכד. לדעתי, רצוי לאתר מקום בלתי-מופרע יחסית (שדה כלשהו) שיהיה קרוב ככל האפשר למקום הלכידה, ושם לשחרר.

a m i t b

New member
לא ברור

חברה הצב היה בגן ילדים. אין לי מושג מהיכן הגיע. מה שאני מעוניין לדעת זה היכן יהיה הכי טוב בשבילו. שטח הררי? שדה? האם מישהוא עם ידע בעניין יוכל להתייחס? תודה

לא שדה מעובד

שטח הררי עם צמחיה קבועה אבל לא סלעי מדי או תלול מדי יתאים. וגם שטחים פתוחים יהיו מצויינים, הכוונה לשטחים מישוריים.

a m i t b

New member
היכן למשל?

יונתן אתה יכול לתת לי שם של מקום ? אני מוכן להביא אותו לכל מקום שיהיה לו טוב. אני לא רוצה לעשות טעות ושלבסוף הוא יפגע. בבית הוא התהפך לי כבר פעמיים (אני קצת חושד בחתולה שלי). אשמח לתשובה מהירה כי אני רוצה כבר מחר לשחרר אותו

a m i t b

New member
אזור חוצה ישראל?

סתם עלה לי בראש. יש באזור המון שטחים פתוחים. מה דעתך?

dreaming h

New member
אהלן עמית, ברוך הבא,

וסליחה על איטיות התגובה. איפה אתה מתגורר? (אפשר גם במסר). לא בטוח שאתה צריך הכוונה למקום ספציפי. יש קצת טבע בדרך שלך לאנשהו כל יום? תמצא לו מקום מספיק רחוק מהכביש וממבנים, וכפי שכתב יונתן - לא בשדה מעובד. אם הוא עדיין אצלך, ואתה זקוק להכוונה ספציפית, פנה במסר.

למעלה