צדדים וגרעפס

צדדים וגרעפס

היי
אנחנו עכשיו בנות שבוע!
מניקה מלא
אז ככה
היא תמיד תמיד נרדמת בזמן ההנקה . אני תמיד מנסה ללחוץ על השד שתאכל עוד לפני הרדמות
אני מעלה לגרעפס ולא תמיד היא עושה. בלילה אני מתייאת מהעייפות ומחזירה אותה למיטה - תקין ? לפעמים היא מתעוררת בבכי שכבר אני מזהה מעלה לגרעפס וזהו האם תקין לשים במיטה בלי גרעפס ?

בד״כ אני מחליפה לה חיתול כדי שתשאר ערה ואחרי זה אני נותנת בד״כ צד שני
היות ויש פעמים שהיא נרדמת ממש מהר אני נותנת את אותו שד כדי שתרוקן לי ....
האם גם כשאוכלים ממש קצת צריך להציע צד שני או לעבוד ולרוקן את אותו ש

דרך אגב כמה תינוק אמור לישון בגיל הזה ?

צדדים וגרעפס

שלום לך,

בהנקה לא חייב להיות תמיד גרעפס מכיוון שכמעט ולא בולעים אוויר. עם זאת, כן מומלץ לאחר ההנקה לשים אותה בתנוחה של גרעפס כדי שקצת ירד האוכל לפני שאת משכיבה. אפילו למס׳ דקות בודדות.

אכן ההמלצה היא להניק משני צדדים. הרעיון הוא שיהיה צד אחד עיקרי שממנו היא תינק רוב ההנקה וצד שני תוספת. מהצד העיקרי איתו את מתחילה את ההנקה רצוי להניק לפחות 15 דקות, במידה ונרדמת או מתנתקת ועוד לא עברו 15 דקות העירי אותה כמו שאת עושה והמשיכי מאותו הצד. בין הצדדים שימי אותה בתנוחה של גרעפס ואז תציעי לה את הצד השני, לא משנה כמה זמן ואם בכלל לא מעוניינת אז גם בסדר (כל עוד הייתה יניקה של מעל 15 דקות מהצד הראשון). כמובן שאם ממשיכה מעבר ל-15 דקות אל תפסיקי אותה אלא המשיכי לפי דרישה עד שמתנתקת בעצמה.
בהנקה הבאה התחילי מהצד שסיימת והוא יהיה הצד העיקרי וממנו תהיה רוב ההנקה. ובכל הנקה החליפי צדדים.

בעקרון בגיל הזה רוב הזמן או שיונקים או שישנים אבל אצל כל אחד ואחת זה משתנה, כך שקשה לי לומר כמה בדיוק אמורה לישון בגיל הזה.

שיהיה בהצלחה!

תודה - דבר אחד לא הבנתי

אם היא יונקת הרבה זמן מצד אחד למה אחכ להתחיל מאותו צד ?
למה יש צד עיקרי וצד תוספות ? אשמח להבין

תודה

ניהול הנקה

שוב שלום,

אנסה להבהיר זאת יותר:
בכל הנקה את מתחילה מצד אחר. בכל הנקה הצד איתו את מתחילה הוא הצד העיקרי שממנו מתבצעת רוב היניקה (מעל 15 דקות).
הכוונה להחזיר אותה לאותו צד זה במידה והתנתקה או נרדמה לפני שחלפו 15 דקות רצופות של יניקה.
לאחר שסיימה לבד עשי לה גרעפס והציעי לה את הצד השני. הצד השני הוא תוספת, ״קינוח״ ואם היא לא רוצה לא צריך להתעקש איתה.
בהנקה הבאה התחילי מהצד שסיימת (מהצד של התוספת) והוא יהיה הצד העיקרי בהנקה הזו.
חשוב שתינק מצד אחד לאורך זמן מכיוון שהרכב החלב בשד מתחלף במשך ההנקה ולאחר מס׳ דקות של הנקה מגיע חלב שומני יותר ומשביע יותר. אנחנו רוצים שבכל הנקה תגיע לחלב הזה ואם יונקת מצד אחד מעל 15 דקות ככל הנראה היא מגיעה. במידה ויש הנקות קצרות מכל צד ייתכן ולא מגיעה לזה.
למעשה היא יכולה להסתפק כל פעם בצד אחד בלבד, התוספת מהצד השני היא בכדי לגרות את השד השני וכך יהיה ייצור שווה וכמות טובה של חלב.

מקווה שהייתי יותר ברורה, בהצלחה!

למעלה