הכותב הוא ד"ר במחלקה לביולוגיה מבנית. ההסברים שלו הגיוניים ומוכרים, אבל זו הסתכלות סינכרונית ולא דיאכרונית. בנושא אטימולוגיה של מילים בעברית אני סומכת יותר על האקדמיה ללשון. אגב, גם הוא לא כתב שזאוס הוא אל הצדק.מהיכן קיבלו כוכבי הלכת את שמם העברי? נגה
לא לכל כוכבי הלכת במערכת השמש יש שם עברי. הסיבה היא שבזמן העתיק, כאשר השפה העברית הייתה מדוברת (תקופת התנ"ך), לא היו קיימים אמצעים אופטיים ולכן כוכבי הלכת הרחוקים ביותר- אורנוס, נפטון ופלוטו (המוגדר כיום כפלנטואיד או כוכב לכת זעיר) לא היו מוכרים ומכאן שגם לא נתנו להם שמות. ששת כוכבי הלכת להם יש...davidson.weizmann.ac.il
למיטב ידיעתי, לחמשת כוכבי הלכת הנראים בעין ללא טלסקופ היו שמות עבריים קדומים.הכותב הוא ד"ר במחלקה לביולוגיה מבנית. ההסברים שלו הגיוניים ומוכרים, אבל זו הסתכלות סינכרונית ולא דיאכרונית. בנושא אטימולוגיה של מילים בעברית אני סומכת יותר על האקדמיה ללשון. אגב, גם הוא לא כתב שזאוס הוא אל הצדק.
על הדברים האלה אין מחלוקת, לא זו השאלה.למיטב ידיעתי, לחמשת כוכבי הלכת הנראים בעין ללא טלסקופ היו שמות עבריים קדומים.
יתר על כן, לוונוס היו אפיל שני שמות: כשהוא נראה זמן קצר לפני השקיעה ואחריה - שמו נוגה. וכשהו זורח לפני עלות השחר - שמו איילת השחר. רק מכשהוכח ששניים אלה חד המה, הוא נקרא נוגה בלבד
טל"ח
את שני הראשונים אני מכירה – צביר כימה הוא הפליאדות, כסיל הוא אוריון. מה זה חדר?במקרא מופיעים שמות כמה כוכבים וקונסטלציות כמו למשל:
כימה
כסיל
חדר
חיפשתי ולא מצאתי קשר לאסטרונומיה.מופיע באיוב. מן החדר תבוא סופה וממזרים קרה.
גם חדרי תימן בסמיכות לעש כימה וכסיל בפסוק אחר.
אינני יודע מה הזיהוי בכוכבים או קונסטלציות.
תוכל לתת ציטוט / מראה מקום מדויק?אני מסתמך כאמור על התקבולת חדר-מזרים וכן הסמיכות של חדרי תימן לשאר מונחים אסטרונומיים.
להערכתי מפני שאין זיהוי משוער למה הכוונה נשארה המשמעות כחדר של בית.
תודה. יש לזה כל מיני פרשנויות, אפשר לראות כאן (בטור בצד ימין)איוב ט 9
איוב לז 9
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.