צדק חברתי הוא לא רק בדיור ובסופר...

misty10

New member
צדק חברתי הוא לא רק בדיור ובסופר...

מרגיז שאת החילונים מחייבים להתגייס בגיל 18, אין להם דרך להתחמק מזה (לדרכים שיש יש גם מקלות...)
ואילו החרדים מבקשים... שלא נכריח אותם להתגייס... פשוט חוצפה...
אם הם מתגייסים הם מקבלים הקלות וגזרים לרוב...
כשאנחנו מתגייסים אנחנו מקבלים כמה גזרים קטנים...
הגיע הזמן להבהיר לביביהו שזה לא צדק חברתי... שאנחנו דורשים שהם יעשו בדיוק כמונו, שהם יתגייסו בכוח... כמו שאותנו מחייבים, גם אותם צריך לחייב, כמו שאנחנו מקבלים גזרים קטנים ועלובים גם הם צריכים לקבל את אותו הדבר, כמו שאחנו עובדים כדי לקנות דירה, גם הם צריכים לעבוד...

מתכNET

New member
מרגיש שיש אנשים טיפשים כמוך!

נתוני המשתמטים מצה''ל: 13% - חרדים, 12% חילונים

משמע הבעיה אינה חוק טל בכלל!!!

לא רק החרדים משתמטים: מדי שנה, אחד מכל ארבעה גברים בישראל לא מתגייס לצבא, 13 אחוז בשל "תורתו אומנותו" ו-12 אחוז מסיבות אחרות, מהנתונים עולה כי רק מחצית מהמשתמטים הם חרדים. לפי הנתונים, 40.9 אחוז מהנשים לא מתגייסות לצה"ל, כאשר 35 אחוז מתוכן לא מתגייסות בשל הצהרת דת
חזקי שטרן|י"ג בתמוז תשעב 16:05 03.07.12הדפסה
חיילים חרדים (צילום ארכיון: כיכר השבת)לא רק החרדים משתמטים: מדי שנה, אחד מכל ארבעה גברים בישראל לא מתגייס לצבא, 13 אחוז בשל "תורתו אומנותו" ו-12 אחוז מסיבות אחרות, 6.9 אחוז מהם מסיבות רפואיות.

לפי הנתונים של אגף כוח אדם, המתפרסמים הבוקר ב"ישראל היום", הרי שלא רק החרדים "משתמטים" מהשירות בצה"ל, וכמחצית המשתמטים הם כלל לא חרדים.

עוד עולה מן הנתונים של הצבא כי 40.9 אחוז מהנשים לא מתגייסות לצה"ל, כאשר 35 אחוז מתוכן לא מתגייסות בשל הצהרת דת.

יצויין כי בצה"ל משרתים כיום כ-2,000 חרדים במסלולים ייחודיים, שנועדו לחרדים בעלי משפחות בגילאי 22 עד 26. באכ"א מציינים כי למרות העובדה שעלות חייל חרדי במסלולים המיוחדים גבוהה פי ארבעה מעלות חייל רגיל, זה משתלם היות והוא רוכש מקצוע.

לפי הנתונים, כ-8,500 חרדים לא מתגייסים מדי שנה לצה"ל, כאשר הם מהווים רק 13 אחוז מתוך 25 אחוז הגברים של מתגייסים.

misty10

New member
מה שכתבת כאן הרבה יותר מקומם...

גם אני רוצה את כל הגזרים שהם מקבלים... גם אני רוצה לרכוש מקצוע על חשבון הצבא... גם אני רוצה שישלמו לי משכורת יפה כי יש לי ילדים ואני חייבת להתגייס... (כמובן בגיל הרבה יותר מאוחר)...
אגב לגבי הנשים... הן בהחלט יכולות להתנדב בבתי חולים ועוד... למה שהם ישתמטו מהחובה הזאת (גם אני אישה... למה אני חייבת והן יכולות להשתמט?)
ובנוסף כן, הייתי רוצה לקבל את כל ההטבות שנותנים לכל החיילים... למה חרדי שווה יותר מחילוני?
ולגבי הנתון של האחוזים... אתמול בדיוק היתה כתבה על זה בחדשות, ובנוסף אני קוראת עיתונים ומבינה מה בדיוק הולך... (ובן זוגי שהיה בעולם הישיבות הסביר לי בדיוק איך זה הולך...) לא נראה לי שהנתון הזה מדוייק...
אנחנו נמצאים בצבא כדי להגן על המולדת... הם מתגייסים כדי להיות חונכים בישיבות (זה חלק מהמתגייסים אני יודעת)???
אני יודעת שיש היום מסלולים יעודיים ויחודיים לחרדים... זה טיפה בים... למה שהם לא יתגיסו בגיל 18... בדיוק כמונו? שיקבלו משכורת של 400 ש"ח בדיוק כמונו... שימותו באוהלו של הצבא, בדיוק כמונו... אח"כ רוצים ללמוד? שילכו ללמוד ויממנו את הלימודים מכיסם הפרטי, בדיוק כמונו... רוצים להקים משפחה? בבקשה, שיממנו את ההוצאות מכיסם, כן... שיצאו לעבוד... בדיוק כמונו... למה הם צריכים להיות מיעוט ולהכריח את הרוב לתת להם מה שהם רוצים (והכי מקומם שזה על חשבון הרוב... שעוד מעט יהיה מיעוט...) את זה הם שוכחים... עוד מעט לא יהיה מי שיממן להם את כל זה... למה למשל במקומות אחרים בעולם החרדים מבינים שאם הם רוצים משהו הם צרכים לממן את זה... ויש לי כמה דוגמאות ממש יפות של מקומות שבהם עובדים רק חרדים בעולם, הם לא חומסים את הקופה הציבורית כי אין להם יצוג משמעותי שם, והם לומדים ועובדים... למה פה זה צריך להיות על חשבון???

misty10

New member
...???

ממה שאתה כותב כאן מובן לי שאתה חרדי...
איך אתה יכול להגיד את זה אם לא כך?
אני גרה במקום שבו יש בניה יעודית לחרדים... אתה יודע כמה עולה לקנות דירה 5 חדרים 110 מ' עם מעלית, מחסן וכל הפינוקים?
ואני לא מדברת על כל ההטבות שמסביב כי כל הזמן נלחצים מהחרדים האלו... הגיע הזמן שהם גם יתנו ולא רק יקחו...
לא בא לי לצאת למלחמה כדי להגן עליהם... לא בא לי שהילד שלי יצא לצבא כדי להגן על הפרזיטים ההאלו...
ומאיפה הבאת את האחוזים שכתבת מקודם... עכשיו בחדשות אומרים כך: כ- 2200 חרדים התגייסו לצבא בשנה האחרונה חצי מהם בשירות לאומי (כחונכים בישיבות שלהם... איזה קטע... אההה???) 60,000 חרדים קיבלו פטור!!!!
לא מסתדר עם האחוזים שכתבת כאן...
רוצים ללמוד? אין שום בעיה... ממן את זה מכיסך הפרטי, למה שאני בתור הרוב (שעוד מעט נהיה מיעוט, וזה הולך להיות הבעיה הקשה ביותר שקשה להם להבין) מממן אותם... עוד מעט כבר לא נוכל לעשות את זה...
יש בתנ"ך דיברה שאומרת: לא תגנוב... אני מרגישה שגונבים ממני, כן, גונבים ממני שנתיים ששירתתי בצבא... מה קיבלתי, מה? אני יגיד לך מה קיבלתי: 300 ש"ח כל חודש... ובסיום השירות עוד 750 ש"ח... וכשהלכתי ללמוד, בזמני לא היה שום הקלה, בית הספר נתן לי 20% הנחה...
אתה יודע מה? אני חושבת שהגיע הזמן שגם החילונים יגידו סטופ... לא רוצים להתגייס..... ואם יהיה מלחמה, שיתפללו... אנחנו נברח מכאן... אההה... כן, זה הרעיון של הדתיים לברוח...

מתכNET

New member
60,000 חרדים הם תחת פטור אבל לא

מדובר ב חרדים בני 18,בתוך ה 60,000 חרדים מדובר גם באנשים בני 28 נשואים ומעלה,שמקבלים פטור בכל מקרה גם אם הם חילונים.

המדינה מסבסדת כל סטודנט בעשרות אלפי שקלים בשנה!!! אם לא היית,אז שכר לימוד היה עולה פי 5!!

התחושה שלך שגונבים ממך שנתיים היא הבעיה ולא שירות החרדים!!
כשאני שירתתי ונלחמתי בלבנון לא חשבתי על המשתמטים,זה ממש לא עניין אותי,עשיתי את זה בגלל תחושת שליחות ואמונה,
מה שהפריע לי זה היחס של המדינה והאזרחים אלי,אני עוד זוכר איך ירדתי מהקו וחיכיתי שעות לטרמפ ואף אחד לא עצר כנראה בגלל שהיה לי בוץ על הנעליים....

מה שחשוב זה לדאוג למשרתים ולמשפחותיהם,אשת מילואימניק לא צריכה להפסיד שעות עבודה בשביל לקחת את הילד בגן בגלל שבעלה הוא לוחם! צריך להקים רשת רווחה למשרתים ולמשפחותיהם ולתגמל אותם ביד רחבה!

איך אמר ביבי יתנו יקבלו לא יתנו לא יקבלו,אם זה טוב לפלשתינאים זה טוב לחיילי הסדיר והמילואים!

baudrate

New member
עלותם של סטודנטים גבוהה רק בתחומים כמו הנדסה

ומדעי הטבע. בתחומים אחרים עלותם של סטודנטים ממש לא גבוהה.
אין סיבה שסטודנטים למדעי הרוח יממנו את המעבדה של סטודנט להנדסת חשמל.
אני מציע שסטודנטים יממנו את לימודיהם כל אחד לפי העלות שלו.

goldy

New member
אין דרך להתחמק?

בפעם הבאה שיש לך ראיון אישי בגיל 16.5 תסתכל על הריצפה ותענה תשובות מעופפות.
אחרי דבר כזה גם 10 שנות עירעור לא יעזרו לך.

misty10

New member
הבעיה אח"כ במקלות שמקבלים

אחרי שמתחמקים בצורה כזאת... אני רוצה לקבל גם את כל ההטבות שהחרדים מקבלים כשהם, את הקצבאות, את ההטבות בקנית דירה, את כפל הקצבאות שהם מקבלים... לא להשתתף במעגל העבודה... ועוד... גם אני רוצה... למה לא???

goldy

New member
למה אתה לא מצביע בהתאם?

מדוע שיקולך היחיד הוא: "שנבחר בפעם הקודמת וגם מופיע הכי הרבה פעמים בטמבלוויזיה"?

למעלה