צדק צדק תרדוף

צדק צדק תרדוף

מקרה שפרסמתי פה לפני שנה והגיע לקו הסיום, אך לא יודע אם יש כבר טעם לחצות אותו

המקרה :

פריצה לרכב בחוף הים וגניבה מתוכו אייפון וארנק
הארנק הכיל כרטיס אשראי אשר שימש את הגנב לביצוע
עסקה בבית עסק ומשיכת כספים בכספומט
בירור שערכתי בנוגע למיקום והשעה של שני המקרים
את המידע העברתי למשטרה
הייתה תקווה כלשהי שהם יבדקו את מצלמות האבטחה
ואולי דרך מצלמות האבטחה יהיה ניתן לאתר את העבריין
לא נעשה דבר חוץ מזה שהם סגרו את התיק

שלחתי ערר שזה לא יפה לא לעשות דבר וציפיתי ליותר
מישהו שם הסכים איתי ופתח את התיק מחדש
אך מצלמות האבטחה לא רלוונטיות כבר -
ההקלטות לא נשמרות לנצח הפלא ופלא
לאחר מכן התיק נסגר שנית מן הסתם לא היה טעם להחזיקו פתוח

הגשתי תלונה כנגד המשטרה בבית המשפט לתביעות קטנות
בעוון רשלנות. הגעתי לדיון, הצד הנתבע לא הגיע לדיון עקב בלבול
בשליחה או שטות כזאת או אחרת.
השופטת אמרה לי שהדיון ידחה מן הסתם ובכלל היא המליצה לי
לשקול את התיק מחדש

ציטוט מן הפרוטוקול : "יש בעתיות בהוכחת התביעה ובהטלת האחריות על הנתבעת ובחיובה בעלות הרכוש שנגנב לי"
בנוסף היא אמרה לי לא כל תיק שהמשטרה לא פותרת
זה אומר שהיא אמורה לשלם על הנזק שנגרם

אני די אובייקטיבי לשני הצדדים אז אני מבין בהחלט
אך עדיין משהו מציק לי - אילו היו עושים את המטלה המינימלית
של להשיג את החומר ממצלמות האבטחה לפחות באחד מן האירועים
לתת לי הרגשה של הנה ניסינו אבל אנחנו לא מזהים את העבריין,
צר לנו.
הייתי כל כך יורד בשמחה מהתיק הזה אבל לא כך הוא המקרה

האם בעולם הכלכלי שאנו חיים עלות מול תועלת - זה היה הליך
יקר מדי לבדוק את מצלמות האבטחה בשביל למצוא מישהו
שפרץ לרכב וגנב אייפון וכרטיס אשראי ?

האם אי נקיטת פעולה של המשטרה לא שווה ערך לרשלנות ?

והחומר ממצלמות האבטחה היה מספק סיכוי סביר ללכידת העבריין
אך סיכוי סביר לא שווה ערך לראייה חותכת

בפסוקה של החפירה הנ"ל
האם לקבל את המלצת השופטת ולבטל את התביעה
או להגיע לדיון הבא ולשאול
"מדוע לא בדקו את מצלמות האבטחה ?"
לקבל תשובה מתחמקת כלשהי
"מדוע לאחר הערר החליטו להתעניין במקרה שלי?"
שוב תשובה מתחמקת
ואז ליפול על פסק דין שערורייתי כלשהו שאני מטריד את המשטרה
ומבזה את בית המשפט, ושאני חייב לפצות את כולם בהוצאות
משפטיות בעלות האייפון שנגנב לי ?

תודה מראש על ההכוונה

אכן

עסקת אשראי בבית עסק מרושת במצלמות אבטחה
ומקרה שני משיכה מכספומט - מניח שבבנק יש מצלמות אבטחה גם כן
הוחלט להתעלם מתלונתי לגמרי ורק לאחר שהגשתי ערר מנוסח היטב
החליטו לשם שינוי להתייחס אליי, אך לצערי כבר היה מאוחר מדי ולא רלוונטי.

אם את שואלת לדעתי האישית - אני לא הייתי

מושך את התביעה. בייחוד לאור הסיכון הנמוך יחסית בתביעה.

זה נכון שכאשר בימ"ש "ממליץ", הוא בעצם נותן לך רמז לגבי מה הוא הולך לפסוק, אבל לפעמים שופטים משנים את דעתם. אי אפשר לדעת.

אסף.

אגב

אני בחור.

אני מוסיף פה תגובה שקיבלתי מפורום אחר שרציתי לשאול עליה שאלה גם פה

"ראשית, טעית לשיטתי שהגשת בכלל תביעה קטנה, היית צריך לפנות לעו"ד, ולהגיש תובענה כזו בסדר דין רגיל\מהיר אפילו, בהנחה כמובן והוא היה מוצא שיש מקום להגיש בכלל.

תובענות רשלנות נגד המדינה ונגד המשטרה בפרט, הן אינן פשוטות ולבטח לא מתאימות לבית משפט לתביעות קטנות. (לדעתי ומנסיוני בבתי המשפט הללו).

שנית, האמת, אני חושב דווקא שיש ממש בטענות שלך, בכל הלב. אבל אני מסתמך רק על מה שאתה מספר, התיק לא בפני.

שלישית, תמשוך את התביעה, תבקש למחוק אותה, לאחר מכן, תפנה לעו"ד עם כל התיק והחומר. אולי אפשר יהיה להגיש תובענה בסדר דין רגיל. אף על פי שאתה תהיה בבעיה, כי ניתן יהיה לבקש לסלק תובענה חדשה על הסף, ניתן אף יהיה לטעון שאתה מנצל הליכים לרעה (בהנחה ותגיש תובענה נוספת).

בשלב הזה, הכי טוב שתמשוך את התביעה כדי שלא תחויב בהוצאות. תתעקש שהתובענה תימחק ולא תידחה."

מה דעתך בעניין ?
לבטל את התביעה ולנסות להגיש תובענה ?
מהי תובענה בכלל ?
במידה וכן איזה סוג של עורך דין מטפל בזה ? (פלילי, נזיקין, תביעות קטנות וכו')
האם יש המלצה כלשהי לעורך דין באזור חיפה ?

תשובות:

1. בחור, בחורה - הכל אותו דבר אצלי. אני בעד נזילות מגדרית

2. תובענה היא תביעה. אותו דבר.

3. אין בעייה להגיש תביעה נגד המדינה בתביעה קטנה. יש גם פסקי דין שפסקו פיצויים לתובעים בתביעות כאלו. בעיני גם התביעה שלך לא כל כך מורכבת... זה מאוד תלוי בסופו של דבר על איזה שופט אתה נופל. במקרה שלך כנראה שנפלת על שופט לא כך אוהד.

מה שנכון הוא, שאם התביעה שלך תידחה, לא תוכל להגיש אותה שוב פעם בהליך רגיל. אם "תמשוך" אותה - תוכל להגיש שוב. אבל, וזה אבל חשוב - אני לא חושב שאתה מתכוון להוציא אלפי שקלים על ייצוג בתביעה רגילה.

כן ממליץ לך להיפגש עם עו"ד כדי למקד את התביעה שלך, גם אם היא תביעה קטנה.

כל המלצה למיקוד, הרחבה, מחיקה תתקבל בהבנה

כתב תביעה

1. בתאריך 26.05.12 יום ש', חג השבועות, נפרץ רכבי בחוף הקשתות בטירת הכרמל ונגנב ממנו מכשיר פלאפון מסוג אייפון 4S, רישיון נהיגה וכרטיס אשראי. בכרטיס נעשתה משיכה מכספומט ועסקת אשראי.

2. באותו היום הגעתי למשטרת חיפה להגיש תלונה על האירוע, שם נאמר לי שאם אני מעוניין שתתבצע בדיקה של תביעות אצבע ברכב, אז להגיע בצאת החג, 28.05.12 יום ב'.
כאשר הגעתי ביום ב' למשטרת חיפה הבדיקה לא העלתה דבר, בנוסף נאמר לי שהתיק הועבר למשטרת טירת הכרמל מכיוון שהאזור שבו הייתי בחוף הוא בתחום שיפוטה.

3. לאחר בירור שערכתי באופן אישי על מנת לזרז הליכים בנוגע למיקום והשעה של עסקת האשראי ומשיכת הכסף מהכספומט, גיליתי ששניהם בוצעו בטירת הכרמל בתאריך 26.05.12 יום ש': קיוסק בשם 'מנצ'סטור' וסניף בנק לאומי בסביבות השעה 16:30 – 17:00.

4. ביום ג' 29.05.12 הגעתי לתחנת המשטרה בטירת הכרמל על מנת להעביר להם את המידע שברשותי, מיקום ושעה של כל אחד מהאירועים ובקשתי הייתה לבדוק את מצלמות האבטחה כי זה ככל הנראה הסיכוי היחיד לפתירת התיק. חוקר בשם ירון טען בפניי שהתיק עדיין לא הגיע, אך ברגע שהעברתו תושלם מיד ישלח חוקר על מנת להוציא צו בית משפט שיאפשר את הגישה לחומרים של מצלמות האבטחה ושלא הייתי אמור לטרוח לברר את המידע הזה שזה הרי תפקידם.

5. לאחר שבוע יצרתי קשר טלפוני עם החוקר ירון על מנת לברר אם יש התפתחות כלשהי בחקירה, תשובתו הייתה שהעניין בטיפול ויעדכנו אותי. לאחר כחודש בהגעה אקראית לתחנה על מנת לברר שוב מה מתקדם עם החקירה התברר לי שהתיק סגור.

6. נאמר לי שיש באפשרותי להגיש ערר לשוטר בשם אלי יצחק שהוא אחראי על הנושא וכך עשיתי. (הערר מצורף לכתב התביעה). לאחר מס' ימים יצר איתי מר לוי יצחק קשר על מנת להודיע לי על התרשמותו מהערר שכתבתי ושברצונו להודיע לי שהתיק נפתח מחדש. שמחתי לשמוע שהצלחתי להשיג התייחסות הולמת כלשהי מגורם משטרתי אך לצערי הודעתי לו שככל הנראה זה כבר לא רלוונטי ומאוחר מדי מכיוון שהחומר ממצלמות האבטחה נשמר לזמן מוגבל אך שיבדקו את זה עדיין, אני ממתין לתשובה ומודה לו על פתיחת התיק בשנית.

7. לאחר מספר חודשים נוצר איתי קשר שוב, חוקר בשם יהב התקשר להודיע לי שמצלמות האבטחה כבר לא רלוונטיות כפי שחששתי ומכיוון שזו הייתה הדרך היחידה להגיע לפתרון התיק אין טעם להשאירו פתוח.

8. רשלנות המשטרה בנוגע לתלונתי הובילה לכך שהסיכוי היחיד שהיה להגיע לעבריין, התפספס.
אי נקיטת שום פעולה מלבד סגירת התיק ופתיחת התיק מחדש לאחר הגשת הערר אינה סייעה בלשון המעטה לפתרון התיק לצערי ולא נותר לי אלה להפנות אצבע מאשימה להתנהלות המשטרה.
הרי בתור אזרח שומר חוק, אשר ביצע את חובתו הצבאית, משלם מיסים, אזרח מן המניין שנתקל בצד הפחות היפה במדינתו, פונה לעזרת המשטרה שמתוקף תפקידה לטפל במקרים אלו, אך ציפיות לחוד ומציאות לחוד.

הנזק שנגרם לי מכל הסיפור הוא נזק כספי רב עבורי :

מכשיר אייפון מסוג 4S [117x36 = 4,212 ₪] מצורפת חשבונית.

בנוסף לזה נמשך כסף בכספומט בסכום של 1,400 ₪
ועסקת אשראי על סך 250 ₪.
אמנם בסופו של דבר חברת האשראי והבנק זיכו אותי,
אך עדיין ישנה השתתפות עצמית של 75 ₪ בכל אחד מן האירועים האלה, משמע עוד 150 ₪.

בעוון הנסיעות, הזמן והטרחה אני דורש פיצוי של 138 ₪.

לסיכום : תביעה כספית על סך 4,500 ₪

נ.ב.

מן הסתם כתב התביעה כבר הוגש איך שהוא

אך במה מומלץ להתמקד במשפט עצמו ?

השאלות עליהם אני רוצה תשובה הן :

1. מדוע לא נבדקו מצלמות האבטחה כשהן עוד היו רלוונטיות לתיק ?

2. מדוע רק לאחר הערר שלי הוחלט להתייחס לתיק שלי ולנסות לבדוק את מצלמות האבטחה ?

3. האם אני כאזרח רגיל - לא בן של מישהו - לא מקושר - מקורב לצלחת כזאת או אחרת - לא זכאי להתייחס סבירה לתביעתי ?
(שאלה מתסיסה, מניח שעדיף שלא, רק הוספתי אותה לפה..)

4. האם אי נקיטת פעולה לגיטימית כמו בדיקת מצלמות אבטחה
שיכלה לספק ראייה סבירה לפתרון התיק לא שווה ערך לרשלנות ?

(הרי אם הייתה לי הרשאה בתור אזרח לקחת צילום ממצלמות אבטחה, הייתי מטפל בכל הסיפור הזה בעצמי,
מנסה לפרסם ברשתות חברתיות, דרך מכרים, וכו', ואז במידה והייתי מצליח לאתר את העבריין הייתי מקשר בינו לבין המשטרה)
אך מכיוון שזה תפקידה של המשטרה, אז כל מה שנותר לי לעשות זה לברר את המיקום והשעה שהאירועים התרחשו בהם
ולהעביר את המידע הזה למשטרה ולקוות לזיהוי, אך קצת קשה לזהות את העבריין מבלי לבדוק את מצלמות האבטחה.

שכחתי משהו ?

אהלן

הפורום נועד לתת ייעוץ ראשוני. מטבע הדברים אני לא יכול לצלול כאן לכל מקרה ומקרה. בגדול מה שכדאי זה לעגן את הטענות שלך בפסקי דין דומים, המדברים על רשלנות המשטרה ונזק ראייתי.

למעלה