צדק צדק תרדוף

• פותח הנושא moco
  • פורסם בתאריך

moco

New member
צדק צדק תרדוף

צדק צדק תרדוף

בעברית נתנו לכוכב שלנו שם קצת אירוני: ``צדק``. בלטינית הוא נקרא יופיטר. המתיישבים העבריים הראשונים ביופיטר קראו לו בקיצור ``יופי``, כי היופי של הכוכב באמת היה עוצר נשימה. הם התיישבו ממש במרכז ``הכתם האדום המפורסם``, איזור על פניו של הכוכב ששטחו גדול משטח כל כדור הארץ, מנשבות בו רוחות במהירות 500 קמ``ש, והוא מותקף על ידי סופות ברקים אדירות שאינן פוסקות כל השנה (ושנה ביופיטר ארוכה פי 11 משנה על פני כדור הארץ). הם היו יכולים להתיישב גם במקומות אחרים, אבל הציונים האלה תמיד חיפשו צרות. אז הם התיישבו באמצע סופות הברקים, מצדיקים את זכותם לשלוט בכוכב על פי פסוק מהתנ``ך ````. אבל צדק לא היה שם. תושבי הכוכב הותיקים, היופיטרים, שחשו מאוימים על ידי בואם של העבריים ניסו לגרש אותם במלחמות, אבל העבריים היו בעלי כח צבאי גדול יותר, והם הבריחו מהכוכב כ-800 אלף יופיטרים, והביאו עולים עבריים נוספים מכדור הארץ כדי לשפר את מצבם הדמוגרפי (למרות שהם עצמם שנאו גם את העולים והתייחסו אליהם לא פחות גרוע). העבריים ראו ביופיטרים עם ברברי שמוכן להרוג בכוונה ילדים ונשים לטובת מטרות פוליטיות. הם עצמם היו עליונים מבחינה מוסרית, ומקסימום היו מוכנים להרוג ילדים בטעות. כמובן שלהחזיר את 800 אלף היופיטרים הגולים היתה דרישה לה הם סירבו בכל תוקף. אפילו לא ניסו להצדיק מבחינה מוסרית את העמדה שלהם, פשוט לא הסכימו להתייחס לנושא. בינתיים, הם המשיכו להשתמש ביופיטרים כפועלי בניין ומנקים בבתים שלהם.

תום .

New member
ידידי היקר - דחוף לב``ס ללימודי ציונות...

עמדתי נפעמת ממש לנוכח המטאפורה ``המורכבת``...שבאה להעביר מסר כ``כ מרגיז! אם לא הייתי כרגע עם רגל אחת מחוץ לדלת ותודות לך גם במצב רוח קרבי משהו...היית מקבל תגובה במטבע הולמת יותר...אולי הייתי מפנה אותך במקום לכל ספר הסטוריה או לתנ``ך (וידידי היקר - כשבוחרים להשתמש במובאות ממקורות - רצוי לדייק...) - לספר של שירי ארץ ישראל,לאחד או שניים מני רבים כ``כ של שירי אהבה שנכתבו על ובשביל הארץ הזו ומזכירה לך שאידיאלים קיימים משני הצדדים...וכדאי לזכור זאת,במיוחד בימים טרופים אלו... אז קודם כל הערכתי הכנה לך שהצלחת לעשות מה שרבים וטובים ניסו ולא הצליחו - לעורר בי רגשות ימניים רדיקליים.תגובה הולמת יותר,מנומקת ובתקוה גם בעלת רוח ספרותית תגיע בלילה.

אנא מכם - ויכוחים פוליטיים לא כאן

מבקשת כי תתיחסו לצד הסיפרותי ולא דעות שיביאו לכאן כאוס... כמובן שיכולים אתם ויכוחים כאלה לעורר בפורום אקטואליה או בדואל האישי אנא אל תורידו מרמתנו כבני אנוש לא איבדנו את צלמנו בתקווה לימים טובים יותר ענבל

תום .

New member
אהבת ארץ ישראל

אהבת ארץ ישראל

אני חוששת שמבלי שהתכוונתי לכך נסחפנו לפוליטיקה שמקומה לא בפורום זה. משום כך גם העלתי בהודעה מהצהריים את ענין השירים - ניסיתי להעביר את הנושא לרובד שקצת יותר הולם את המקום הזה ולתת את תשובתי בפאזה קצת יותר רוחנית...אבל צר לי - לא יכולתי שלא להגיב.לא רמזתי לרגע שלנו יש מונופול על כתיבת שירי א``י - מודה אני ומתוודה שהבקיאות שלי בשירה ערבית שואפת לאפס... עד כאן התנצלויות.שאלת אז אסביר לך ואפילו בפירוט ותוך כדי הנמקות והדגמות מה בדיוק הרגיז אותי. 1.``יופי עוצר נשימה`` - ילך נא המחבר ויפתח כל ספר הסטוריה או ביוגרפיה של אחד מהאנשים עזי הנפש שנקראו ``חלוצים``.אולי שכח המחבר את אחד המיתוסים היפים ביותר בתולדות המדינה ``הפרחת השממה``,המאבק על ההתישבות,ייבוש הביצות והמלריה...וכהנה וכהנה מאבקים קשים מנשא עמם התמודדו אותם אנשים.לא יופי ובודאי שלא עוצר נשימה הם תאורים מדויקים לנעשה בא``י באותם ימים. 2.``הם היו יכולים להתיישב גם במקום אחר`` - אני מוצאת חוסר טעם מסויים בהתייחסות רצינית לנק` זו.אומר משפט אחד: זכותו ההסטורית של עם ישראל על ארץ ישראל...נשמע מוכר...? 3.``חפשו צרות`` - כאן הוא בוודאי התכוון לאוד המוצל,לאותם שרידים של יהדות אירופה שנספתה בשואה,או אולי לקורבנות הפוגרומים,או לכל אותם פליטים מארצות ערב שנמלטו מהרדיפות והמאסר ובחירוף נפש הבריחו את הגבול לא``י...כן.כניראה שלכך הוא התכוון במונח ``חפשו צרות``...כשאין מספיק אז הולכים לחפש... 4.``העבריים בעלי כח צבאי גדול יותר`` - כאן אני מצאת את עצמי במבוי סתום. או שהכותב טרם הגיע לגיל הצבא ועדיין לא זכה בעונג המפוקפק אך החשוב של משקי``ת חינוך שמעבירה מורקי``ם או ששוב יש אי אלו בורות מזעריים בהשכלתו ההסטורית...``מעטים מול רבים`` אומר לך משהו?סתם מן משפט כזה שבי לפחות הרביצו בבי``ס והוא,מה לעשות,גם נכון מבחינה הסטורית וצר לי לנפץ את השקפת עולמך הנאיבית והאוטופית אפילו לפיה אנו,מעצמת הגרעין של 1948 ושל 1967 - ישוב זעיר של אידיאליסטים שנעו מאש האמונה שבעיניים וממנה בלבד הם אלו שהתקיפו נשים וילדים ולא ,נגיד,מדינות חזקות פי כמה בגודל ובמספר שסגרו עליהם מכל עבר... 5.``והביאו עולים עבריים...למרות שלא רצו אותם`` - מזל שסבי ז``ל שהגיע ארצה בעליה ב` אינו כאן כדי לקרא את זה.יטריח נא הכותב את כבודו וילך לעיין בתולדות העליה הראשונה למשל...וילך ויקרא בהזדמנות על אידיאלים ואמונה ואהבה לארץ הזו שהניעה אנשים לעזוב את הבית והמשפחה ולבא לכאן,ועל אותם פליטי שואה ,אותם מתים-חיים שכבר תשו כל כוחותיהם והתלטלו ימים ולילות באוניות מעפילים ועל המחתרות ועל לוחמי צה``ל.עד היום.גם היום. ילך וילמד מכל אלו מהי.

תום .

New member
התנצלות...

צר לי אך ניראה כי כתבנו את ההודעות שלנו במקביל,כך שלא ראיתי את שלך לפני ששלי כבר נשלחה... את,כמובן,צודקת בהחלט.זהו לא המקום.אך...לפעמים משהו בוער בך כך שאי אפשר שלא להגיב. צר לי,באמת,אך הייתי חייבת... קבלי את דברתי שזה לא יקרה שנית...

למעלה