צד אחר לגמרי של הפחתת ילודה

וורקוהוליזם היא המחלה המחליאה

של העולם המערבי. ההיי טק הוא עיבוד מחודש של העבדות, רק עם שכר בצידו. כמובן שמדובר בהכללה, אבל עדיין השוק רווי, והדרישות גבוהות. כשאדם נלחם על משרתו 10-14 שעות ביום, לא תמיד יהיה לו כוח להרבה דברים כשהוא מגיע הביתה. היפנים ידועים ביעילותם בעבודה, ונקודה זו הכתבה מובנת.

XUXA141

New member
הכל מתחיל משוביניזם.

כשיש את "הקדושה והקדשה" ותעשיית המין פורחת, הגברים מתייחסים לזו שבפוטנציאל יכולה להיות אמא של הילדים שלהם, כאל קדושה שאיתה לא עושים את "הדברים הללו" וזו התוצאה. הקטע הוא שיש שני נושאים בכתבה הזו - ילדים וסקס. וזה לא בהכרח יחד. זה שאמנם צריך סקס בשביל ילדים לא אומר שאם יפתרו את בעית הסקס, יהיו יותר ילדים. סקס נועד להנאה ולא רק לעשיית ילדים.

magicgirl1983

New member
אני לא מבינה דבר אחד

אף אחד לא רואה שזה בעצם משהו חיובי? שזה משהו טוב שקורה לעולם שלנו, צימצום האנשים על פני העולם הזה יעשה רק טוב ורק אושר ורק שלום על פני האדמה. ובמקום זה נאבקים לשמר את המלחמה והמאבק..

gertrude

New member
לא נראה לי שזה חיובי

כאשר המגמה מתרחשת מתוך אומללות וצער (בעיקר של נשים, אבל לא רק).

magicgirl1983

New member
הרבה יותר טוב ממלחמה

יש מלא דרכים לקיצוץ אוכלוסייה...ואחד מהם זה מלחמות. יש גם מחלות, תופעת הלסביות וההומואים (למרות שאתם יודעים טוב טוב שהם כיום מסוגלים להביא ילדים לעולם ללא בעיות). וכשזה לא מצליח, אז הגנים שלנו הורגים את הלבידו..או שהם עושים את זה בדרך הזו...אומללות נשית. בכל מקרה, אני חושבת שזה עדיף על פני מלחמות ומחלות.

gertrude

New member
איך את מחשבת את סדר העדיפויות?

למה אומללות עדיפה על מחלות, למשל? למה אומללות של נשים "פחות שווה" ממלחמות של גברים?

magicgirl1983

New member
אומללות זה מצב שאפשר לתקן

מלחמה לא תמיד אפשר לתקן וייצר הנקמה תמיד יהיה שם. אומללות זה דבר אישי, ואישה שאומללה יכולה להתגרש מבעלה. וזה מה שקורה, זה עדיף על פני מלחמה..

magicgirl1983

New member
אתה לא אמור להיות נגד?

נגד קפיטליזם? וסלח לי על הבורות אך עדיף לשאול מאשר לשתוק...איפה הקפיטליזם פה?

ברור שאני נגד הקפיטליזם, אבל הרעיון

של להפסיק את הילודה על ידי אמלול אנשים במלחמות על עבודה יוקרתית ומעמד משעשע אותי. הקפיטליזם הוא ששולח אנשים להתפרנס על ידי עבודה אינסופית. הדברים הנוצצים מסביב שאף אחד לא צריך גורמים לאנשים לעבוד 10+ שעות ביום על מנת שיוכלו להגיד "יש לי את זה".

magicgirl1983

New member
אני מבינה...

אבל אני חושבת שזה בא מבחירה..הם בוחרים לחיות ככה..אז שיאכלו חרא. האמת שאם היתה לי אפשרות לעבודה טובה גם אני הייתי עובדת כ-13 שעות ביום

הבחירה שלהם לחיות ככה היא לא

"טאבולה ראסה". הם נולדו לחברה לוחצת. מי שלא מספיק חזק "להתמרד", נשאב פנימה. היית עובדת 13 שעות בשביל מה? בשביל המון המון כסף? ומתי תבזבזי אותו? ומתי תראי את אישך? ועל חשבון מה זה יבוא? כמובן שאני לא מתכוון שתמצאי, במקרה שלך, עבודה של 13 שעות בללטף חתולים.

efroch99

New member
מאוד מסכימה

עם הנקודה הראשונה. מג'יק, קשה לשפוט אנשים שנולדים לחברה כזאת. אנחנו לא במקום שאנחנו יכולים להבין כמה מושרשים הציפיות של החברה. אומנם אנחנו נחשבים "מורדים" בחברה שלנו, וגם לנו לא קל... אני מתארת לעצמי שזה הרבה יותר קשה בחברה היפנית. זה אולי לא נעים לחשוב, אבל חלק גדול מהאישיות שלנו מוכתבת על ידי הנורמות וההשפעות של החברה שבה גדלנו. זה אומר שאנחנו פה בישראל לא יכולים באמת להגיד לאשה יפנית "לכי להתגרש".

efroch99

New member
הי מג'יק

אני רואה בכתבה בעיקר ביטוי למקום רע מאוד שהחברה היפנית נמצאת בו. מצב שבו אין אינטימיות בזוגיות, ואני לא מתכוונת רק אינטימיות מינית. אנשים שאין להם אף אחד בעולם שהם חולקים איתו את החיים שלהם (באמת) זה מראה על מצב של ניכור רגשי נוראי ומעורר רחמים. אז למה לראות בזה משהו חיובי? החברה יפנית חולה מאוד, ועצוב לי עליהם. כאמור, אין בעייה שלא ילדו, אבל המחשבה על אנשים שחולקים את חייהם עם "שותף לדירה" היא פשוט מאוד מעציבה.

magicgirl1983

New member
לא אמרתי שכל זה חיובי

אמרתי שאולי זה לטובה...אחרי הכל. זה עדיף על פני מלחמה שעלולה להזיק לחפים מפשע. כמו חיות, מדינות אחרות... ואני תמיד האמנתי שאדם בוחר לחיות איך שהוא חי...אם כך הם רוצים לחיות הרי זו הבחירה שלהם. יש לנשים הללו בחירה להתגרש. הן יכולות לסחוב את הבעל לייעוץ זוגי....יש אפשרות לתיקון.. חוצמזה, אני לא רואה בדיוק איך הבעיות פנים אישיות שלהם משפיעות על הילודה. גם מוסלמים חיים ככה, רק ששם האישה פי לא יודעת כמה יותר מושפלת ויותר מסכנה.

prizman

New member
על מה בעצם הכתבה?

בגדול, לדעתי, שני דברים. הראשון הוא חוסר ילודה ביפן. דבר שלא צריך להדאיג את תושבי העולם. גם לא את היפנים לדעתי אבל זו בעיה פנימית שלהם. השני, יחסם של היפנים לעבודה מחד ונשותיהם מאידך. הפתעה? גם זו לדעתי בעיה שלהם. אם במאה הבאה יהיו שני מליארד יפנים או רק שני בודדים לא ממש מטריד את מחשבתי. מה שמעט יותר רלבנטי היא השאלה עד כמה הגבר הישראלי נמשך/מקיים יחסי מין עם זוגתו או אחרות. משיחות ששמעתי, בת זוג היא להולדה וההנאה היא במקום אחר. מקווה שהשמועה היא רק בגלל שאני לא מסתובב במקומות הנכונים.

gertrude

New member
נראה לי שהכתבה

מתייחסת לתופעה אנושית מרתקת ולכן היא מעניינת בעיני. היפנים הם מקרה-קצה של חברה קפיטליסטית ולא פעם תופעות שקורות במקרי-קצה שכאלו עתידות להגיע גם לכאן וגם אם לא - הן מנהירות דברים אחרים שמתרחשים כאן (וגם אם לשום דבר מאלה לא תהיה השפעה על "כאן", עדיין זה מעניין כי זה קורה "שם"). נראה לי שהתפיסה לפיה רק מה שקורה כאן הוא מעניין וכל השאר הוא לא בעיה שלנו, היא תפיסה מגבילה וצרה (ושאתה לא מחזיק בה בדרך-כלל, לא?). מעניין אותי מה שאמרת לגבי ההפרדה בין הרעיה לבין המאהבת - חשבתי שההפרדה הזו כבר כמעט ופסה מן העולם (בגלל המהפכה המינית והשחרור החלקי של נשים). תוכל להרחיב קצת? זה הרושם שאתה מקבל ממכרים וחברים שלך? זה נראה לך/לכם/לכן תופעה נפוצה בישראל של היום?

למעלה