צד מועדף

efrat fefi

New member
צד מועדף

שלום, אני מניקה את ביתי מאיה מהיום שנולדה (כחודש וחצי) התחלתי לשאוב בעיקר מהפטמה השמאלית כי שמתי לב שה"זרימה" בשד זה אדירה וגורמת לקטנה לשאוב יותר מדי, להחנק ואז לפלוט הכל בחזרה, שאלתי היא האם ייתכן כי היא לא אוהבת לינוק מהפטמה הזו ואז שאני מעבירה אותה לצד שני היא יונקת רגיל?

vered43

New member
צד מועדף- שאלותנ נוספת

ביתי בת שבועיים, יונקת כל 3 שעות בערך, 10 ד' בלבד מצד אחד, ודקה-שתיים מהצד השני. יש לי 2 שאלות: 1. האם זה נורמלי? (עם הבכור הנקתי בחודשים הראשונים כ-25 ד' מכל צד) 2. שמתי לב שאת "הציצי הימני" היא לא אוהבת. היא ממש נגעלת, בורחת ממנו וכמעט מקיאה. רציתי לדעת האם תופעה זו מוכרת וידועה, ומה עלי לעשות כדי לעודד אותה לינוק גם מצד זה (רק כשהיא ממש מנומנמת היא יונקת בלי בעיה).

כל ילד שונה

1) זה בהחלט נורמלי. את יכולה לדעת שהיא יונקת מספיק עבורה אם היא עושה שתן כרגיל (5-6 טיטולים רטובים ביממה של שתן בהיר) ויציאות (2-3 או יותר ליום בחודש הראשון, אחר כך זה לעיתים פוחת), ועל-פי עלייה במשקל. זמן ההנקה אינו מדד, מכיוון שיש תינוקות שיונקים מאוד מהר ומאוד יעיל. 2) יש מספר סיבות אפשריות להעדפת שד אחד על השני. למשל: זה יכול להיות בגלל הבדל במבנה של הפיטמה (ואז פתרון אפשרי, עד שתגדל, זה לשנות תנוחת התחברות). עוד אפשרות זה שהזרם חזק מדי עבורה, ואז אפשר להוציא קצת חלב לפני שאת מחברת אותה, ו/או לנסות תנוחה שונה, בה היא יותר מוגבההת, וכוח הכובד יעזור לה עם הזרם. אם היא לא יונקת מספירק מהצד הזה, כדאי זמנית להוסיף שאיבות, בכדי למנוע מצב של ירידה בכמות החלב. אם אין שיפור, אולי יהיה כדאי להתיעץ עם יועצת הנקה מוסמכת. שנה טובה! אורית מדריכת לה לצ'ה

צד מועדף

ישנם הבדלים בין זרימת החלב של השדיים, כי אנחנו לא סימטריות. זאת סיבה אפשרית להעדפתה של שד מסוים להנקה. כאשר היא קצת תגדל יהיה לה יותר קל עם הזרם. שאיבה קצרה מהצד הזה, לפני הנקה, זאת בהחלט אפשרות לפתרון הבעיה. כך הזרם החזק יעבור למשאיבה, ואפשר לחבר אותה לשד להמשך ההנקה. שנה טובה! אורית מדריכת לה לצ'ה

למעלה