צד שלישי לתעוד עבירה

ronga

New member
צד שלישי לתעוד עבירה

שלום,
האם יש אתר או דרך מקובלת לתעד "צילום מסך" של כל אתר על מנת להוכיח הפרה של זכויות יוצרים?
אם אני יעשה זאת עצמאית עליי להוכיח שזה באמת המקור

ושאלה יותר ספציפית:
אתר קיבל תמונה שלי לפרסום מסוים, ומשם גם העביר אותה לצד שלישי למכירה כגלויה וכו...
כמובן שללא הסכם ממני
השאלה שלי: חוץ מהפרת הזכויות, זה שהוא העביר לצד שלישי וגם העמיד למכירה נותן לי זכות תאורטית לתבוע אותו גם על הרווח שעשה מהמכירות (ותאורתית לתבוע גם את צד שלישי)
איך מכמתים את כמות הרווח שעשה ממכירות?
תודה מראש
רון

תשובות

1.
א. לא מוכר לי אתר המתמחה בנושא.
ב. ברוב התיקים, משמשים בצילומי מסך רגילים PrtSc כך שאתה יכול להגיד שזאת דרך מקובלת, אך זו לא דרך שהייתי ממליץ עליה, שכן קל מאד לזייף צילום מסך בעזרת תוכנה לעריכה גראפית ולכן מהימנותה גבוהה.אני הייתי ממליץ על תעוד בכמה אמצעים שונים, כגון צילום מסך, הורדת כל העמוד למדיה חיצונית, ביצוע צילום של המסך במצלמת וידאו והכי טוב, שהתעוד יבוצע על ידי עד שאינו הצד הנפגע או אדם מאד מקורב לנפגע, אלא אדם שאם יבוא להעיד בבית המשפט, בית המשפט יראה בו עד מהימן שאינו בעל עניין בתוצאות המשפט.

2. שאלתך מאד לא ברורה.
א. מה זה אתר קיבל? מאיפה קיבל ובאילו תנאים אם ידוע לך.
ב. מה זה בדיוק "תמונה"? האם זה צילום או ציור?
ג. מה זה "שלי"? האם זה שלך כי אתה מופיע בה, האם זה שלך כי אתה יצרת אותה, האם זה שלך כי רכשת/קיבלת במתנה/ירשת מבעל זכויות יוצרים קודם?
ד. כדי לכמת את כמות הרווח, יש צורך בהליך של מתן חשבונות. אתה צריך לדרוש מבית המשפט לחייב את הנתבעים לגלות בתצהיר את המסמכים של הנהלת החשבונות שלהם בקשר לאותן מכירות, כשהמסמכים מאומתים גם על ידי תצהיר של רואה החשבון שלהם.
אני מקווה מאד שלא חלף לך בראש הרעיון לנהל תביעה שכוללת מתן חשבונות בלי עו"ד, כמו שאתה אוהב לומר יש לך זכות תאורתית לעשות את זה, השאלה אם אתה מסוגל מבלי ללמוד קודם משפטים, לעשות התמחות, לעבור מבחן הסמכה לעריכת דין וגם לרכוש קצת ניסיון בתחום.

ronga

New member
תשובות שלי

לגבי 1:
מפתיע שאין כזה, נראה "סוג שרות" מאד שכיח, רוב ההפרות אפשר לנחש שנגמרות בפשרה כי אין ויכוח לגבי העובדות

לגבי 2:
את התמונה אני צילמתי, נתתי לו בכפוף לתנאי שימוש שאוסר העברה לצד שלישי ובטח לא למכור, בלי קשר שהפר עוד פרטים בהסכם כמו חוסר בקישור, שם יוצר שגוי
2ד - ברור שלא, זה ביזבוז זמן לכל מי שיעסוק בכך אפילו אם המכירות הגיעו לכמה אלפי שקלים (ההפרה עלתה לרשת רק לפני כמה ימים), אז בלי להכנס לחשיפת חשבונות האם במכתב התראה פשוט להעריך כמה מדובר ושישלם על כך?

ronga

New member
נ.ב. מי שמעוניין ליהיות צד שלישי בפרטי בבקשה

למעלה