צהבת לנשאית G6PD

צהבת לנשאית G6PD

שלום

אני נשאית של G6PD ולאחר לידה,
התינוקת שלי חולה בצהבת למרות החיסון.
ויש לציין שיש לי מספר ילדים כשכל אחד מהם חלה בצהבת בימיו הראשונים, וכן כמה אחיינים שגם כן חלו.(כיוון שגם אחיותי נשאיות של הגן כמובן)

השאלה שלי היא אם יש למשהו מושג למה בכלל נותנים את החיסון הזה? אולי לא צריך לתת אותו לילד שאמא שלו נשאית? הרי זה גם כך לא עוזר...

אשמח לשמוע דעתכם בנושא.

nightriders

New member
צהבת של הילוד אינה ויראלית

יש שימוש לא נכון במילה צהבת. יכולות להיות כמה סיבות לכך.
בהגדרה צהבת היא כאשר ערך הבילירובין עולה מעל רף מסוים (בערך 3). ולעליה הזו יכולות להיות כל מיני סיבות.

נזק כבדי הוא אחד מהם (כתוצאה מוירוס או לא כתוצאה מוירוס).
יש תסמונות גנטיות שגם גורמות לכך עקב חוסר באנזימים מסוימים שמסייעים לפנות את הבילירובין בכבד.

לעתים אצל ילודים יש עליה בבילירובין עקב חוסר הבשלה של המערכת המפנה. דבר שנפתר מעצמו אחרי מספר ימים. כל עוד הערכים אינם גבוהים (עד 10 או 12) זה חסר משמעות.
צהבת מסוג כזה אינה פתולוגית, וכמובן שאינה נמנעת ולא אמורה להמנע ע"י חיסון להפטיטיס B.

גם המוליזה (פירוק כדוריות אדומות) יכול לגרום לצהבת. אנשים עם G6PD הם בסיכון מוגבר לכך,מאוד לא סביר שזה המצב אצל הבת שלך מסיבה פשוטה. הגן נמצא על כרומוזום X ואם בעלך אינו חולה הבת שלך יכולה להיות נשאית בלבד כמוך (סיכוי של 50%).

בקיצור - אין לי מושג מה הסיבה לצהבת אצל הבת שלך, אבל בכל מקרה אין קשר לחיסון. החיסון לא נועד למנוע צהבת עקב G6PD אלא עקב זיהום בוירוס הפטיטיס מסוג B בלבד. וכיוון שמדובר בבת, היא גם לא אמורה להיות חולה אלא נשאית.

מקווה שעזרתי.

עזרת מאוד

אומנם אין אפשרות שלבת שלי יש G6PD אבל מאוד ייתכן שהיא נשאית, האם הסיכון המוגבר לא חל על נשאות בלבד?

כמו"כ גם הבן שלי חלה בצהבת בערכים גבוהים (17+) האם יכול להיות שהחיסון כן מעודד התפתחות של צהבת כזו?

nightriders

New member
לדעתי אלו כבר לא שאלות לפורום

קודם כל, לא ברור לי על איזה סיכון את מדברת. אם את מתכוונת לחיסון, אז ככל הידוע לי G6PD אינה התווית נגד (קונטרה-אינדיקציה) לחיסון הפטיטיס B. כלומר, בין אם הבת שלך נושאת את הגן ובין אם לא- אין קשר.

לא סקרתי את הספרות בנושא, ואין לי מושג אם החיסון מעודד צהבת אצל אנשים עם G6PD. אני באופן אישי לא מכיר תופעה כזו, אבל זה לא שולל דיווחים אנקדוטאליים.
בכל מקרה, גם צהבת של הילוד בערכים מאוד גבוהים עלולה לגרום לפגיעה נוירולוגית ובמקרה כזה מבצעים טיפול באור (פוטותרפיה).

אם את חוששת או שיש לך שאלות נוספות אני ממליץ לך להתייעץ עם רופא ילדים.

פולספגן

New member
ייתכן, אך לא נראה לי שמישהו בדק את זה

חיסוניםן ככלל הם טריגר מצויינים להרבה מחלות ...

למעלה