צהריים בטאיזו - תענוג

החתולית

New member
צהריים בטאיזו - תענוג

הגעתי תל-אביבה באופן בלתי מתוכנן לפגישה קצרצרה, ומצאתי עצמי בעיר בשעת צהריים. בן משפחה צעיר, שעבד במטבח או שניים בעיר, הסכים להיפגש איתי לארוחה, והציע את טאיזו, ואני קפצתי על המציאה.

גילוי נאות: הצעיר עבד בעבר עם יובל בן נריה, מכיר חלק מצוות המטבח ואוכל בטאיזו די הרבה. משום כך, קיבלנו מנה ראשונה, קינוח ומזיגה נוספת של יין ע"ח הבית.

בפורום עלו כבר דיווחים על טאיזו, ונכתב רבות על העיצוב והאוכל, לכן לא אכנס לפרטי פרטים שכולנו כבר קראנו.

העסקית של טאיזו עולה 89 ₪ וכוללת 2 מנות ראשונות ומנה עיקרית אחת לסועד. עם המנה העיקרית מוגשת קערת אורז לבן. כפתיח מוגשת קערית חמוצים הכוללת מלפפונים, טופו וג'ינג'ר.

ישבנו על הבר. השירות היה מצויין ומקצועי, והברמן היה בקיא בתפריט. קיבלנו את הקונוס המוכר של טאיזו - קונוס קטן עשוי אורז, עם טרטר ילוטייל, קציפת סויה וטוביקו ירוק. טעמים עדינים ומאוזנים, שהיוו פתיח נפלא לארוחה, מלאו את הפה באוממי והכינו את החיך לבאות.

חלקנו 4 מנות ראשונות שהשותף שלי לארוחה הזמין (פירוט המנות מתוך התפריט באתר המסעדה):
סשימי סלמון, פרחי מלפפון, גרגר נחלים, ביצי דג דאון ושמן ווסאבי. מנה רעננה וקלה, שהתאימה לצהרי יום שהתחיל מוקדם.
ירקות סיניים - פטריות אויסטר, פאק צ’וי, למון גראס, שי מג’י, רוטב פטריות (תוספת 10 ₪ לעסקית). ירקות טריים שעברו בישול קצרצר, ונותרו פריכים. מנה שעיקרה חומרי
גלם נהדרים.
כרוב סיני ממולא- 2 יח' של כרוב סיני ממולא בבשר שפונדרה, פלפל לבן, אניס, למון גראס, פיס סוס ואבקת בוטנים. מוגשים על מצע איטריות.
נמס ממולאים בטטה לבנה, שרימפס, קולורבי וזוקיני (תוספת 20 ₪ לעסקית) - 2 יחידות שמוגשות עם עלי חסה, עלי בזיליקום ירוק וסגול, בצל ירוק ועיגולי צ'ילי (בהם לא
נגעתי, כמובן
). ויתרנו על גילגול הנמס בעלי החסה, וגלגלנו אותם רק בעלי הבזיליקום. מה אגיד? עונג פריך מבחוץ ונמס בפה מבפנים.

קיבלנו ע"ח הבית מנת רוק שרימפס עם יוגורט טילקוט, תפוחי אדמה, כורכום, אפונה וקשיו מקורמלים (מתוך תפריט המסעדה ברשת). כדורי שרימפס מטוגנים בטמפורה (הזכירו לי סמוסה), ועליהם פוזר חול תבלינים חרפרף (לחיך שלי) עם טעם מעושן. נכון שאני לא אוכלת
? אז אחרי שסיימנו את השרימפס, לקחתי עלה חסה קטן וטבלתי אותו בחול. כנראה שהיתה טעימה
.

גם את העיקריות חלקנו, כמובן:
באטר צ'יקן בקארי עגבניות, עלי חילבה ושמנת מתוקה (כי כולם אמרו שזו המנה שאני חייבת להזמין), וקציצות דגים ברוטב עגבניות, כורכום, קוקוס ומנגו בוסר שהיו אווריריות ומנחמות להפליא. היתה ברוטב חמיצות שבאה לי טוב.

עם האוכל שתיתי שנין בלאן קאב דה סומור (32 ₪) והוא שתה סנסר של הנרי בורז'ואה (44). כשסיימנו את היין, הברמן מילא את הכוסות שוב.

סיימנו את הארוחה עם אספרסו (12 ₪) וסבלה אננס שקיבלנו ע"ח הבית. קינוח רענן שהתאים לבטן המלאה, ואפילו לא הצלחנו לסיים אותו.

שלמנו 304 ₪ מוצדקים לפני טיפ.

שורה תחתונה: חוויה מצויינת, ולא רק בגלל הצעיר הג'ינג'י המוכשר שישב לצידי. לטעמי אחת העסקיות הטובות בעיר, ואין לי ספק שנחזור שנית.
 

inבאלי

New member
מסכימה איתך

אני נהניתי בשתי עיסקיות בטאיזו(למרות שלא הכל היה מושלם).
טוב שהשירות היה מקצועי, כי נדמה שבישיבה ליד שולחנות הוא פחות מוצלח.
תודה על הדיווח
 
איזה כיף

העסקית הזו לחלוטין הוכתרה כעסקית השנה אצלנו והייתי שמח מאוד להצליח ולשחזר את מנת הקארי דגים במסגרת סדנת הניסויים בקארי שאני מבצע לאחרונה. כנראה אאלץ להגיע לאכול אותה שוב לפני שאנסה
 

bruno01

New member
"חסרי מזל" שכמונו יתפוצצו לגמרי גם ככה

מהמנות שמציע התפריט העסקי+כוס יין+קינוח אחד (שיוסיף 30 ומשהו שקלים לחשבון), כך שאין שום סיבה להוציא 500 ש"ח.
 

החתולית

New member
לכן כתבתי גילוי נאות

89 ש"ח + 32 ש"ח לכוס יין = 121 ש"ח עבור פתיח + שתי ראשונות + עיקרית. ארוחה מצויינת במחיר סביר.
 

יויו13

New member
איזה יופי שלוש פעמים קבעתי לשם ושלוש פעמים

זה לא יצא
נראה שנהנת מאד
רק בבאטר ציקן נשמעת לי מסוייגת .
תודה על הדיווח .
 

maya567

New member
טאיזו הפכה לעסקית הבית שלי- ובחלוקה זה גם

יוצא די זול (45 שקלים).
אנחנו שם פעם בשבוע, וכמובן שצריך לדעת מה להזמין אבל אפשר לצאת משם מלאים פלוס פלוס כשחולקים עסקית - יש מנות ראשונות מאד ממלאות (סלט אורז הודי שטוח מעולה, ושאחי פאניר אלוהי למשל) ומנות עקריות גדולות גם כן. בארבעת הפעמים האחרונות לקחנו את הספיישל ראז' בורגר שהוא פשוט ההמבורגר הכי טוב היום בתל אביב (מגיע 2 המבורגרים של 110 גרם בלחמניית ענן עם רטבים שגורמים לכל ביס להיות קצת שונה מקודמו).
 
גם לי היה מאוד טעים שם

הייתי רק פעם אחת אבל אני מאוד רוצה לחזור.
אמנם לא בעדת העסקיות של ה 50 ש"ח אבל לפעם ב...זה בהחלט משתלם יחסית לערב.
 

Gargeran

New member
קצת התאכזבתי מהשינויים לרעה בעסקית של טאיזו

הורידו את התה הקר שהגיע חינם.
שינו את התפריט, כך שכעת מרבית המנות המעניינות דורשות תוספת תשלום. יש לי הרגשה שפעם היו הרבה יותר אפשרויות מעניינות שלא נדרש לשלם עליהם אקסטרה.

כך שבעצם העסקית לדעתי הפכה להיות פחות משתלמת בהבדל ניכר ממה שהיה לפני חצי שנה.
האוכל בטוח עדיין טעים, אבל קצת חבל על "ההרעה בתנאים"

תודה על הדיווח בכל מקרה, טוב לשמוע שנהנית
 

החתולית

New member
זו היתה הארוחה הראשונה שלי בטאיזו

ולא הכרתי את מבנה הארוחה הקודם או את המחירים בעבר.
 

מיתר44

New member
הפרוט מתחיל להזכיר אדוני

וזה מצויין לטעמי. אוהב מנות מורכבות טעמים.
ושאלה: מה זה פיס סוס?
כפי שכבר סיפרתי כאן, זיהיתי את יכולותיו של בן נריה כבר כשעבד בה״ס ובישל הודית.
תודה על הדיווח. בעקבותיו אקדם את טאיזו ברשימת החובה שלי.
 

מיתר44

New member
אוקיי. תודה. ואני הפלגתי

לכיוון אחר לגמרי - חשבתי שמדובר בתיבול על ידי SUS
אגב, בויאטנאם רוטב הדגים (מיץ המופק על ידי מיצוי סרדינים כבושים במלח) מהווה תבלין תמידי.
 
למעלה