צהריים טובים לכולכם!

Coral21

New member
צהריים טובים לכולכם!

רציתי לדעת אם האכלת חתולים יתר על המידה מזרזת את קיצם (כך שמעתי) אשמח לקבל תשובה!

גינגית1.

New member
אין חיה כזו יתר על המידה

אצל חתולים ושלא כמו אצל כלבים - לחתולים יש תחושת שובע ואם חתול מקבל את מנת האוכל המספיקה שלו הוא לא זולל כל הזמן. כך שהאכלת יתר לא עובדת.

לדעתי לא

כי אם כן, החתולים של הפולנים היו מתים מהאכלת יתר (כי אמהות פולניות דואגות שיאכלו כל הזמן)

לא יודעת אם מזרז קץ אבל מזרז סטלנות

החתולה שלי פעם הייתה פי 2 מהרוחב שלה כי היא אכלה בלי סוף, אבל אז איזנו לה את זה והיום היא עושה ג´וגינג כל היום שמחה עם הגוף שלה חחחחח........ ו....מחוזרת!!!!!!!

babe10

New member
כן, יש , בוודאי

שלא כמו שענו לך לפני, חתולים, בעיקר כאלו שננטשו או הופרדו מאמם בגיל צעיר עשויים לאכול, בדיוק כמונו, כפיצוי, כדי להרגיש "בטחון". אחד החתולים שלי אוכל כמה שיתנו לו. הוא מסוגל לגמור חצי קילו כבד עוף, ואח"כ להעיף את כולם מהצלחות שלהם עם השימורים ובסוף עוד לגנוב לי אוכל מהצלחת. כזה הוא. וכן. זה מסוכן! השמנת יתר אצל חתול עלולה לגרום לו לבעיות לב. וגם חתולים, כמו אנשים עלולים למות מהתקף לב או לחלות במחלות אחרות. סכנות נוספות - עומס על הפרקים שיגרום לעוותים ברגליים, סכרת ושאר מחלות. זה בהחלט מסוכן, כמובן אם את מגזימה. חתול קצת שמן זה סתם חמוד... חתול עם עודף משקל משמעותי זה בהחלט סכנה לחייו. תתייעצי עם וטרינר. הוא יכול להגיד לך הכי טוב מה המשקל האופטימלי לחתול שלך (בהתחשב בגורמים נוספים כמו גיל, וגודל כללי) ואם הוא צריך דיאטה אני בטוחה שהוא יוכל לייעץ לך לגבי מזון דיאטטי הולם. אגב, להפחית בבת אחת את המזון - כלומר לגרום לדיאטה דרסטית, מסוכן לא פחות ועלול לגרום לכשל תפקודי של איברים פנימיים. לכן - בכל שינוי תזונתי כדאי להתייעץ עם וטרינר

טליה ג

New member
אני חושבת שזה כמו אצל בני אדם

אכילה מוגזמת אף פעם לא בריאה- לא עבור בני אדם ולא עבור חתולים. אמנם לחתולים אין את הבעייה של כולסטרול, ומה שנחשב למזון לא בריא עבור בני האדם, אינו תקף בהכרח לגבי החתול, אבל אין ספק שחתול שמן שלא עושה שום פעילות גופנית עלול ללקות במחלות לב בדומה לבני אדם. יש לי רגשי אשם בקשר לפיוטר שלי שאוכל מהבוקר עד הערב(אמנם רק סיינס דיאט) ושוקל 7 ק"ג. אבל המסכן כל כך מנדנד, שאני תמיד נכנעת לו וממלאת לו שוב את הצלחת. לפחות אני יכולה להתנחם שהוא דווקא מפעיל את הגוף, כי הוא גם נמצא הרבה בחוץ.

Coral21

New member
לטליה ולבייב 10

החתול שלי הוא חתול שנינטש ואני מטפלת בו מאז שהוא הגיע אליי לחצר ע"י חתולת רחוב אחרת שבה אני מטפלת. בכל מקרה הוא נמצא ברוב הזמן בבית אבל כשהוא רוצה לצאת החוצה הוא יוצא,ואני רואה הבדל משמעותי בינו לבין חתולי רחוב אחרים,הוא לא ממש יודע להגן על עצמו והוא פחות קליל ויותר מגושם ואני מפחדת שמשהו יקרה לו

טליה ג

New member
זה לא בהכרח קשור לאוכל.

הוא חתול בית, שרגיל לחיים מפנקים ומגוננים, וזה טבעי שקשה לו לתפקד כמו כל חתול "ערס" מהרחוב
, בלי קשר למבנה הגוף שלו. זה שהוא מגושם, אני לא יודעת אם יש קשר. בחצר שלי מסתובבים כמה חתולי רחוב ממש שמנים, שמקבלים אוכל מכמה שכנים, ונראה שהם מסתדרים מצויין. הם חתולי רחוב שרגילים לחיים הקשים בטבע, ולכן הם יודעים להסתדר בכל מקרה. מהסיבות שציינתי, לא מומלץ לפטם את החתול יותר מדי, אבל בנוגע ליכולת להסתדר בחוץ, אין שום קשר להשמנת יתר. פיוטר שלי שמן כמו חבית(שוקל 7 ק"ג), אבל מכיוון שהוא מבלה כל יום הרבה שעות בחוץ, הוא יודע להסתדר מצויין גם עם ה"בריונים" המפחידים ביותר מבין החתולים, ויודע להגן על עצמו כמו אריה!

למעלה