צהריים טובים לכולם, מה מתוכנן לשבת?

יוכי68

New member
צהריים טובים לכולם, מה מתוכנן לשבת?

ספרו לנו מה אתם מכינים או הכנתם לכבודה של השבת המענגת......אח איזה כיף שהגיעה השבת......לנוח ולהתענג על מאכלים טעימים ......... אתמולל שיתי משהו "חכם" או יותר נכון יעיל.......טחנתי כמות גדולה של נסיכת הנילוס ושל פילה מרלוזה.....הוספתי הרבה בצל, שום, כוסברה, מלח, פפריקה, כמון, פלפל שחור, ביצים ופירורי לחם.......שלקתיקציצות במים רותחים עם מעט מלח...סידרתי במגשים ויש לי ל 3 שבתות רק לבשל ברוטב סמיך וטעים.......מאוד מקל.

יוכי68

New member
אילנה, אני יודעת שאת איתנו, אז תני מתכון ל...

ללביבות תפוחי האדמה שהכנת בכיתה יחד עם התלמידים והריח התפשט לכל ביה""ס ובעיקר לאפי ולא הגיע לפי......בדר"כ את נותנת לטעום.......חחחחחחח

מאיוש י

New member
היי יוכי

מתכננת בע"ה קוסקוס מפרום ומוסקה נראה מה עוד אני חושבת שלא מומלץ לשלוק את הקציצות דגים במים כי אז כל הטעם שלהם "בורח" למים וחבל, את יכולה להקפיא את התערובת שטחנת כמו תערובת פלאפאל פשוט לשים בשקיות, או לטגן אותם ואז להקפיא הטיגון אוטם אותם והטעם נשאר לא?

מאיוש י

New member
פלאפל כמובן.

ואזה עוגות מתוכננות לכם ? אני לא יודעת עוד מה בא לי להכין אולי עוגת גזר ועוגת קוקוס תפוזים נראה מה יצא בסוף

רותי410

New member
לדנית סולומון יש עוגת קוקוס תפוזים חבל"ז

תשעים אחוזים מהאנשים שטעמו אותה ביקשו מתכון, או ביקשו שאכין להם אחת. (אני אומרת תשעים אחוז, כי תמיד יש מי שלא אוהב משהו שהרוב אוהבים. על טעם וריח וכו') פשוט עוגה פצץ. אבל אי אפשר לתת כאן מתכון כי זה מספר
נגמרה לי עוגת הגזר, ומבקשים גם לשבוע הבא. איזה מוזר זה, תמיד נראה לי מצחיק השילוב הזה של עוגה עם גזר (כמו ריבת בצל או חצילים וכו'), אבל מסתבר שהיא להיט.

יוכי68

New member
היי מאיוש, בדר"כ טיגנתי את הקציצות והקפאתי

אבל הפעם הכמות היתה גדולה מאוד והיה לוקח לי המון זמן לכן שלקתי ואפילו הכנתי לי ולבעלי דוגמית ברוטב ויצא מעולה. בעלי אמר שכך מכינים את קציצות הבשר והדגים אצלם בעבודה..הקציצה בטוח מוכנה ולא מתפוררת וגם טעימה..אבל אין כמו טיגון...את צודקת. ולהקפיא שוב ללא טיגון או שליקה אני לא אוהבת. לגבי האפייהאני רוצה להכין עוגת שייש פשוטה אבל בטכניקה של המרוקאית.......חחחחחחח (היא שמה כף מהחום ולידו כף מהלבן וכך בתבנית ולאחר מכן מעבירה עם סכין) עוגיות מכונה ואלפחורס לשבת בערב אולי אכין שניצלים - זה הדבר היחידי הבשרי שהילדים מוכנים לאכול ונראה מה עוד מאיוש יש לך מתכון טוב ופשוט לעוגת שייש.

מאיוש י

New member
יוכי מתכון לשיש

אין לי מתכון מיוחד. עוגת שיש אני מכינה מטורט רגיל ,שלרבע מהתערובת אני מוסיפה שוקולד מומס או קקאו ואז מוסיפה לתערובת בצורה של שיש. אני מאוד אוהבת עוגת שיש ילדי לא. הם אוהבים רק עוגות שוקולד ועוד שוקולד ועוד שוקולד.

מאיוש י

New member
ולא ראיתי את הסרט

של המרוקאית על השיש אשמח לראות את זה בעוגה אצלך אם תכיני הסרט הזה לא עובד אצלי משום מה ..

רותי410

New member
לאהרוני יש עוגת שיש מדהימה, אבל היא חלבית

וזאת היתה גם השיטה שלו, יוכי, לשים כף על יד כף ובסוף להעביר סכין. מעניין לראות את עוגת השיש של המרוקאית. אבל זה מייגע אותי לנסות להבין בלי להבין שפה.

שחמטית

New member
יוכי יש לי מתכון לעוגת שיש של פירגה-יצא מעולה

בחוץ העוגה יוצאת קריספית ובפנים נמסה בפה. עוגת תפוזים מאחת המחברות הישנות מאד/פירגה 3 תבניות אינגליש קייק גדולות כי העוגות תופחות מאד או תבנית 28 עגולה גודל: 30 ס"מ אורך 10 ס"מ רוחב העוגות יוצאות גדולות ותפוחות. 6 ביצים שלמות 4\3 כוס שמן 2 כוסות סוכר כוס מיץ תפוזים 2\1 2 כוסות קמח שקית אבקת אפיה מעט ליקר פירות/תפוז מקציפים את הביצים שלמות מוסיפים לאט לאט בזרם דק את הסוכר עד שיהיה הרבה קצף מוסיפים באיטיות—(עדיין במיקסר) את השמן והמיץ לסירוגין עם הקמח ואבקת האפיה יש אפשרות להוריד חלק מהבלילה ולהוסיף לה כף קקאו/שוקולית לערבב ולצקת לאורך התבנית במרכז אפיה בחום 175 כ-40 דקות ציפוי: לפזר אבקת סוכר קרם לעוגה: להקציף מיכל שמנת מתוקה+4\3 כוס מיץ תפוזים+שקית אינסטנט פודינג+2 כפות סוכר

חנהפ

Active member
השבת

כולם נטשו ,נשארה רק הקטנה, אמנם תכננתי לקנות אוכל מוכן, אבל הוזמנו לכל הארוחות, אז לא צריך לבשל.

מאיוש י

New member
איזה כיף לך

אנחנו תמיד בבית בגלל שאנחנו לא נוסעים בשבת,ולא גרים ליד אף אחד מהמשפחה....במרחק הליכה, אז אין לנו כוח" להתנחל" שבת שלמה אצל מישהו מהמשפחה עם כל התיקים והבלגן מעדיפים ואוהבים את הבית.

יוכי68

New member
גם אני אוהבת את הבית ולא אוהבת את

כל ההכנות ליציאה ופירוק התיקים....הכביסות והעייפות............מתארחת לעיתים רחוקות. חנה שתהנו בשבת. מאיוש אם אכין את המתכון למאפינס חצי חצי כעוגה איך יתקבל לדעתך?

מאיוש י

New member
זה יצא טעים מאוד

אבל ממליצה יותר על עוגה עם הפרדת ביצים יצא יותר אוורירי

חנהפ

Active member
גם אנחנו אוהבים את הבית, בכלל לא צריכים לארוז

כולם גרים במרחק הליכה..

מאיוש י

New member
יוכי קודם כל אני ראיתי

באריזה שלי של הקורנפלור זה כבר בא באריזה של 200. ובכל מקרה פתחתי את החבילה וזה יוצא כוס ושלושת רבעי. כוס רגילה עם ידית כוס לקפה לא הגדולות ....

למעלה