צהריים טובים לכולם
תקראו

צהריים טובים לכולם../images/Emo42.gifתקראו

ותגיבו ותתעוררו קצת ...מה דעתכם על מפגש
יאללה תתחילו לארגן
מי בעד
ציפי כתבתי לך מסר מישהו יודע איפה סקיטוש ואיה נעלמו
ועכישיו לסיפור שמצאתי והדיון שרציתי לעלות לכאן: מיכאל הוא אדם שאוהב לאהוב. אחד שתמיד יש לו משהו חיובי להגיד: כשמישהו שואל אותו מה שלומו הוא עונה: "אם מצבי היה טוב יותר, הייתי שני אנשים". פשוט טיפוס חיובי ואופטימי. כשעל אחד העובדים היה עובר יום רע, מיכאל היה שם בשביל לומר לו להביט על הצד החיובי במצבו. סגנונו המיוחד, עורר בי סקרנות ולכן יום אחד ניגשתי אליו ושאלתי אותו: "אני פשוט לא מבין. אי אפשר להיות חיובי כל הזמן. אז איך בכל זאת אתה מצליח?" מיכאל ענה לי ברוגע: "כל בוקר אני מתעורר ואומר לעצמי כי עומדות בפניי שתי אפשרויות. אחת - להיות במצב רוח טוב והשנייה - להיות במצב רוח רע; אני בוחר להיות במצב רוח טוב. בכל פעם שדבר רע קורה, אני יכול לבחור להיות קורבן או לבחור ללמוד מהניסיון; אני בוחר ללמוד מהניסיון. כאשר מישהו מגיע אליי בתלונה, אני יכול לקבל את תלונתו או להצביע על נקודת האור בבעייתו; אני בוחר בנקודת האור". "כן בטח, זה לא ממש קל" ,מחיתי בתסכול. "זה קל מאוד" אמר מיכאל. "החיים הם למעשה מקבץ של בחירות. כשאתה מוציא מהם את כל השאר הטפל והשולי, כל מצב ומקרה הוא בחירה. אתה בוחר איך להגיב במצבים שונים ומגוונים. אתה בוחר איך אנשים ישפיעו על מצב-רוחך. אתה בוחר אם להיות במצב רוח טוב או רע. ובשורה התחתונה: זו הבחירה שלך איך לחיות את חייך ". כשיצאתי ממשרדו של מיכאל הרהרתי על מה שאמר. למרות שלא המשכנו להיות בקשר, חשבתי רבות עליו כאשר בחרתי בחירות בחיי במקום להגיב אליהם. שנים אחדות מאוחר יותר, שמעתי כי מיכאל היה מעורב בתאונת עבודה קשה, בה נפל מגובה 30 מטר בעת שעבד על מגדל תקשורת. לאחר 18 שעות ניתוח וטיפול נמרץ, שוחרר מיכאל מביה"ח כשלגבו הוכנס מוט ברזל . ראיתי אותו שישה חודשים לאחר התאונה. כששאלתי אותו מה שלומו,הוא השיב :"אם מצבי היה טוב יותר, הייתי שני אנשים. רוצה לראות את הצלקות מהניתוח? " החלטתי לראות אותן אך שאלתי אותו, מה עבר בראשו בזמן התאונה. "הדבר הראשון עליו חשבתי, היה שלומה של ילדתי-לעתיד שעדיין לא נולדה". ענה מיכאל. "לאחר מכן, כששכבתי על הקרקע, אני זוכר שעמדו בפניי שתי אפשרויות. יכולתי לבחור בחיים ויכולתי לבחור במוות; בחרתי בחיים". "לא פחדת? לא איבדת את ההכרה?" שאלתי אותו נפעם. מיכאל המשיך, "...החובשים היו נפלאים. הם המשיכו לומר כל הזמן שהכל יהיה בסדר. אך כשהם הכניסו אותי לחדר מיון, ראיתי את הבעות הפנים של הרופאים והאחיות וממש פחדתי. בעיניהם ראיתי את מה שחשבו - "הוא גמור". ידעתי שאני חייב לעשות משהו. "ומה עשית?" שאלתי. "הייתה שם אחות גדולה ששאלה אותי שאלות" ,אמר מיכאל. "היא שאלה אם אני אלרגי למשהו. "כן" עניתי לה. הרופאים והאחיות הפסיקו את עבודתם וחיכו לתשובתי. לקחת נשימה עמוקה וצעקתי "לכוח-המשיכה". בזמן צחוקם, המשכתי ואמרתי להם: "אני בוחר לחיות. נתחו אותי כמו אדם שעתיד לחיות ולא כאדם מת". מיכאל חי תודות לכישוריי רופאיו, אך גם בגלל גישתו המדהימה לחיים. למדתי ממנו כי כל יום אנו בוחרים לחיות בצורה מלאה. גישה, היא בסופו של דבר , הכל. לכן, אל תדאגו למחר. מחר כבר ידאג לעצמו לבדו. לכל יום יש מספיק צרות לעצמו . אחרי הכל, היום הוא המחר שבגללו דאגת אתמול... אז מה אתם חושבים
אני קצת לא מסכימה כי יש הרבה דברים שלא בוחרים אז מה דעתכם?

brindi

New member
חיים או מוות ../images/Emo70.gif

אני הייתי בוחרת במוות.
כי אדם הנופל מגובה כזה,וודאי נשאר נכה קשה לכל שארית חייו. ולהיות נכה לאחר שהיית אדם בריא, זה יוצר משבר נפשי קשה ביותר. בעבודה אני רואה את זה כל הזמן.אתה הופך לשבר כלי. לא תודה

brindi

New member
לענבל

אני עובדת ב"המשקם" נתניה. כשיש עבודה. מדוע שאלת?

../images/Emo140.gif brind יקרה !

ב"ה שאלתי כי בתגובתך " חיים או מוות" כתבת שאת רואה דברים בעבודה אז הסתקרנתי , את עושה עבודה חשובה המשיכי כך
, ענבל

ציפי 44

New member
עדי יקרה../images/Emo24.gif

קודם כל סוף סוף מישהו פותח נושא יפה ומעניין
וגם כואב . נכון יש הרבה דברים שלא בוחרים .שהם קורים לבד בלי לבקש אותם ביכלל. כל אדם כאשר קורא לא משהו מחלה ,או תאונה .תמיד מבקש קודם תצילו אותי בלי לדעת מה צפוי לו ביכלל זה באופן פסיכולוגי.גם אני הייתי חושבת באותו הרגע על החיים שלי כדי לחיות . אני חושבת שאדם צריך לחיות את ההיום טוב עד כמה שאפשר כי המחר לא ידוע . ובקשר למפגש אני מזמן אמרתי את זה . אני בעד מפגש ובכייף
אוהבת איתכם ציפי

brindi וציפי כתבתי לכם מסר אנשים

מי עוד רוצה מפגש
תתעררו קצת
ועד שתתעוררו אז שיהיה לכם לילה טוב ויום נפלא מחר

../images/Emo24.gif../images/Emo22.gif נשמתי היקרה!!!!../images/Emo45.gif

ב"ה קודם כל אני מאוד בעד מפגש !!!! ולגבי הסיפור לדעתי הוא מדהים ! איפה מצאת אותו ? בלי להשתחצן אבל כשאני קוראת את הסיפור אני דיי רואה את עצמי בו כי גם את וגם כל חברי הטובים יכולים להעיד שאני בחורה אמיתית ואופטימית בלי תקנה
ומשפט המחץ שלי על כל מכשול או בעיה הוא : " אם אלה הבעיות היחידות בחיינו - דיינו !" כי נכון שנורא קל לקטר ולקבל רחמים אבל זה לא מקדם אותנו לשום מקום ! ושלא תחשבו שאין לי רגעי משבר ובהם נמצאים אתם חברים יקרים ומזכירים לי את המשפטים שלי עצמי !
. ונכון שלא הכל אפשר לבחור קל וחומר אני כבחורה דתית שמאמינה שהכל קבוע מלמעלה לא מסכימה עם זה ! אלא שהכל עניין של גישה לחיים ורצון להוציא את הכי טוב בשבילנו מכל מצב גם הרע ביותר - לבוא בראש פתוח זה המפתח !
לכולנו ! מכל ה
, ענבל

ענבלי יקרה

גם אני בעד מפגש, רק צריך להתארגן ולהחליט על יום נוח לכולנו. כל הכבוד על הגישה הבריאה, ליאת.

למעלה