אורז משודרג-לגאיה וכולם!
יקרים שלי,בטח כולם יודעים לבשל מקרוני,נכון? יופי. מתכון ל4 מנות אורז לבן או "צבעוני".אל תבהלו מאורך המתכון!! אחרי הפעם הראשונה זה ילך בצ´יק!!!יאללה לעבודה: לשטוף היטב 2 כוסות אורז(רצוי פרסי)ולשים בצד.בסיר בינוני,רצוי מטפלון, מרתיחים 4-5 כוסות מים+1 כף מלח.כשהמים רותחים מוסיפים את האורז השטוף ,מביאים לרתיחה ומערבבים מדי פעם.כשהמים רותחים מודדים7 דקותושופכים את המים+האורז למסננת.עד כאן אלה השלבים שמבשלים ספגטי וגם כאן מאוד חשוב שהאורז יצא "א ל דנטה",לא מבושל "עד הסוף".זה המתכון הבסיסי אצלנו לבישול אורז. לאורז המסונן מוסיפים כל מה שרוצים:תירס מסונן,אפונה,גזר,עשבי תיבול קצוצים דק(פולאו סבזי),שקדים,צנוברים וכדו´,טרי,יבש,קפוא או מקופסא,רק ללא נוזלים!!מוסיפים לאורז כוס וחצי מהתוספת הרצויה. השלב הסופי:על אש בינונית שמים סיר,רצוי מטפלון!,מוסיפים 5כפות שמן+מעט מלח,פלפל שחור וכורכום.כשהשמן התחמם,מרפדים את כל תחתית הסיר בפרוסות תפוח אדמה,עובי של 1-2ס"מ,ושופכים על תפוחי האדמה את האורז+התוספת או רק את האורז הלבן,סוגרים את הסיר במכסה שלו שעטוף במגבת מטבח(זהירות!!ששולי המגבת לא יפלו לצידי הסיר! אפשר להניח אותם על המכסה משני הצדדים).מבשלים(יותר נכון מאדים) 15 10-דקות על אש בינונית ועוד25-35דקות על אש נמוכה.זהו.מכבים את האש,לוקחים מגש או צלחת הגשה עגולים, בקוטרגדול יותרמסיר האורז,מניחים את המגש הפוך על שולי הסיר והופכים את הסיר למגש.אני מקווה שאני מסבירה טוב ואם לא אז מה שצריך לצאת זה "עוגת אורז" עים ציפוי מלמעלה של שכבת "צי´פס",כדאי לכם לקחת ראשונים מהצי´פס.., כי זה החלק הכי טעים!!! עיצה:תתחילו במתכון הבסיסי של אורז לבן+תחתית צי´פס,שימו לב לזמני הבישול על הכירים שלכם ורק אח"כ את האורז הצבעוני!! בתיאבון.