צהריים טובים לכולם!!

ritosh

New member
צהריים טובים לכולם!!

אוףףףףףףףףף,התעייפתי מהמטבח אז אני עושה לי הפסקת
איתכם.מה שלומכם?
ריטה.

זאבית

New member
הי ריטוש../images/Emo42.gif

גם אני נגמרתי מהבישולים, ועדיין לא גמרתי....בשלת משהו מעניין?
....בי, עדית.

ל3

New member
כיף לכם שאתם יודעות לבשל

אני בקושי יודעת להכין ביצה. העניין הוא שאני גם לא אוהבת את כל העיסוק הזה בבישולים ונראה לי שילדיי בעתיד יחיו על בורגר- ראנץ ( בתקווה שבעלי לעתיד ידע לבשל)

ritosh

New member
שירוש יקירה,גם כשאני התחתנתי לא

ידעתי לבשל,גם אני קיויתי שבעלי יבשל,הוא לימד אותי לבשל ומאז,22שנים!!!,הוא לא נכנס למטבח
.

ל3

New member
זה גם מה שאמא שלי אומרת

אני מקווה שאני אלמד.

ritosh

New member
היי עדית. קודם כל איך את מרגישה?

במסגרת קצורי הדרך בקיץ למדתי משהו פשוט וקל.אני קונה שווארמה של נקבה ומבקשת שיפרסו לי אותה עד כמה שאפשר. אח"כ אני ´דופקת´ אותם עם הפטיש של השניצלים(דרך מצוינת להוציא אגרסיות...),מתבלת עם תבלין ´גריל עוף´ ומטגנת.לפני הרבה שנים קניתי את המחבת של ערוץ הקניות,מחבת לטיגון דל שומן זאת עם החלק התחתון ששמים בה מים או אבנים,ופתאום נזכרתי בה ואני בבשלת-מטגנת איתה המון! אפילו נגיסי עוף או שניצלים! בקיצור עם תוספת וסלט יש ארוחה קלה להכנה שאפילו שירי תוכל להכין.... את המאכלים הפרסיים שהם נפלאים!!!,אני אשלח בהמשך אחרי שאלמד להקליד קצת יותר מהר(לפחות עם שתי אצבעות!!) בתיאבון!ריטה.

קטיפה

New member
ריטה! מותק!

מה נשמע ריטו´ש? נשמע מאוד טעים
יאמייי!! נגיד לאמא שתנסה להכין פעם צהריים טובים לכווווווולם!!
נירא לי אני אלך לי לישון מעט (לא שאני ארדם) אבל ננסה כי אני סחוטה מעייפות לא נירדמתי כל הלילה

זאבית

New member
ריטה../images/Emo3.gif

נשמע משגע, את בטח בשלנית, אז כשתשתפשפי בהקלדה תשלחי כמה מתכונים מהמטבח הפרסי. ("סבזי פילאו" זה שלכם?!) שבת שלום, עדית.

ritosh

New member
בטח!נכון טעים? שבת שלום../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

אחזור מאוחר יותר.קטיפונת אל תשכחי לספר אם זה היה טעים!

ל3

New member
אנשים מקסימים שלי

שיהיה לכם שבת של שלום ושלווה
אוהבת, שירי

gaia20

New member
שבת שלום לכולם!!

ריטה יקרה- אולי תלמדי אותי קצת מהמתכונים שלך? אני יודעת להכין רק שניצלים ואורז לבן...אה!! וגם חביתה.... שיהיה לכולם סוף שבוע נעים, אמור להיות נעים מחר, אבל בכל זאת- להזהר מהשמש ולשתות הרבה.

קטיפה

New member
שבת שלללללללווווווווום לכולם!

שבת שלום שבוע טוב ושקט ממני ומהבחור בתמונה!

קטיפה

New member
ריטה..

אמא שלי היום הכינה את המתכון ששמת בפורם! ויצא מזה טעים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! יאמי!!!!!!! אני רצינית! זה היה ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש טעים!!!!!!!

ritosh

New member
אורז משודרג-לגאיה וכולם!

יקרים שלי,בטח כולם יודעים לבשל מקרוני,נכון? יופי. מתכון ל4 מנות אורז לבן או "צבעוני".אל תבהלו מאורך המתכון!! אחרי הפעם הראשונה זה ילך בצ´יק!!!יאללה לעבודה: לשטוף היטב 2 כוסות אורז(רצוי פרסי)ולשים בצד.בסיר בינוני,רצוי מטפלון, מרתיחים 4-5 כוסות מים+1 כף מלח.כשהמים רותחים מוסיפים את האורז השטוף ,מביאים לרתיחה ומערבבים מדי פעם.כשהמים רותחים מודדים7 דקותושופכים את המים+האורז למסננת.עד כאן אלה השלבים שמבשלים ספגטי וגם כאן מאוד חשוב שהאורז יצא "א ל דנטה",לא מבושל "עד הסוף".זה המתכון הבסיסי אצלנו לבישול אורז. לאורז המסונן מוסיפים כל מה שרוצים:תירס מסונן,אפונה,גזר,עשבי תיבול קצוצים דק(פולאו סבזי),שקדים,צנוברים וכדו´,טרי,יבש,קפוא או מקופסא,רק ללא נוזלים!!מוסיפים לאורז כוס וחצי מהתוספת הרצויה. השלב הסופי:על אש בינונית שמים סיר,רצוי מטפלון!,מוסיפים 5כפות שמן+מעט מלח,פלפל שחור וכורכום.כשהשמן התחמם,מרפדים את כל תחתית הסיר בפרוסות תפוח אדמה,עובי של 1-2ס"מ,ושופכים על תפוחי האדמה את האורז+התוספת או רק את האורז הלבן,סוגרים את הסיר במכסה שלו שעטוף במגבת מטבח(זהירות!!ששולי המגבת לא יפלו לצידי הסיר! אפשר להניח אותם על המכסה משני הצדדים).מבשלים(יותר נכון מאדים) 15 10-דקות על אש בינונית ועוד25-35דקות על אש נמוכה.זהו.מכבים את האש,לוקחים מגש או צלחת הגשה עגולים, בקוטרגדול יותרמסיר האורז,מניחים את המגש הפוך על שולי הסיר והופכים את הסיר למגש.אני מקווה שאני מסבירה טוב ואם לא אז מה שצריך לצאת זה "עוגת אורז" עים ציפוי מלמעלה של שכבת "צי´פס",כדאי לכם לקחת ראשונים מהצי´פס.., כי זה החלק הכי טעים!!! עיצה:תתחילו במתכון הבסיסי של אורז לבן+תחתית צי´פס,שימו לב לזמני הבישול על הכירים שלכם ורק אח"כ את האורז הצבעוני!! בתיאבון.

קטיפה

New member
מה אתם אומרים על החתול שלי?

שמתי את התמונה לפני מספר הודעות אבל אף אחד לא התייחס! אז הנה לכם עוד הזדמנות! :)

ritosh

New member
שירלי

לא אמרת לנו שזה החתול שלך, הוא ממש יפה, אבל שלנו עוד יותר!! זה רעיון מצוין לשלוח תמונות, נראה מה אחרים אומרים.
ריטה!

למעלה