צהריים טובים לכולם

ashli80

New member
צהריים טובים לכולם

אני חדשה כאן אנחנו בתהליכי אימוץ לילד עם צרכים מיוחדים רציתי לשאול אם יש למישהו מידע על דברים שמגיעים לנו בתור משפחה מאמצת שמעתי שיש סל אימוץ יש דבר כזה תודה לכולכם

סביון1

New member
אני מניחה שאת מאמצת דרך השרות למען הילד

ולא בחו"ל.

אנחנו אימצנו לפני כתשע שנים. לא קיבלנו שום דבר מלבד מה שמקבלת יולדת: חופשת אימוץ וקיצבת ילדים מהשרות למען הילד. הדבר היחיד ש"חסכו" לנו היה קופת חולים לחודשים הראשונים, עד שהיה משפט והילד הפך להיות שלנו באופן רשמי. עד אז ביטוח הבריאות שלו שולם על ידי מדינת ישראל.

סביון1

New member
סליחה לחצתי "שלח" לפני שסיימתי

למיטב ידיעתי, לילד עם צרכים מיוחדים מסוג זה או אחר יש עזרה יותר מאשר ילד ללא צרכים מיוחדים. העו"סית שלכם אמורה לספק לכם את המידע בענין. אני ממליצה לשאול אותה ולא להסתפק בהבטחות כלליות. זאת מכיון ששמעתי על מקרים בהם ילדים אומצו בגיל גדול יחסית, עם בעיות שונות, ולא קיבלו מהשרות את העזרה שציפו לה (כמו יעוץ פסיכולוגי, הדרכת הורים וכדומה). אני מכירה גם מקרים של הורים מאמצים שסיפרו שקיבלו עזרה מעל ומעבר.

ashli80

New member
אז זה בעיה כי היא לא יודעת את הכל

ואני מנסה למצוא מידע בכל מקום :)

fatfat

New member
ילד עם צרכים מיוחדים זה טווח רחב של ילדים

החל מפעוט שהוא מעל לגיל שנתיים דרך ילדים עם בעיות רפואיות שונות ועד ילדים עם בעיות רגשיות או התפתחותיות.

בגדול אין משהו ספציפי שמגיע לכם, אבל תלוי במצב של הילד ובמצבכם הכלכלי יש פעמים שנותנים קיצבה מסויימת כל חודש לכיסוי הוצאות כמו תרופות, הפסד ימי עבודה, טיפולים שמעבר למיכסה של קופת חולים וכו. גובה הקיצבה משתנה בהתאם למצב של הילד הספציפי ושל המשפחה המאמצץ וגם משך הזמן בו ניתנת משתנה. הקיצבה יכולה להינתן רק בשנה הראשונה או לאורך זמן.לגבי טיפולים פאראם כמו קלינאית תקשורת או ריפוי בעיסוק ההנחה היא שאתם יכולים לקבל זאת בקהילה, בקופ"ח או במסגרת החינוכית אם זה לד שמושם בחינוך מיוחד. ואתם מקבלים ליווי והדרכה של עו"ס מהשרות למען הילד ובמידת הצורך אתם זכאים לטיפול רגשי לילד או משפחתי חינם. כל זה אינו ניתן מלמפרע אלא כחשים שיש צורך יש ליצור קשר עם העו"ס מהשרות למען הילד.

רוצה להבהיר את דברי פטפט לגבי מה מגיע לכם

לכל ילד במידנת ישראל שאובחנה אצלו בעייה, מאומץ או לא מאומץ, מגיעים טיפולים חינם בסל הבריאות.
זה נכון בין אם הילד מתוייג על ידי השרות למען הילד כבעל "צרכים מיוחדים" ובין אם לאו.
ילד עד גיל 6 יכול לקבל סל טיפולים במרכזים להתפתחות הילד, כמה שהוא רק צריך.
לרוב מדובר בשניים או שלושה מתוך הנ"ל: קלינאית תקשורת, פסיכולוג או עו"ס (למשל טיפול רגשי, טיפול דיאדי אם-ילד או טיפול קוגניטיבי כשיש בעיות בתפיסה, מיומנויות יסוד או איתגור מנטלי וכ"ו), ריפוי בעיסוק ועוד.
ניתן לקבל את הטיפולים (לרוב לא יותר משניים במקביל) למשך שנים רבות, כל עוד יש צורך.
הכל בהתאם לצרכים.
אחרי גיל שש עוברים לרוב למרכזי למידה שגם שם הטיפול הוא חינם.
לעומת זאת ילד עם צרכים מיוחדים שהולך לחינוך המיוחד יקבל יותר טיפולים, לרוב במסגרת המוסד החינוכי שלו. לילד כזה מגיעות גם הסעות, לעיתים חונך ועוד הטבות - שוב, בהתאם לצרכיו.
ילד שמקבל את סל הטיפולים בתוך מסגרות החינוך המיוחד, לרוב לא יקבל שרותים אלו במרכזי התפתחות הילד, פשוט מפני שאין צורך בכפל טיפולים. לרוב אז מדובר בהתערבות יותר אינטנסיבית, למשל ילד עם לקות שפתית יקבל פעמיים בשבוע קלינאית תקשורת בגן שפתי, לעומת פעם בשבוע במרכז להתפתחות הילד.
בהצלחה!

למעלה