צהריים טובים לכולם

צהריים טובים לכולם

אני מקווה שאני בפורום הנכון, אז אנסה את מזלי בכולופן
לאחרונה, אחרי הרבה זמן של מחשבות בכיוון החלטתי שהגיע הזמן להקים עסק, אני כבר יודעת בדיוק מה ובערך את ההשקעה הראשונית ואף החלטתי לקחת לי שותפה ואני יודעת מי היא תהיה. אנחנו כרגע מגששות, סקר שווקים וכל היוצא בזה, וזה נורא בוער לי בעצמות. ההרגשה שלי דיי טובה לגביי העסק וגם לגביי השותפה. השאלה שלי היא מה עוד צריך לעשות? והאם בכלל כדאי לפתוח עסק בתקופה הזו. זה מרגיש לי מאוד לחוץ לפתוח, בלי בוסים על הראש בלי מי שיגיד לי מה לעשות ומתי לבוא ואני יודעת שאסור אסור אסור לעשות צעד נמהר (למרות שגם אם העסק לא ילך, ההפסד לא כזה גדול) אשמח לשמוע הצעות ותגובות

יונית א

New member
נראה לי קצת הפוך או שלא הבנתי

קודם החלטת לפתוח עסק, יש לך מימון ראשוני, שותפה ועכשיו את מתלבטת מהו העסק שאת רוצה לפתוח? כלומר את רוצה לפתוח עסק רק כדי להיות "בעלת עסק" עצמאית? או שיש לך משהו בוער בעצמותייך, תחביב, עיסוק, תחום עיניין- ובו את רוצה להתמקד ולשם פיתוח הרעיון את פותחת עסק? לא מצליחה להבין את הסיבה והמסובב.

כנראה שבאמת לא הבנת

או שלא הסברתי טוב. כתבתי שהעסק קורם עור וגידים בימים אלו, יש כבר רעיון ואפילו קבעתי פגישה במט"י. רק ביקשתי הארות והערות, אם ישנם עוד דברים שעליי לקחת בחשבון. מקווה שעכשיו אני יותר מובנת (ואם תקראי את ההודעה הראשונה שלי שוב, תצליחי להבין אותי
)

יונית א

New member
צריך לבנות תוכנית עיסקית

זה השלב הראשון. אם את יכולה לבד, יופי, ואם לא-קחי איש מקצוע. נקודה משמעותית היא התמחור ונקודת ההיפוך והאם יש לך "אוויר כלכלי" מימון ומקורות תמיכה עד אז.

siv30

New member
מה עם תוכנית עסקית?

סקר שווקים לראות אם יש עוד מקום לעסק נוסף בתחום שאת מתכוונת להקים? לקחת בחשבון שזו תקופה קשה בה עסקים נסגרים ? מתחרים פוטנציאלים? הון עצמי בסיסי? יש לך אוויר להתחלה? נושאים כמו בנקים, איך תשכנעי אותם לתת לך אשראי ? באופן עקרוני יש עוד הרבה נקודות לבחינה אבל אלה הבסיסיות לדעתי.

למעלה