צהריים טובים לכולם!

ויקי.ש.

New member
צהריים טובים לכולם!

כבר נכתבו הרבה המלצות לאחרונה אז בינתיים אני אשמור את שלי לעצמי... למען האמת ההודעה הזו נועדה למטרה הפוכה. האם מישהו יכול להמליץ לי על ספר טוב מהמזרח הרחוק? משהו מתחום ההוויה של בני האדם... אשמח לתגובות, ויקי

galahead

New member
אוקיי, רק שאלה

את מתכוונת לסופר מהמזרח הרחוק או סיפור שממוקם שם (עם האווירה וכו´)?

אושר מ

New member
אני אצטרף לשאלה של גלאהד אבל יש לי

המלצה. ברבורי פרא של רונג ג´אנג. אני חושבת שזה השם שך הסופרת. הספר באמת יפה. חוצמזה אפשר לקרוא את אמי טאן. קראת? היא לא רעה בכלל. יש בזמן האחרון המון סופרים מתורגמים מהמזרח. בעיקר לאנגלית. השאלה היא באמת למה את מתכוונת.

עינת

New member
אשת אל המטבח מאת אמי טאן

ספר מצויין שנותן מעבר להוויה גם מבט על מערכת יחסים אם-בת. ויש כמון את זכרונותיה של גיישה אשר יש מי שמאוד נהנו ואחרים שבכלל לא. אני קראתי אותו בנשימה אחת.האווירה של המזרח פשוט סחפה אותי ולא יכולתי להניח אותו מידי עד הדף האחרון. תהני.

ציפי ג

New member
ברח לי השם אבל לסופרת קוראים

נדמה לי בטי לורד. וכל הספרים של פרל בק - קצת בסגנון מיושן, אבל הניחוח המזרחי לא אבד מהם.ויש את כסא הקשירה ספר חדש , שאני אישית סלדתי ממנו ממש, אבל אחרות שקראו, נהנו.

אושר מ

New member
אפשר לשאול מה נפלא בו?

כי לא שמעתי לא עליו ולא עליה. תודה, אושר.

ציפי ג

New member
קראתי אותו לפני בערך 8 שנים

אני לא זוכרת את העלילה, אבל אני זוכרת את הטעם של עוד כשגמרתי את הספר, וזכרתי את שם הסופרת, מה שמצביע על כמה הספר הלהיב אותי. אם אני מפשפשת בזכרון אז זה סיפור על אשה סינית במעבר בין חברה סינית מסורתית, ועולם המודרנה. הדרישה לכניעה למסורת מול הרצון לפרוח עם העולם, מול המהפכה. יש שם תאורים מדהימים של החברה (כמו למשל טכס הנישואין, שחלק ממנו כרוך בעיקר במציאת חן בעיני החמות), ותאורים של ההיררכיה המשפחתית והחברתית בסין בתקופה זו. באמת עשיתם לי חשק לקרוא אותו שוב, אבל אני כעת באל תיגע בזמיר בפעם החמישים, אז זה יחכה קצת. אני ממליצה בכל אופן.

ויקי.ש.

New member
בדיוק התחלתי לקרוא את

זכרונותיה של גיישה... אדווח על מחשבותיי בהמשך! ושוב תודה על ההמלצות

שמעתי הרבה על זן ואמונות האופנוע..

אבל עדיין לא הבנתי על מה הוא בכלל... כי השם שלו לא בדיוק מסביר אותו (כך לפחות אני מקווה)... לה לה לה לה

aviav1

New member
פילוסופית החיים - צריך לנסות - מי מ

תשאלי מי יכול להשאיל בפורום

.inbal

New member
זן ואומנות אחזקת האופנוע

הספר מתאר מסע של המחבר על אופנוע תהליך פנימי שהוא עובר תוך כדי. זה לא ממצה, אבל אם אכתוב יותר זה עלול להרוס את ההנאה מהספר. מיוחד, מעניין, טוב ועמוק יותר מכל החיקויים שלו (ולדעתי במובן מסוים, כל ספרי "האלכימאי" למינהם גם הם חיקויים שלו). דרך אגב, למי שאהב את הספר יש גם המשך, שהוא קצת פחות מוכר! הוא נקרא "לילה" ובפעם האחרונה שבדקתי ניתן היה להשיג אותו בצומת ספרים די בזול. אבל ראו הוזהרתם! מי שלא קרא את הספר הראשון לא כל כך יבין על מה מדובר. מי שכן קרא ומצפה למשהו באותו סדר גודל, יתאכזב מאוד.

עופר ב.ה

New member
../images/Emo32.gif בקשר לצומת ספרים

הייתי שם פעם אחת (בסניף געש). מצד אחד, המבחר עצום, גדול בהרבה מהמצוי בחנות סטימצקי טיפוסית. מצד שני, ישנה הרגשה של זילות הספרים. אולי אני קצת old-fashioned בנושא הזה (נו טוב, וגם באהבתי לחווהל´ה) אבל כשספרים נמכרים כמו בסופרמרקט, רבים מהם פגומים בצורה זו או אחרת, זה קצת מפריע, ומדגיש את היותם של הספרים מוצרים. עופר

galahead

New member
אני לא יודע לגבי זה, עופר,

אהבתי לספרים גדולה היא מאוד (גם בתור אובייקט, לא רק בתור כלי מכיל לרעיונות, דמויות ועלילה), אבל בצומת ספרים ההרגשה היא יותר כמו במחסן של ספרייה - הרגשה חיובית ביותר! ובנוסף, אי אוהב להסתובב בין כל מיני רומנים רומנטיים, רם אורנים למיניהם וגרישם מ- 94´, לפנות שמאלה ולגלות פתאום קובץ סיפורים נהדר של יצחק בשביס זינגר! (מבוסס על מקרה אמיתי לחלוטין שקרה לי לפני שנה כשהייתי שם...) וזהו :) גל

אושר מ

New member
ההמם. מה שאני אוהבת בצומת ספרים

זה שאפשר להסתובב שם שעות. אז נכון שחנות במתכונת של סטימצקי זה יותר נחמד, אבל הן קטנות מידי, ואין להם את הריח והספות של החנויות בחו"ל. אני מוצאת בצומת ספרים כתחליף עדיף. מה שכן, אני בוחנת כל ספר שאני לוקחת משם בשבע עיניים, ואני בדר"כ לוקחת את זה שהיה הכי למטה שיכולתי להוצאי מבלי למוטט אתצ הערימה. וכשתפתח פה חנות כמו בבריטניה, אז אני ממש אחגוג. ואגב - חנות או מחסן שממש כיף לי להסתובב בו הוא אצל איתמר. אמא שלי זורקת אותי שם בבוקר ולוקחת אותי בערב. איזה כיף!! ולמצוא תא בשביס זינגר ליד רם אורן? ווא. זה עוד לא קרא לי....ואולי עדיף שכך.

tulana16

New member
מאד באיחור אבל אם עוד יוצא לך

לקרוא את ההודעה הזו אני ממליצה לך לקרוא ספרים של הרוקי מורקמי שלאחרונה תורגמו לעברית, סופר יפני משובח שמדבר על החיים והאוירה בספריו מאד אוטנטית

למעלה