צהריים טובים לכולם...

צהריים טובים לכולם...

עשיתי מעשה מאוד חמור בבית הספר ועל כן התבקשתי להכין עבודת חקר מורחבת וגדולה במיוחד בגיאוגרפיה. אשמח אם תוכלו לעזור לי בנושאים ושאלות מסויימות: 1)בין אילו קווי רוחב משתרעים אזורי המדבריות החמים בחצי הכדור הצפוני ובחצי הכדור הדרומי?. 2) מהם 5 המדברים הגדולים בעולם, תארו את מקומם: המדבר--- משתרע בתחומי היבשת--- משתרע בתחומי המדינות---. #)בחרו אחד ממדבריות העולם תארו את מיקומו,את תנאי הטבע המאפשרים אותו או אורחות ייה של האוכלוסייה ואת יחסי הגומלין בינה לבין הסביבה בה היא חייה.הכינו פרסומת שמתרטה למשוך תיירים לבקר במדבר זה 3)סכמו על: הבדויים בנגב-כיצד התאימו את אורחות חייהם לתנאי הטבע באיזור,אילו תהליכי שינוי מתרחשים בקרבם במחצית השנייה של המאה ה-20. 4)עיינו בספרי טיולים מתאימים או בפרסומות המבקשות למשוך תיירים לאיזור מדברי כלשהו בעולם- למדבר הנגב, למדבר סיני,למדבר סחרה וכדומה. כתבו: מה מציעים פרסומים אלה לתיירים? בתשובתכם התייחסו לנופים,לאתרים ולמוקדי משיכה אחרים של האיזור. אילו ממוקדי משיכה אלה מעוררים בכם רצון לבקר באיזור? כיצד לדעתכם פיתוח ענף התיירות באיזורי מדבר עשוי לסייע לפיתוחם של איזורים אלה ולגידול אוכלוסייתם?. 5)בחרו 3 יישובים השוכנים באיזורים מדבריים-מתוך הרשימה שלפניכם. בדקו אילו גורמים משכו אוכלוסיות להתיישב באיזורים אלו (השתמשו במפות פיסיות ,כלכליות באטלס). קהיר(מצרים) זלטן (לוב) סיוה ובחרייה(מצרים). 6)הגדירו מהו תהליך מידבור. ישנםם עוד הרבה שאלות כאלה, שקשות לי מאוד אני בבעיה קשה אני חייבת להגיש את העבודה עד סוף השבוע הוריי לא בבית ואני לא יודעת כ~ל~ו~ם באמת שאני לא יודעת מה לעשות. לסיכום, הכן סיכום כתוב או הרצאה מלווים באמצעי המחשה שונים כגון: מפות,תמונות, קטעי עיתונים,שקפים ועוד. להכין מצג,סרט וידיאו קלטת,קומיקס. אני לא ישנה בלילות מרוב לחץץ! אני מבקשת,אפילו מתחננת שתוכלו לעזור לי ולענות לי על חלק מהשאלות שאתם יודעים אותם, או תוכלו להביא לי קישורים,הצעות,סיכומים או כל מקור מידע אחר שיכול לעזור לי. תודה מראש מור.

שלום מור

קודם כל,לא לישון בלילה זה בכלל לא טוב, במיוחד לא בגלל לימודים
אבל אל תגלי שאני אמרתי לך את זה.... דבר שני, את ממש לא יכולה לצפות שמישהו פה ישב ויתן לך את התשובות. יודעת למה? כי כל התשובות שאת מחפשת נמצאות בספרים ומאמרים שאת חלקם הגדול את יכולה למצוא בכל ספריה ואולי אפילו בספרי הלימוד שלך. התחילי עם כל אינציקלופידיה, פתחי את הערך " מדבר" ותמצאי מידע רב. עכשיו אנסה להביא עוד קישורים, תצטרכי לעבוד על החומר בעצמך ובמידה שיהיו לך שאלות שתתקשי למצוא להן תשובה, נוכל לעזור. מדבר בויקיפדיה בדואים בויקיפדיה רצועת המדבריות מט"ח נראה לי שיש לך פה מספיק חומר כדי לענות על רוב השאלות. את החלק היצירתי תצטרכי לעשות בעצמך. כמו שאמרתי, במידה וישארו עוד שאלות פתוחות, ננסה לעזור. בהצלחה

../images/Emo62.gifעוד רעיון

אני לא יודעת באיזו כיתה את אבל בכיתה ז' לומדים במרבית בתי הספר, ספר הנקרא "אל הנגב" ובו תוכלי למצוא הרבה תשובות (ואולי את כולן) לשאלות שמנית. אני מלמדת מהספר הזה והוא בהוצאת מט"ח. אגב, זו באמת עבודה רצינית....תודה רבה, נתת לי רעיונות לעונשים...
בהצלחה!!! ותחכימי!!!

לטל, חבל שעבודה תיחשב עונש

חשוב שיהיה קשר בין מעשה של תלמיד לעונש אותו הוא מקבל. אוי לנו ,טל אם ניתן עבודות כעונשים.מה המסר? אני כמורה לא הייתי רוצה שתלמיד ישב ויכין עבודה בג"ג כעונש, כי יהיו לכך השלכות שליליות בהתיחסות של התלמיד למקצוע.

זה היה בהומור...

התייחסתי לעונש שמור קיבלה. אני מסכימה עם מה שכתבת. אגב, אשמח לקבל רעיונות ענישה כי אני ממש לא יודעת להעניש... ואני מורה חדשה מאד. שבת שלום!

למעלה