צהריים טובים מהצד השני של האוקיינוס

Gidi Shemer

New member
צהריים טובים מהצד השני של האוקיינוס

Dr T noki

New member
עשית לי חשק לחצילים בטחינה

אז הכנתי חציל בתנור, מעוך עם טחינה גולמית מיץ לימון ופטרוזיליה קצוצה.
הולך מעולה עם לחם קמח מלא שהכנתי (לפי בלוג פצפוצים ומבוסס על מתכון של מיכל אנסקי).

450 גרם קמח מלא [3 כוסות + 3 כפות + כפית]
10 גרם שמרים יבשים [2 וחצי כפיות] או 30 גרם שמרים טריים
1 כפית מלח
400 מ"ל מים פושרים [בטמפ' של עד 40 מעלות] [בערך כוס אחת ו-2/3]
1 כפית גדושה סוכר חום [או מולסה או דבש, או סוכר רגיל] - אני שמתי סוכר חום
1 כף שמן - אני שמתי שמן זית

חממו את התנור ל-200 מעלות ושמנו היטב תבנית לחם בגודל 23×13 ס"מ ,רפדו את התחתית בנייר אפיה ושמנו גם אותו.

נפו אל תוך קערה גדולה את הקמח. הוסיפו את השמרים וערבבו. הוסיפו את המלח וערבבו שוב.

בקערה אחרת ערבבו את המים עם הסוכר/מולסה/דבש והשמן. העבירו את התערובת הזו לתערובת הקמח וערבבו רק עד שהכל מתאחד רך, דביק ואחיד. אין צורך ללוש הרבה.- בתכלס אני התעצלתי ופשוט ערבבתי הכל ביחד ויצא אחלה.

העבירו את הבצק לתבנית ויישרו אותו כך שיהיה אחיד לכל אורך התבנית. כסו בניילון נצמד משומן והניחו לבצק לתפוח. כשהבצק מגיע לשולי התבנית, הסירו את הניילון הנצמד בעדינות והכניסו לתנור המחומם. אפו את הלחם 50-60 דקות, הוציאו את הלחם מהתבנית [השתמשו בכפפות כדי להפוך את התבנית- הלחם אמור להשתחרר בכוחות עצמו] ובדקו אם הוא מוכן: הוא אמור להשמיע צליל חלול כשנוקשים על תחתיתו, וקיסם או שיפוד עץ הנכנסים במרכז הלחם מלמטה צריכים לצאת יבשים. אם הוא לא מוכן עדיין, הכניסו אותו שוב לתנור כמו שהוא, ללא התבנית, ואם הוא משחים מדי מלמעלה- כסו אותו בנייר אלומיניום.

הניחו ללחם להתקרר לחלוטין לפני הפריסה וההגשה.

אני הוספתי למעלה שיבולת שועל, גרעיני חמניות ודלעת, מעט זרעי צ׳יה, אפיתי 50 דקות, בפעם הבאה אאפה 5 דקות פחות כי הייתי שמחה שיצא טיפה יותר לח.

מבחינתי

הגברת מוקצה מחמת מ#א#ס
ולחם? לא צריכה אותה וגם את לא בשביל שיצא מגניב
לא קוראת במתכון שום דבר יוצא דופן

Dr T noki

New member
אין לי שום סנטימנטים או חיבה לגברת הנ״ל

אבל ציטטתי מתכון מבלוג לכן הבאתי אותו בשם אומרו...

למעלה