צהריים טובים שאלה לי אליכם - שניצל שנשאר

צהריים טובים שאלה לי אליכם - שניצל שנשאר

בקערה עם הביצים יומיים ללא נגיעה (לפני טיגון) עדיין כשר לאכילה?
 

מליאל

New member
צליל מקורי לא כשיר לאכילה ובכלל לא מומלץ

להשאיר בביצה שום מזון ובכלל להשתמש, רק בביצים טריות ושקליפתן שלמה לחלוטין אפילו לא סדוקה עקב חשש להתרבות חיידקי הסלמונלה, לכן בטח שלא להשתמש ותמיד עדיף לטגן ולבשל טרי ובריא.
 

מליאל

New member
קרנושי גם אני הייתי עושה ככה ואין שום בעיה..

מבחינת קילקול/טריות, עד שיום אחד סיפרתי בעבודה (מחלקה וטרינרית עת"א) לוטרינר שיש לי רק לטגן את השניצל הכל מוכן כולל הביצה והוא התפרץ עליי "השתגעת מהר לזבל", חשבתי שהוא צוחק עליי ופתאום הוא הביא כתבה על חיידקי הסלמונלה המצויים בביצה והמגיעים אל הביצים החשופות שמאותו היום אני מקפידה גם כשאני קונה לבדוק טוב שהביצים לא סדוקות.... ואלו היו 60 שניות של בלבול מוח....סורי.
 
רגע רוצה להבין אם הבנת אותי -

הכנתי הכנתי את הבלילה של השניצל - ביצים + תבלינים + השניצלים שהוכנסו לבפנים , בגלל סיבות לא היה באפשרותי לטגן עוד באותו היום . עכשיו השאלה היא אם עדיין ניתן לטגן את השניצלים או לזרוק?
 

smady a

New member
לא להבהל ולא להלחץ.ביצה במקרר פתוחההההההההה

לפח. אבל שניצל מושרה במרינדה של ביצה ותבלינים זה בסדר גמורררררר דרלינג אצלי אפילו יומיים אל חשש
 
סמדי וקרן צודקות.אני נוהגת להשרות את השניצלים

דרך קבע בבלילת הביצים המתובלות למשך יומיים, וזאת על מנת לתת להם משנה טעם. אני נוהגת להוסיף לביצים חרדל ושום כתוש מלבד התבלינים הרגילים {דבר שלמדתי מחבר שף {ידוע}, והוא זה שלימד אותי את שיטת ההשרייה. מה שיוצא מהשניצלים המושרים זה אטרף. מיותר לציין שאצלי אף אחד עוד לא מת {רחמנא לצלן} וגם לא אושפז בגין שפעת העופות או סתם קלקול קיבה שטותי... לא לזרוק, לטגן ובכיף. בתיאבון.
 

מליאל

New member
אריאלה נשמה.אמרתי שגם אני הייתי נוהגת ככה אבל

סיפרתי שזה מה שאמר לי וטרינר ומאחר שהמוטו שלי בחיים הוא : במקום שיש ספק-אין ספק, אז אני לא לוקחת סיכון.... בטוח שלא קורה כלום אבל אם יש ספק אפילו הכי קטן אז לא הייתי לוקחת סיכון.....תקראי באינטרנט על חיידק הסלמונלה ותביני שלא כדאי לקחת סיכון, בכל אופן זו דעתי ושוב גם אני הייתי עושה את זה שנים וב"ה לא קרה כלום....אבל הבנת למה רשמת כך אין פה עיניין של מי צודקת.... ♥ מלי
 
למעלה