צהריים טובים

SShirly

New member
צהריים טובים../images/Emo13.gif

אני פונה אליכם בנושא שפניתי בקשר אליו אל עוד מספר פורומים. חלמתי שני חלומות המעיקים עלי ואני מנסה לברר מה יכול לעמוד מאחוריהם. הבנתי כי בפורום זה ישנן דעות שונות ומגוונות בענייני דת, פילוסופיה ועוד ואשמח מאוד לשמוע את תגובתכם לחלומות הללו שלי. הנה הסיפור לפניכם: סבי נפטר כשאבי, בנו, היה בן 14 לערך מהתקף לב. מעולם לא הכרתי אותו. אני מכירה את פניו אך ורק מתמונות. אבי גם לא נוהג לספר עליו כמעט. זה מספר חודשים שאני חולמת רק לעיתים רחוקות, וכשאני חולמת אלו הם חלומות מאוד מוזרים והאמת היא שהם די מפחידים אותי. כתבתי על החלום במספר פורמים אך לא קיבלתי תשובה מספקת... בכל אופן, אספר לכם על שני החלומות האחרונים והיחידים בעניין סבי. לפני כחודש וחצי חלמתי כי אני עומדת בקצה של מסדרון ביתי. עמדתי באיזור החשוך והצר יותר. בצד השני עמדה דמות של גבר. זה היה סבי. הוא עמד קצת אחרי המקום בו המסדרון מסתיים ויש וילון גדול גדול בצבע לבן ששייך בעצם לסלון ביתי. סבי עמד שם ברגליים פסוקות מעט. לבש חליפה שחורה עם עניבה ופשוט התבונן בי. הוא לא חייך או בכה, פשוט עמד שם והתבונן בי ללא כל הבעה מיוחדת. התעוררתי מהחלום הזה בבכי. סיפרתי את החלום לאבי והוא סיפר אותו לדוד שלי שהוא אדם דתי. אנחנו משפחה חילונית. דוד שלי אמר שיתכן וסבי מבקש שיתפללו עליו קדיש. הם ארגנו כמות אנשים שדרושה לשם כך ועשו זאת. אמש חלמתי שוב על סבי. בחלום עמדנו אני, אמי ואבי. אבי נראה מעט עצוב אך לא בצורה יוצאת דופן. שאלתי מה קרה ואמי אמרה:"שש... אבא שלו נפטר" (אמרה זאת על אבי). אשמח מאוד אם תאמרו לי מה דעתכם בעניין. תודה מראש

שלום לך...

אני רואה 2 אפשרויות: 1. (האפשרות הפסיכולוגית) בעקבות משהו ששמעת/ראית/חשבת התחיל להציק לך משהו שקשור לסביך ז"ל (אולי שהוא אינו מרוצה מאורך חייכם, או אפשרויות אחרות). יתכן שזה משהו שמשום מה יהיה לך בעיה לחשוב עליו בהכרה, ולכן התת הכרה שלך מעלה את זה בחלומות. נסי לדבר עם פסיכולוג, ומשיחות על חייך בעבר ובהווה הוא עשוי להסיק על מה מדובר ולהבהיר לך מה מציק לך בדיוק. 2. (האפשרות הדתית) סביך מופיע בחלומותיך כדי לרמוז לך משהו. אולי משהו שקשור לאורח חייכם. סביר להניח שלא תקבלי תשובה חד משמעית, וכל רב או איש שעוסק בכך יפרש זאת בצורה המתקבלת על דעתו.

יכולות להיות לזה כמה משמעויות

תלוי איזו את נותנת לזה. אם את מאמינה בעולם הבא, אז יכול להיות שסבא שלך נגלה אלייך בחלום, או רצה שתראי אותו. יכול להיות, אני לא כ"כ מבינה בזה. לדעתי, בלי קשר לעולם הבא, יכול להיות שבזמן האחרון את חשבת על סבא שלך הרבה, ועל העניין של המוות שלו, וזה התחיל להופיע לך גם בחלומות.

אלי ו.

New member
ענו לך תשובות יפות, ורציתי להוסיף

סיפור משפחתי. כעיקרון אני לא מאמין בחלומות, אבל משפחתי במקור מצפת, ושמעתי סיפורים רבים על חלומות שממש אין לי הסבר טוב בשבילם. לסבתי שתחיה היו 6 לידות, בכל אחד מההריונות הגיעו אליה אנשים בחלום וביקשו שהבן/הבת יקראו בשמם. לעתים היו אלה אנשים ממשפחת סבי שכלל לא הכירה ומעולם לא שמעה עליהם. רק בבוקר היא שאלה במשפחה אם יש אדם כזה, ואמרו לה שכן. אחד מהם ביקש שהיא תקרא את הבן שיוולד לה בשמו, היא הסכימה בחלום, אבל (עוד בחלום) היא ידעה שהיא לא תקרא לו בשם הזה, מכיון שזה שמו של חמה שעדיין חי. (אצל אשכנזים לא מקובל לקרוא לתינוק בשם של בן משפחה חי) שנים צחקתי עליה שהיא שיקרה בחלום לאדם מת. וכך סבתי עשרות שנים לפני שהיו מכשירי אולטרה-סאונד ידעה מראש את מינו של כל תינוק הרבה לפני שנולד, ואף סיפרה על כך לבני משפחתה עוד בזמן ההריון. (היא לא האמינה בעין הרע)

nutmeg

New member
היי שירלי

באתי כי לאזארוס ביקש... אני מניחה שכתבת את החלום בפורום חלומות (לא בדקתי). השאלה היא לאיזו מין תשובה את מחכה. כל מיני אנשים יגידו לך מה הם מאמינים וממה לדעתם חלומות עשויים - אבל שווה לבדוק איתך מה מעיק עליך ומה מטריד את מנוחתך עד כדי כך ששאלת בכמה פורומים. מה זה "סבא" בשבילך.

SShirly

New member
היי לילה טוב...

מה הכוונה לאזרוס ביקש? ובעניין החלום: אני לא יודעת מה מפריע לי בחלומות. אולי עצם העובדה שחלמתי על אדם שלא הכרתי מעולם ובקושי מדובר עליו בביתנו. החלומות היו גם שונים ומוזרים. בחלום הראשון הוא פשוט עמד שם והביט בי. מדוע התעוררתי בכזה בכי? התעוררתי בגלל הבכי... ובחלום השני, מדוע לפי החלום הזה סבי מת בשלב כה מאוחר? הוא הרי נפטר לפני שנים רבות... מדוע הוא נפטר מחדש? כאשר אבי כבר איש בוגר ואב בעצמו. החלומות הללו מציקים לי... לפני מספר ימים, חודש אם אני לא טועה, פרסמתי הודעה על חלום מוזר ביותר שהיה לי. בחלום קראתי פסוק שמדובר בו על השטן והיתה בו האות ג' כאשר היא הפוכה (כמו במראה). בחלק אחר מאותו חלום החזקתי מעין שקית אשר יש בה קשרים בשלוש פינות. באחת היה פתק שהיה כתוב על את המילה "מחנה". בקשר השני היה פתק ריק ובשלישי לא היה פתק כלל. מעולם לא היו לי חלומות מסוג זה. ולאחרונה יש לי כאלה כל הזמן. או שאני לא חולמת בכלל או שאני חולמת דברים שכאלה. זו הסיבה שאני מרגישה מוטרדת... לשאלתך, מהו סבא עבורי... ובכן הורי היגרו מארגנטינה מיד לאחר שנישאו. כל משפחתי המורחבת התגוררה שם עד לפני מספר שנים (סבי היחיד ודודתי עלו ארצה לפני 5-4 שנים)... בכל ילדותי לא ידעתי מהו סבא. חוץ מביקורים קצרים שעשה בארץ וטיול אחד שעשינו אנחנו שם. כיום הוא גר בצפון די רחוק ממני ואני רואה אותו פעם במספר חודשים... אני לא יודעת האם זה קשור. אבל זו התשובה לשאלתך. הוא הסב היחיד שהכרתי.

nutmeg

New member
שינויים

את בתקופה של שינויים כנראה. אנא קראי על הסימבול מוות שבפורום חלומות. אם עדיין לא מתאים למה שאת חווה לאחרונה, לפחות אולי תוכלי לחזור בשאלה יותר ספציפית. לשאלתי מהו סבא בשבילך בעצם ענית שסבא בשבילך הוא אדם שמצד אחד שייך למשפחה ומצד שני לא מרגישים בנוכחותו. כאילו - יש לו "מעמד" בלי להשקיע נוכחות, אהבה, מאמץ. אדם שייך אבל רחוק. אני לא יודע אלו ציפיות היו לך כילדה ממנו וכמה לקחת את הנוכחות שלו או את מערכת היחסים עמו בחשבון - אבל מה שלא היה שם - מזה את נפרדת כיום והולכת הלאה.

SShirly

New member
../images/Emo13.gif

המאמר שכתבת על המוות עזר לי להבין משהו חשוב... ציינת שם כי אנשים אינם מבינים מדוע הם פוחדתי בחלום על מוות למרות שהוא מסמל לעיתים דברים חיוביים. חשבתי על החלום שלי בהקשר זה, ומצאתי כי לא חשבתי פחד או דאגה באף אחד מן החלומות הללו. בחלום הראשון בו סבי חי, בכיתי כיוון שרציתי להיות עימו. והוא היה רחוק יחסית. אני חושבת שזה כבר מסביר לי המון על הסיבה לחלום ספציפי זה. בחלום השני לא בכיתי ולא דאגתי. סבי מת ואני כבר רגילה לזה. אני לא באבל ישיר על כך כיוון שמותו התרחש לפני זמן רב. יתכן שזהו פשוט שלב של השלמה עם המצב. עכשיו שאלתי בעקבות הפירוש הזה היא: מדוע השלב הרגשי שברצון להכיר אותו, להיות עימו וכו' התעורר כה מאוחר? כלומר, ודאי שמאז ומעולם העדפתי שהוא יחיה גם כיום, אך מדוע רק עכשיו, בגיל 19+ אני נזכרת לחלום על דבר כזה? ומדוע שלב ההשלמה עם המצב הזה שאין לי אותו, מגיע גם כן בשלב מאוחר יחסית בחיי? ואגב, תודה רבה על המאמר. כפי שאמרתי, עזר לי מאוד

nutmeg

New member
בשביל להבין יותר טוב

את צריכה להפסיק להיות קונקרטית. בחלום, סימבול הוא סימבול, לא הדבר עצמו. לכן סבא הוא לא סבא אלא מה שהוא מייצג עבורך. ממה שהבנתי ממך, הוא כנראה מייצג עבורך פרידה. למה את עסוקה עכשיו בפרידות, רק את יודעת.

למעלה