צהריים טובים
אשמח ואודה מאוד ל

MENTER

New member
צהריים טובים../images/Emo42.gif אשמח ואודה מאוד ל

למישהו שינתח לי את השיר "וידוי". תודה רבה זה מאוד חשוב לי
וידוי ביצוע: מתי כספי מילים: אלכסנדר פן לחן: סשה ארגוב מעילי הפשוט ופנס על הגשר, ליל הסתיו ושפתי הלחות מני גשם כך ראית אותי ראשונה, התזכור? והיה לי ברור כמו שתיים ושתיים, כי אהיה בשבילך כמו לחם ומים וכאל מים ולחם אלי תחזור. בענינו המר, בעבור אותך זעם גם למוות אתה קיללתני לא פעם וכתפי הקרות רעדו משמחה כי היה לי ברור כמו שתיים ושתיים שיובילו אותך בגללי בנחושתיים וגם אז לבבי לא יסור מעמך כן היה זה לא טוב, היה רע לתפארת אבל זכור איך נפגשנו בליל מלילות אם יהיה זה שנית - אל יהיה זה אחרת רק אותה אהבה עניה וסוררת, באותו מעילון עם אותו ציץ הורד באותה השמלה הפשוטה משמלות אם יהיה זה שנית אל יהיה זה אחרת יהיה כך, כך יהיה אות באות וקינאתי לך ובחושך ארבתי ושנאתי לך ועד דמע אהבתי וביתנו שמם מחיוך ומצחוק ובשובך אל הבית, מרוד כמו כלב עלבונות של זרים בי נקמת פי אלף ואדע כי חשבת עלי מרחוק ובלילה ההוא, עת הטחת בדלת והלכת לעד ואני נושאת ילד רק חשך אור עיני אך לבי לא נשבר כי היה לי ברור כמו שתיים ושתיים שתשוב עוד אלי ותיפול על ברכיים ואני בפניך אביט ואומר כן, היה זה לא טוב, היה רע לתפארת אבל טוב שנפגשנו בליל מלילות אם יהיה זה שנית - אל יהיה זה אחרת רק אותה אהבה עניה וסוררת באותו מעילון עם אותו ציץ הורד באותה השמלה הפשוטה משמלות אם יהיה זה שנית אל יהיה זה אחרת יהיה כך, כך יהיה אות באות הן ידעתי שאין לי אוהב מלבדך וידעתי: המוות יבוא מידיך ואני מחכה ומצפה לזיוו הוא יבוא פתאומי, כגרזן על עץ יער או יקרב לאיטו, בעינוי ובצער אבל לא מידי זר - מידיך יבוא וגם אז לביתך, בליל שכול וליל עוני בחלום עוד אשובה, כסילה שכמוני ואומר: הנה באתי מנדוד בשבילי כי היה לי ברור כמו שתיים ושתיים שאבוא לביתך בעצמך עיניים עד אשר ישאוך בדרך אלי כן היה זה לא טוב, היה רע לתפארת אבל עד לי האל החורץ גורלות אם יהיה זה שנית - אל יהיה זה אחרת רק אותה אהבה עניה וסוררת באותו מעילון עם אותו ציץ הורד באותה השמלה הפשוטה משמלות אם יהיה זה שנית - אל יהיה זה אחרת יהיה כך, יהיה אות באות

Shykedmi

New member
בטח אתם יודעים, אבל אומר בכל זאת

הידעתם שבלחן של סשה ארגוב הבית השלישי לא מולחן, ובלחן של שמעון שגיא הבית השני לא מולחן? טוב, נו בטח שאתם יודעים. לפחות טריליאן.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא מכירה את הלחן של שמעון שגיא ../images/Emo12.gif

(ולמען האמת לא זכור לי ששמעתי עליו - מי זה?) אבל כמובן שאני מכירה את הבית השלישי (והמצמרר
) ובכלל, אני חושבת שהשיר הזה אלים באופן שלא מצדיק את הלחן היפה שלו. שיר עם כאלה מילים אני לא חושבת שצריך להיות מושר, ולמעשה מלכתחילה חבל לבזבז עליו לחן (יש עוד כמה "שירי סמרטוטות" שגורמים לי לחשוב שמוטב לוּ לא היו נכתבים).

HaraRa

New member
שיר מדהים!!

האהוב עליי באלבום (האדיר!!!) הזה- מתיתיהו ואלכסנדר. זה ד"א הדיסק היחיד בו אני נהנה מהשירים של סשה ארגוב. גם העיבודים האקוסטיים מוצאים חן בעיניי מאוד מאוד, וגם השירים שנבחרו כאן הם פשוט מדהימים!! ראוי לציין, שלא כל כך אהבתי את "מתי כספי שר סשה ארגוב". הלחנים לא מצאו חן בעיניי באלבום הזה

trilliane

Well-known member
מנהל
לא לא מולחן, אלא לא מבוצע

הביצוע ללחן של סשה ארגוב הוא של יהודית רביץ כמובן, והיא לא מבצעת את הבית השלישי, זה שמתחיל במילים "הן ידעתי שאין לי אוהב מלבדך". גם מתי לא מבצע אותו (אולי אחרים כן, אבל לא נתקלתי בכאלה).

Shykedmi

New member
לא, לא, הוא לא מולחן -

סשה ארגוב לא הלחין אותו למיטב ידיעתי, ועל כן אף אחד לא מבצע אותו. לשיר הזה אין שום גרסה בלחן של ארגוב עם הבית השלישי. דווקא חשבתי שאת יודעת, כי כשחיפשתי לרשום לכם את שם המלחין, נתקלתי בהודעה שלך בפורום מוסיקה ישראלית שמדבר על זה, אבל אולי רק אמרת שאת מכירה את הבית השלישי בעצם. הביצוע הוא של גילה אלמגור ואפשר למצוא אותו בדיסק "משירי אלכסנדר פן", לצד הביצוע של צילה דגן ללחן של סשה ארגוב. תנסו פעם לשיר את הבית השלישי בלחן של ארגוב. זה מצמרר ברמות רציניות ביותר.

trilliane

Well-known member
מנהל
צר לי, אתה בפירוש טועה בהגדרה

סשה לא "לא הלחין" את הבית השלישי - כל הבתים כתובים באותו משקל ולכן מושרים באותו הלחן. הלחין אחד - הלחין את כולם. תיאורטית המשורר יכול היה לכתוב עוד 5 בתים נוספים, זה לא היה משנה. אפשר בהחלט לשיר גם את הבית השלישי, הוא פשוט לא מבוצע. זה דבר שכיח בהרבה מאד שירים, שכשיש הרבה בתים לא מבצעים את כולם (אבל אני אחסוך מכם את הדוגמאות, כי זה לא נראה לי רלוונטי). אם יקום עכשיו זמר ויחליט שהוא מתכוון לבצע את השיר כולל הבית השלישי, לא תהיה לו שום בעיה לעשות זאת בלחן של ארגוב.

Shykedmi

New member
עם זה אני כבר חייב לא להסכים -

אם אף אחד לא מבצע אותו בלחן של ארגוב, יש לזה סיבה, מאחר וכנראה ארגוב בחר לא להלחין אותו. בלחן של שגיא הביצוע הוא נטול הבית השני, וכנראה שאותו הוא בחר לא להלחין. זה שאם זמר יקום ויחליט לשיר את השיר המלא, עם שלושת הבתים בלחן של זה או זה ולא ייתקל בבעיה, עדיין לא אומר שהוא הולחן. זה כמו שעכשיו אני ארשום מילים חדשות לוידוי על אותו המשקל, על הלחן של ארגוב, ואז יאמרו שסשה ארגוב הלחין את השיר שלי. קיצור, אם זה לא בוצע בלחן של ארגוב, מבחינתי זה לא הולחן על ידו. שי

trilliane

Well-known member
מנהל
אז נאלץ לא להסכים

כיוון שאני חושבת שאתה מרחיק לכת עם המסקנות ש"אם אף אחד לא ביצע
זה לא הולחן". אני חוזרת ואומרת: סשה ארגוב לא הלחין כל בית אחרת. הוא הלחין בית, והלחין פזמון, ולכן זה פשוט מטופש, סליחה, להכריז "הבית הזה לא הולחן". הוא כתוב באותו משקל? המשקל הזה הולחן? אז גם הבית הזה מולחן לכל דבר ועניין, זה לא שצריך להלחין אותו במיוחד. מכאן והלאה יש חירות למבצע. אתה לא יכול להתיימר לדעת מי ביצע כאן את הבחירה, ואין לך עובדה מוצקה להישען עליה. מנין לך שלא באה יהודית רביץ, ראתה את השיר ואמרה "אוקיי, את הבית השלישי אני לא רוצה לשיר, הוא קשה מדי", ואחריה מתי פשוט המשיך לפי הקו שהיא התוותה? אני חוזרת ואומרת: השמטת חלק מבתיו של שיר ארוך (וגם עם שני בתים השיר הזה לא קצר) היא פעולה שכיחה והתרחשה בהרבה מאד שירים, אני יכולה להציף אותך כרגע בדוגמאות. מי שהלחין את השיר הלחין בית ופזמון, ומי שביצע בחר אילו בתים הוא מבצע ועל אילו הוא מוותר, כל מבצע משיקוליו הוא. כדי לשכנע אותי שסשה ארגוב עצמו אכן התכוון שהבית השלישי לא יבוצע, תצטרך למצוא לי הוכחה ניצחת לכך שמדובר כאן בבחירה שלו ולא של המבצעים.

Shykedmi

New member
אז ניאלץ לא להסכים בינתיים ../images/Emo13.gif

עד שאביא בפנייך את אותה הוכחה ניצחת.
שבת שלום וחג שמייח. שי

אם אתה לא מסכים

אתה יכול לשמוע את "אחותי הקטנה" בשני ביצועים: יפה ירקוני- בו היא מבצעת בית נוסף מתי כספי(צד נוסף/בובה מתי) בו מתי לא מבצע את הבית האחרון לשניהם אותו הלחן.

liavt

New member
אני דווקא חושב שהראשון יותר טוב

"והאהבה שלי אינה תלוייה בדבר" הוא השיר האהוב עליי באלבום :)

למעלה