צהריים טובים.....

טומי*

New member
צהריים טובים......./images/Emo42.gif

אספתי כמה תמונות לקולז' של בית הכנסת הגדול ברח' דוהאנ'

kropacsek

New member
טומי, אולי יש לך תמונות מה"צ'כונה"?

אני מתכוון כמובן לאויפשט. אבי ע"ה גדל ברח' אטילה. לא רחוק מבית הכנסת של הרובע.

טומי*

New member
יש לי תמונות בודדות מאויפשט.......

הראשונה בית הספר תיכון שבו למדתי שנה לפני עלייתי ארצה השם: Konyves Kalman Gimnazium

טומי*

New member
תמונה שנייה הבית חולים של אויפשט...

השם:Arpad korhaz המממממ...בילדותי עברתי שם ניתוח פנדיקס

טומי*

New member
השלישית.....מגדל המים

מגדל המים של אויפשט נחשב לאחד היפים בהונגריה

evike

Well-known member
מנהל
../images/Emo54.gif ../images/Emo108.gif רחוב אטילה

szerbusz kropadsek האם אתה מתכוון לרחוב Jozsef Attila? כי המחנכת שלי, (הגויה והמקסימה) גרה ברחוב זה במספר 60, ובמשך שנים, התכתבתי אתה. אני גרתי ברובע הרביעי, ולא בטוחה שרחוב אטילה נמצא ברובע זה, אם כי הוא קרוב לשם.בשנים האחרונות, המכתבים,מצד שתינו, פחתו עד שפסקו, וחבל. דווקא לא מזמן חשבתי לחדש את הקשר, בתקווה שהיא עדיין בחיים, שכן היא כבר מאד לא צעירה. יש לי המון גלויות נוף מבודפשט, ואם אמצא משהו מהאזור, אצרף בפעם הבאה. אגב, בית הכנסת שכתבת עליו, הוא בית הכנסת הגדול האורטודוקסי? האם הוא ברחוב Kazinci? יש לי ספור אישי מרגש מבית הכנסת, ומשום מה, זה השם שזכור לי, (חפשתי באתר בתי הכנסת שפורסם בפורום), אך אני לא בטוחה שזה זה. ואם לא, האם מישהו יודע מה שמו או שם הרחוב בו נמצא בית הכנסת הגדול האורטודוקסי של אויפשט? תודה, evike.

kropacsek

New member
Attila Utca, בלי יוז'ף

מס' 9. ממש מול בית הכנסת שנמצא באותו הרחוב. איני יודע את שם בית הכנסת אבל זה הרחוב בוודאות. אני יודע שיש שם בית-אבות יהודי. הייתי שם באזכרה ב-1990 והופתעתי מהנוסח (ניאולוגים). בחצר בית הכנסת יש מצבת שיש גדולה לנרצחי השואה עם כ-15,000 שמות. המנהג אצל האורתודוכסים היה להגיע ברכב מפואר לחתונה בבית הכנסת. והסבתא והסבא שלי, כשהתחתנו, אכן שכרו נהג ורכב כדי לעשות סיבוב פרסה ברחוב- רק כדי להגיע לפי המנהג.

ברק 188

New member
טומי,אוהב את הקלוז'ים שלך אני...

מדפיס בצבע ומוסיף לאלבום תמנות שאני צלמתי בהונגריה,תודה.(כמובן ברשותך???)

טומי*

New member
לכבוד לי....../images/Emo45.gif

בטח מרשה...מקוה פעם גם להביא תמונות שאצלם שם

למעלה