צהריים טובים

צהריים טובים

אז נראה לי שאני עונה על ההגדרה של "משפחה מורכבת" חדשה בעניני האינטרנט ומחפשת להיכן אני שייכת?! שמי שרי ואני אמא לשתי בנות ו"אמא חורגת"לילדה בת 17 הבת של בעלי מנשואין קודמים אבל מגדלת אותה(או בעצם היא מגדלת אותי) אז נעים מאוד ואשמח להכיר את הנפשות הפועלות

rolan

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo20.gif

אז כן, את עונה להגדרה הפשוטה של משפחה מורכבת...
נשמע מדברייך שאתן מסתדרות והדברים זורמים - שבי נא עמנו ושתפי בקורות אתכם לטוב ולפחות טוב

ברוכה הבאה אמא של אל../images/Emo9.gif

שלום לך כן את עונה על ההגדרה, . ספרי לנו עוד על עצמך. של מי הבנות? שלך בלבד? או משותפות? האם אתם גרושים שניכם או באים ממצב משפחתי אחר? האם הילדה שלו גדלה אצלך ומדוע? ואיך זה לגדל ילדה שאיננה שלך? אכיר לך את עצמי ובאמת יהיה נחמד אם כל אחד שוב יכתוב כמה מילים על עצמו כדי שנכיר את החדשים ונתרענן במידע על הוותיקים. אז אני נוגה , נשואה לצדק הגרוש+שניים. אני התחתנתי רווקה לפני כתשע שנים והוא היה גרוש מבוגר ממני עם בן ובת שהיום הם בני 20 ו 21 . לנו יש תאומים משותפים בני שש, בן ובת. המורכבות שלנו באה לידי ביטוי יותר כשילדיו היו קטנים, כי אז הגיעו אלינו יותר, בשנים האחרונות, כמעט לא רואים אותם, אבל עדיין לא חסרות סיטואציות מורכבות.

רק על עצמי לספר ידעתי

טוב אז קצת על עצמי: אני בת 33 התחתנתי עם בעלי לפני 5.5 שנים לי אילו נישואין ראשונים לבעלי שניים מן הסתם?! את דניאל ביתו קיבלנו לחזקתינו עוד לפני שהתחתנו מאחר ובאותה תקופה אמא שלה הייתה מוגדרת כ"אם לא ראויה" כך שאת דניאל אני מגדלת מגיל 10.זה נשמע כאילו סוגה בשושנים אבל ממש לא אולי בתקופה האחרונה יש שיפור משמעותי אבל מהרגע שהתווספו למשפחה ילדים משוטפים התחילו גם המון קשיים אבל היום אני חייבת לציין שדניאל ואנוכי מצאנו את הדרך הנכונה ואני חושבת שזו גם ההצעה הצנועה שלי לכל חברי הפורום הנ"ל ברגע שתפסיקון לצפות,להתאמץ,ולצאת מגדרכם בדיוק אז יבוא הרגע לו ייכלתם יותר מכל "השקט" מקווה שעזרתי לפחות לאחד מכם

Sunshine1000

New member
מה'סתומרת להפסיק לצפות ולצאת מגדרנו ?

איך את עושה את זה בדיוק ? הייתי שמחה לשמוע

azaria

New member
כמו כל עיצה מהסוג הזה.

Easier said than done כלומר: קל יותר לאמירה מאשר לביצוע.

החתולית

New member
אולי הכוונה היא

להפסיק להתאמץ במיוחד ולנסות לחיות את החיים, לטפל בכל בעיה כשהיא מגיעה, ולא לצאת מגדרנו להיות משפחה רגילה, הורים רגילים, כמו אמא או כמו אבא וכו'. נדמה לי שזה רעיון לא רע בכלל. ברוכה הבאה אמא של אל.

שמעתי את זה בעבר וזה עובד

ברוב הפעמים. למדתי להתעלם בסיטואציות מסויימות, לא לצפות ולא להשתדל וככה אני מגינה על עצמי ממפח נפש. ברוב הפעמים זה באמת עובד, אך לא בכולם. ברוכה הבאה

k e n g a

New member
ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo140.gif

אני קנגה, ואני ילדה (גדולה) במשפחה מורכבת. ברוכה הבאה! בעניין ההשתדלות והמאמצים, אני רוצה להגיב מהכיוון שלי: זה נכון שילדים לא תמיד יודעים להעריך את מה שהמבוגרים עושים בשבילם, או להביע את ההערכה הזו. ברור לי שזה קשה במיוחד עבור בני הזוג שאינם ההורים הביולוגיים, כי ההשקעה שלכם היא לא מובנת מאליה ודורשת מאמץ שאולי בא בטבעיות להורים הביולוגיים. אז אני לגמרי מבינה את הגישה שלך, שלא שווה להתאמץ כל כך ולצפות ליחס חם בתגובה; אבל לדעתי, גם המאמצים שלא זוכים להערכה באותו רגע "מתוייקים" אצל הילדים. אני יכולה להגיד לך שרק היום אני יכולה להתחיל להבין כמה בני הזוג של ההורים שלי השקיעו כדי שיהיה לי נעים ונוח בבתים שלהם, כמה הם רצו וניסו להתקרב (נסיונות שלא תמיד עלו יפה) וכמה שזה לא מובן מאליו. אני מאוד אוהבת אותם על זה שהם לא ויתרו, ובזכות זה המצב בינינו טוב כמו שהוא היום. אני יודעת שיש גם מקרים אחרים, ואולי לפעמים באמת שווה להפסיק להתאמץ ולהתאכזב, אלא פשוט לשמור על סטטוס-קוו רגוע בבית. אבל רציתי להראות לך שכפיות הטובה עוברת בשלב מסוים
- ואני מקווה שגם דניאל תתבגר ותלמד להעריך את מה שאתם עושים בשבילה.

azaria

New member
ברוכה הבאה. סליחה על התגובה המאוחרת שלי

לפני שאני מתייחס לסיפור שלך ולשירשור שהתפתח ממנו - תרשי לי לברך אותך על הצטרפותך לפורום הזה. כמובן שאת עונה על ההגדרה. הנפשות הפועלות כאן הן כל מיני. המשותף לכולם הוא שכולם באים ממקום של רצון לעזור ולהקל. גם אם לפעמים יש כאלה שעושים את זה בהתנסחויות מעט קיצוניות ואפילו בדברים שיכולים ממש לגעת בנקודות כועבות ופוגעות. אז ברוכה הבאה אל חבורת התורמים והנתרמים של הפורום הזה.

סליחה שלקח לי זמן להגיב

פתאום נהייתי חולה לא ברור מה יש לי אבל אני חולה
אבל אני בדרך להיות בסדר! נכון שזה נשמע כאילו זה הדבר הכי פשוט, וזה לא הייתי צריכה לעבור הרבה תלאות בשביל להגיע למקום הזה . אבל היום אני באמת שם ובעיקר כשמוותרים על האגו ומפסיקים לחשוב כמה אנחנו רוצים לחשוב כמה אנחנו רוצים לקבל בחזרה, אלא פשוט לזרום ,אז זה קורה .

למעלה