צהריים טובים

osher0401

New member
צהריים טובים

צהריים טובים לכולם,
מה שלומכם?
שמי אושר ואני חדשה כאן, עברתי ניתוח טבעת לפני שבועיים בדיוק
עדיין בשלבי הבלבול והעיכול בשינוי המתחיל...
רציתי לשאול כמה שאלות ואשמח לעזרה ולשמוע מניסיונכם-
לפי דפי ההסבר שקיבלתי מד"ר אבינוח אני אמורה להתחיל היום בשבוע של הוספת אכילת בשר לתפריט
למה בדיוק הכוונה? קציצות ברוטב? העוף של המרק?
האם מותר חזה עוף? טונה? פרגיות רכות? או שזה עדיין שלבים מוקדמים מדי?
האם במסגרת אכילת הירקות המבושלים מותר לאכול קצת אפונה? שעועית ירוקה? סלק?
מתי מותר לאכול אורז? פתיתים?
באיזה שלב אפשר להכניס לתפריט פרוסת לחם? (אם בכלל...)
פירות? מותר?

אשמח ממש לעזרה מרגישה מבולבלת...

סופש נפלא,
 

אופירA

New member
מנהל
שלום, איזה אושר, את אחרי הניתוח


בדף של אבינוח כתוב - קציצות בשר ודגים. כלומר בשר בצורותיו הטחונות.

תיכנסי לאתר "טבעת" שבחתימתי, ותקראי את כל המידע המפורט שריכזתי שם. אם עדיין לא יהיה לך ברור משהו, תשאלי פה או בטלפון.
קציצות ברוטב - מצוין. עוף רך מאוד מהמרק - בסדר. טונה כבר אפשר.
חזה עוף, סטייק ולחם - משאירים לסוף ההתנסויות. רק אחרי שניסית את כל המאכלים שאת רגילה לאכול, מנסים את 3 המאכלים הללו. כלומר רק בשבוע רביעי, ורק אחרי כל הניסיונות האחרים. בשום אופן לא אחרי שבועיים מהניתוח.
כל הירקות המבושלים מותרים.
כרגע אפשר לאכול אורז מבושל רך. את יכולה לנסות גם פתיתים רכים, אבל הזמן האמיתי שלהם הוא השבוע הרביעי. גם פירות מקומם בשבוע הרביעי.
 

osher0401

New member
תודה רבה!

ואני מצטערת שאני מציקה עם זה אני פשוט עוד לא מצליחה להבין יותר מדי..
פתית מותר? לחמית? גבינה צהובה?
קורנפלקס בחלב?
איזה ירקות עדיף שלא אנסה עדיין?
מוגז אתם שותים? ד"ר אבינוח אמר שאין בעיה אבל אני מפחדת לנסות...
התחלתי אתמול את השבוע השלישי לניתוח-
מה מומלץ לאכול עוד חוץ מקציצות ברוטב והעוף של המרק?

ממש אודה לעזרה..
 

אופירA

New member
מנהל
פתית ולחמית היה מותר כבר בשבוע השני

עכשיו בשבוע השלישי בוודאי שמותר. הם נחשבים כלכלה רכה.
גבינה צהובה את יכולה. זה נכלל במוצרי חלב.
קורנפלקס בחלב בשבוע שלישי את יכולה בהחלט. סביר שגם בשבוע שני.
ירקות את יכולה לנסות הכל מצידי. תלעסי טוב, תנסי כל ירק חדש בנפרד מירקות חדשים אחרים. אל תחששי ללמוד. צריך לנסות כדי ללמוד.
אם ירק מסוים לא מרגיש לך טוב, תעשי עוד ניסיון בעוד כמה ימים, ורק בערב, וביחד עם מאכלים אחרים שאת כבר מכירה.

ממוגז כדאי להימנע כמה שאפשר. לא להיהרג בשביל זה, כלומר אם נורא קשה לך לוותר אז תשתי, כי בכל זאת אין הוכחה שזה מזיק לוושט המטובעת, אבל מה שאת יכולה להפחית זה רצוי, כי יש פה סיכון לא ברור, וכדאי להשתדל להימנע. אפשר להפחית את הריכוז של המוגז (ע"י למהול ברבע כוס מים או לפתוח את הפקק לכמה זמן), ואפשר להפחית את כמות הכוסות של המוגז שהיית רגילה לצרוך. ואם זה לא חסר לך נורא, אז תוותרי על הסיכון הזה, עדיף.
תנסי גפילטעפיש אם את אוהבת, חביתה, קציצות טונה, סלט עם טונה או גבינה מלוחה, ירקות מכל הסוגים בכל הצורות - פשטידות, תבשילים, קציצות וכמובן חיים. אפשר לפורר בשר טחון יחד עם בצל מוזהב ורסק עגבניות, ולשפוך על אורז רך או פסטה רכה.
 

osher0401

New member
אופירה אשמח לעזרה שוב...

נכנסתי השבוע לשבוע הרביעי לאחר הניתוח- ז"א שאני מתחילה כלכלה רגילה
מה שקורה שאני כמעט ולא אוכלת כלום כי אני ככ מפחדת שיתקע לי ואני אצטרך להקיא שאני לא מנסה כמעט שום דבר...
כל היום אני אוכלת שני יוגורטים ושני פתית וזהו.........
מה אני אמורה להתחיל לנסות השבוע?

ומה העמדה לגבי:
פופקורן, מנגו, קיווי, קוסקוס, כרוב, כרובית, ברוקולי, קולורבי, סלט עם כמה ירקות, חסה (זאת אופציה בכלל??), נקניקיות, קבב
והרשימה שלי ככ ארוכה שאני אעצור פה...

ממש אשמח להכוונה מרגישה ככ מבולבלת............

תודה
 

osher0401

New member
אופירה תוכלי לענות לי לכיתוב מעלה..? ממש אודה

לעזרה
 
למעלה