צהריים טובים,

צהריים טובים,

טוב, אני קצת אובדת עצות ואשמח לעזרה!
(ספציפית פונה לאנשים שהיו ביפן בכללי ובהוקייאדו בפרט)
אני טסה ליפן עוד שלושה שבועות והולכת לבלות זמן ניכר בהוקאיידו. עכשיו לפי מה שבדקתי, אי אפשר לקנות בארץ Hokkaido Rail Pass, גם מהסוכנויות שמוכרות JR Pass. ניסיתי לחפש שאלות באינטרנט ובאתרים שונים ולא מצאתי שום פתרון. יש דרך לקנות את זה ביפן עצמה? מישהו פה היה שם וקנה את זה? הצעות? עצות?
תודה מראש,
מאי.

railpass

עד כמה שאני יודע הוקאידו כלול בJRP הרגיל.
אני קניתי בזמנו מפה - http://www.jrpass.com/
צריך להזמין מעל חודש מראש (מקבלים בפדאקס לאן שרוצים) ולהיות מאוד מדוייקים בפרטים שמכניסים (כל חוסר התאמה היא עילה לפסילת הכרטיס). אולי אפשר משלוח אקספרס בעלות נוספת.
אי אפשר לקנות את rail pass ביפן. הם מיועדים לתיירים ואפשר רק לקנות ממקומות מורשים מחוץ ליפן כמו האתר הזה.

weinnir

New member
את ההוקאידו פס אפשר לקנות רק בהוקאידו

הווה אומר לא בטוקיו ובטח לא בארץ. נכון, ה JR תקף גם שם אבל צריך להשוות את העלויות. ייתכן וישתלם לך רק ההוקאידו פס ולא ה JR (וזה נכון שה JR מיועד רק לזרים והוא זול משמעותית וההוקאידו הוא גם ליפנים אבל כאמור כדאי לעשות את השוואת המחירים לפי הצרכים)

הוקאידו פאס

לא ידעתי שיש פאס ספציפית להוקאידו. כפי ש-weinnir אמר שווה לברר פרטנית לפי תכנון המסלול שלך האם יהיה לך כדאי להשתמש בו, בפאס הרגיל (למרות שאין לך הרבה זמן לקנות כזה) או בלי פאס בכלל.

אני אומר - וזה רק מניחוש - שהפאס הרגיל כנראה עובר במרבית האתרים המרכזיים והערים התיירותיות בהוקאידו. ככה שהוא כנראה גם אמור לכסות לך את הטיול.

Simbbam

New member
כשאתה אומר חסר התאמה - למה אתה מתכוון?

דוגמה - אני קניתי אתמול JR PASS בדיוק מהאתר הזה עבורי ועבור חבר שלי.
בשם שלי הכנסתי מתן כץ, שזה שמי המלא ובו אני משתמש בכל מקום, אך בדרכון שלי רשום גם שמי השני (מתן משה כץ), אבל אני לא משתמש בשם הזה בשום מקום...
זו לא יכולה להיות עילה לפסילה, נכון?

חוסר התאמה

כשאני אומר חוסר התאמה אני מתכוון לכל מיני שטויות כמו סיפרה לא נכונה בדרכון או שם שלא מתאים.

אני לא רוצה סתם לזרוע לך פאניקה לגבי מה שעשית. מרבית הסיכויים שיקבלו את הפאס שלך למרות שלא הוספת את השם האמצעי. אולי כאמצעי בטיחות הייתי שולח להם מייל לודא את העניין. בזמנו שלחתי להם מייל והם ענו לי די מהר.

תודה רבה לכל מי שענה ועזר

למעלה