צהריים ספונטני באל באבור והים בעכו

HEYלו

New member
צהריים ספונטני באל באבור והים בעכו

ניצלנו המתנה של כמה שעות לקרוב משפחה שנותח בבי"ח נהריה וקפצנו לאכול צהריים באל באבור והים בעכו.
המסעדה הייתה כמעט ריקה, שקטה ונחמדה. לא באנו מאוד רעבות אז החלטנו לקחת כמה מנות קטנות ולחלוק.

בשורה התחתונה- מעולה ביותר!

בפירוט:
פטאייר גבינות צאן- מאפה מדהים במילוי גבינות צאן ומרווה. גרסא מטוגנת ומפתיעה, לפחות לנו שמכירות פטאייר כמאפה אפוי. משובח. 25 ש"ח, 4 משולשונים.
סלט פאטוש- מעולה, במיוחד בגלל קרוטוני הפיתה הום מייד בטאבון שהמסעדה מייצרת. בסלט עצמו היה חסר לי קצת יותר לימון, שמנ"ז, בצל, אבל אמא שלי דווקא נהנתה כמו שהוא. לא זוכרת כמה עלה.
שרימפס קדאיף- 3 שרימפסים עטופים בשערות קדאיף (לא סגורה אם בגריל או במחבת) על סלטון של בצל סגול, רוקט, תרד וסומק. השרימפס חביבים מאוד והסלטון מושלם. משהו כמו 45-48.
קוקי סאן ז'אק על קרם פלפלים- פשוט מעדן אלוהי. מבחינתי לגמרי ברשימת ה-מנות שטעמתי. הגיעו 4 חתיכות צלויות (הרגיש כמו בחמאה) על קרם פלפלים צהובים עדין מאוד. בעצימת עיניים הייתי חושבת שבכלל מדובר בפילה או נתח מעודן-מפואר כלשהו אחר. עוקף את הקוקי סן ז'אק של אורי בורי P: מחיר- גם 45-48.
צ'יפס- לנפש. אחלה צ'יפס.

השירות היה מצוין ואדיב, המנות היו מוקפדות וחלקן מעוצבות יפהפה. הנוף לחומות של עכו בכלל מקסים ונראה שמגולם במחיר...
צירפתי תמונות ממה שלא נטרף לפני שנזכרנו לצלם :)

מומלץ מאוד.

עכו היתה שוקקת היום, תנועה סואנת של תיירים

וואלה הייתי קרוב מאוד היום לאל -באבור, בכלל לא לקחתי את המקום הזה כאופציה לאכול, בדיעבד אולי טעיתי,
ישבתי כמה דקות מתחת למגדלור בעכו להפסקה קלה, ממש בסמוך ראיתי חומוסיה ששנים היתה סגורה והבת שלו כיום מבשלת שם כל מיני מנות חומוס משודרגות,
דווקא התאים לי לאכול חומוס עם קרעי פיתה וכו, אבל לצערי היה שלט שמבשר שהמקום סגור עד :1611,
החומוסיה הכחולה זה נקרא כיום או משהו בסגנון הזה,

מפה לשם שוחחתי קצת עם צוללן מוסלמי עם זקן עבות, חבריו קוראים לו בהערצה: שייח,
הוא כנראה באמת שייח, בעצם מלך כי ראיתי שהוא חזר עם הרובה צלילה שלו ועל השחילר התנוסס לו דק לוקוס ענקי ושמנמן ועוד כמה סרגוסים גדולים במיוחד,
החמאתי לו על השלל ובעוד הוא צועד עם הסנפירים והרובה שלו ואוחז בכידון אופניו בסמטאות הצרות שמובילות אל השוק של העתיקה.

תיכננתי לאכול אצל אוהד ב"סבידה" בבזאר הטורקי, אולם גם כאן התבעסתי שנאמר לי שאוהד נופש לו בחופי סיני, המקום היה פתוח ואפילו היה מגוון דגים שם ולא רק פלמידה!
היו מרמורים, שרימפסים שרק יצאו מהים, היה גם מליטות יפות,
אבל...
כל הבזאר המשוחזר היה פשוט מוצף באנשים, פשוט תחנת -רכבת,
גם סבידה היתה עמוסה לעייפה, מצד אחד' שמחתי עבורם שהמקום פועל, כי בזמנו שסבידה נפתחה רבים צפו שהמקום לא יוציא את שנתו הראשונה, ראו זה פלא כבר כמה שנים סבידה עובדת ועובדת יפה, מתבססת רק על דייג מקומי מהים התיכון ללא דגי בריכה או דג קפוא חלילה,

מאידך גיסא התבעסתי שהמקום כה שוקק, שם אני אוהב לשבת שרגוע, יש שם חצר מתחת לעצי פרי בין בנייני מקומיים , מין רחבה אותנטית , החלטתי רק ללגום שם בירה מהחבית ולמצוא נישנוש אחר,

איך לא מצאתי את עצמי בסוף יושב על צלחת חומוס עם בשר אצל טוני ,
אם אני זוכר נכון אז שאלו כאן מה טוני מגיש בנוסף לחומוס , אז מלבד פיתות :
זייתים סורים דפוקים, עגבניה מחולקת לרבעים, מלפפון חמוץ, חצי בצל חי,

עכו יפה, עכו אותנטית,
קצת חבל שמשעות הצהריים המוקדמות הסוחרים בשוק כבר מתחילים לנקות, לשטוף המרצפות ברחוב הראשי של השוק,
תמיד יש מים זורמים שמתערבבים עם אבק ולכלוך ועוד עם ריח של דגים וכל זה יוצר ריח לא הכי נעים בעולם,
גם בעתיקה ובכמה מסעדות היו מלא סועדים וללא ספק לפרנסי העתיקה אין סיבה להתלונן על הפרנסה,
רק עדיף היה שהיו משקיעים טיפה יותר בחזות ובנקיון של המרחב -הציבורי

החתולית

New member
כבר אמרתי שלטעמי החומוס של טוני הכי טוב בעכו

מעניין מה היה היום שהשוק היה כל כך עמוס.
&nbsp
אני מסכימה איתך לגבי ההשקעה. אבל אם יש פרנסה, והתיירים מכאן ומשם באים, למה שיהיה אכפת להם?

אם הם ישקיעו עוד קצת זה ישתלם להם ובגדול

אני מבין את הלך הרוח של שאלתך,
אם זה עובד טוב כעת-אז למה לקלקל?
עדיין,
אם המינהלת שם שיש בעתיקה היתה משקיעה יותר אני משוכנע שכולם שם כולל כולם היו רק מרוויחים מהדבר,

העתיקה ממש מקום יפהפה ומיוחד,
כייף ללכת שם לאיבוד בין הסמטאות, אני לא מתכוון לסימטאות בשוק עצמו, אלא ממש בתוך הסמטאות שבהם מתגוררים העכואים,
יש שם לבירנט צר במיוחד, מזכיר קצת את הסימטאות שמתחת לשער האריות והאשפתות בירושלים,

אין כמו לצעוד בסימטה צרה וצפופה וחשוכה בגלל התקרות אבן הנמוכות ואז האור והכחול הבוהק של הים ממש מסמא את העיניים,
עכו ללא ספק השתדרגה בשנים האחרונות, הייתי מאוד רוצה לראות המשך היוזמה הזו ולא הסתפקות במה שיש.

היום היה מזג אוויר נעים, אל אין לי באמת הסבר לנחיל התיירים ,
מה שכן שיצאתי מהחניון עם האוטו ראיתי כ 5 אוטובוסים בהמתנה לתיירים,
אבל מה שהיה בעתיקה היה הרבה יותר מ 250 תיירים ותיירות,
אולי ואני מקווה שאני טועה שהתיירים ומדריכי הטיולים מעדיפים לבקר בעכו העתיקה במקום ירושלים העתיקה בגלל הסיכון הבטחוני,
בכל מקרה העין שלי לא טועה,
מלבד ימי תיאטרון עכו בסוכות נדיר לי לראות ביום חולין את עכו העתיקה כה מפוצצת

החתולית

New member
אני משערת שמבחינת העירייה

והחברה לפיתוח עכו העתיקה, זה הלך הרוחות.
&nbsp
כתיירת בעכו, הייתי שמחה אילו היו מפתחים יותר. אני זוכרת תמיד שמדובר בשוק פעיל של תושבי העיר והסביבה, והוא מתנהל יותר כמו שוק מחנה יהודה ושוק הכרמל, מאשר כמו לה בוקריה בברצלונה.

HEYלו

New member
נראה שכדאי בהחלט לקחת בחשבון

גם אני אוהבת את עכו ומסכימה שהפוטנציאל הרבה יותר גדול ממה שממומש כיום
גם החוף שנוקה בשנים האחרונות מקסים, עם הנוף לחומות והעתיקה מצד אחד ולכרמל מצד שני. רק חבל שלא מכשירים את כל הרצועה ומסתפקים ב-100 מטר הקיימים

למעלה