צהרים ומה מכינים?

  • פותח הנושא ady18
  • פורסם בתאריך

ady18

Well-known member
צהרים ומה מכינים?

אצלי עוף ברוטב עגבניות ואצלכם? מתכון: עוף ופתיתים ברוטב עגבניות רכיבים: בצל קצוץ ‏6 שוקיים ‏2 קופסאות רסק עגבניות ‏5 קופסאות הרסק מלאות מים חצי כפית סוכר ‏1 כף אבקת מרק מלח (אם צריך), תבלינים אחרים פתיתים "פרפלך" (עשיתי את זה פתיתים "קוסקוס" וגם התקבל טוב) אופן הכנה: מטגנים את הבצל, מוציאים לכלי ומטגנים את השוקיים. לחוד מרתיחים את חומרי הרוטב, ולאחר הרתיחה מבשלים מספר דקות על אש נמוכה. בסיר נוסף מכינים את הפרפלך (בלי מלח, רק במים). לאחר טיגון הבצל והשוקיים מכניסים לסיר הרוטב, מרתיחים ומבשלים כשעה על אש נמוכה. לקראת סוף הבישול, מוסיפים את הפרפלך המבושלים, והרי לכם עוף ברוטב עגבניות ופסטה ברוטב עגבניות ביחד!! הערות: עשיתי את זה ויצא מאוד טעים. העוף מתקבל ממש ממש רך ועסיסי מקור המתכון: אתר לול הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

pirge

New member
מאפה קינואה ירקות כארוחה שלמה

מאפה קינואה ירקות כארוחה שלמה - הוכן היום מאפה חדש ומומלץ ארוחה בתבנית,זה מה שזה. טחינה וסלט ישלימו את הארוחה. המלצה. מקור: פירגה תבנית משומנת בגודל 37X23 X5 כרובית בינונית חתוכה לפרחים מבושלת ומרוככת תפוח אדמה ג ד ו ל מקולף ומבושל וחתוך קוביות כוס גרגרי תירס סנפרוסט או מקופסה (בלי המים) 4\3 כוס קינואה שטופה היטב ומבושלת בהרבה מים 30 דקות—מסוננת. 4-5 ביצים טרופות 5 כפות שמן בצל קצוץ מטוגן בשמן הנ"ל – מוזהב. ועוד בצל קטן – לא מטוגן—חצוי ופרוס דק 2 שיני שום כתושות 2\1 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה כפית מלח 4\1 כפית פלפל שחור כף גדושה מאד פפריקה מתוקה 4\1 כפית כמון 4\1 כוס גרעיני חמנייה קלופים (לא חובה) בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים יוצקים לתבנית ומהדקים בכף היד. מזרזפים פפריקה,תבלון פטרוזיליה,וכורכום מעל למאפה אופים שעה בחום 175. תהנו.
 

bigjack

New member
פירגה יופי של חידושים ../images/Emo106.gif

את מביאה לנו כל הזמן...... הפשטידה נראת מגרה מאד למרות שהמילה קינואה אצלי מורידה את החשק משום מה
 

pirge

New member
היי ביגוש,תודה רבה. לא כל אחד או

אוהב קינואה. צריך לנסות כמה מתכונים כדי להכיר את הטעם והמרקם. אצלי הפשטידה הזו קיבלה ציון 10. כנ"ל קציצות הקינואה טונה. אוהבת לחדש,תודה רבה. ערב טוב
 

pirge

New member
מרק תפוחי אדמה ועדשים-חדש../images/Emo41.gif

מרק תפוחי אדמה ועדשים ----- המרק סמיך בגלל תפוחי האדמה - מומלץ כי טעים. מקור:פירגה 2 כוסות עדשים כתומות שטופות 4 תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות 3 בטטות שלמות קטנות (להגשה) – אפשר יותר. בצל מפורק אפשר 2 שיני שום כתושות לפני או אחרי הבישול פפריקה כמון – אם אוהבים.... מלח פלפל שחור 2 כפות מרק עוף בלי מונוסודיום מים בגובה הסיר סיר גדול למרק מכניסים את כל המרכיבים וממלאים את הסיר במים 4\3 מגובהו. מרתיחים בלי מכסה. מנקים קצף........ מבשלים על להבה קטנה כשעה. כיסוי חלקי. מוציאים את הבטטות. מעבירים בלנדר יד ומועכים את רוב התכולה. מגישים על כל מנה, בטטה שלמה ומקשטים בירק. תהנו.
 
למעלה