צהרים טובים, אשמח להתיחסות בנושא עיניים ..

צהרים טובים, אשמח להתיחסות בנושא עיניים ..

שלום, אני בן 44 ומרכיב משקפיים מגיל 7 בערך ..

לפני מספר שנים התחילה לי בעיה קטנה של נקודה שחורה שרצה לי בעיין שמאל וכן שערות שחורות דקות (או אולי קווים) שרצות לי בשני העייניים.
זה קורה במיוחד כשאני מסתכל על מסך מחשב לבן או טלוויזיה ..

במשך השנים למדתי להתעלם מזה ולהמשיך בחיים .. עד שלפני שנה החלטתי ללכת לרופאת עיניים כדי לשאול אותה מה זה ..

הייתי אצל רופאה, היא הפנתה אותי לבדיקת שדה ראיה ואמרה לי להגיע אליה כל 3 חודשים לביקורת .. כיום שנה אחרי
הפעם הראשונה שהייתי אצלה (ואחרי 3 ביקורות בערך) היא הפנתה אותי שוב לבדיקת שדה ראיה כדי להשוות לתוצאות
של שנה שעברה ובנוסף היא נתנה לי הפניה לבדיקת OCT

מה זה הנקודה והשערות השחורות ? מה בודקים ב OCT ? אני צריך להתחיל להיות מודאג מהתוצאות או שגם במקרה וימצאו
משהו יהיה איך לטפל בזה ?

אני רק רוצה לציין שחוץ מזה אין לי בעיות בראיה, לא הבזקים, לא טשטוש .. רק השערות השחורות הדקות שרצות לי ברקע כבר מספר שנים

אשמח אם משהו מומחה ירגיע אותי ...

תודה רבה על התשובה

שערות מול העין

הלכלוכים או שערות מול העין הינם עכירויות בזגוגית (ג'ל אשר ממלא את גלגל העין( זה למעשה תהליך ניווני רגיל הקורה כמעט אצל כולם לרוב בגיל מאור יותר משלך אך לאנשים בעלי מספר גבוה בעיניים זה יכול להופיע בגיל מוקד יותר.
אין קשר בין שדה הראיה ללכלוכים, אולי הרופאה מצאה או חושדת במשהו אחר ולכן היא ביקשה את שדה הראיה החוזר ו oct?
קשה לי להגיד לך.
פנה לרופא ושאל אותה, זו העצה הטובה ביותר שאוכל לתת לך.
בברכה,

תודה על התגובה, רק שאלת המשך קטנה ..

בעוד שבועיים אני אמור להיות אצלה ואז אשאל ..

בעניין העכירוית בזגוגית .. זה משהו שאפשר לחיות איתו עד גיל 120 ? זה לא משהו שיחמיר ? אולי יעלם עם הזמן ?

ושוב תודה על התגובה

המשך

לא, זה לא יעבור לגמרי. זה יכול לשקוע מטה ולהפריע פחות אך לעולם לא יעלם. אתה תתרגל לזה ובסוף תבחין בזה רק כאשר תסתכל על משהו בהיר כמו שמים בהירים או קיר לבן. אני מדבר גם מניסיון אישי....
בברכה,

למעלה