צהרים טובים חברים יקרים

י רדן

New member
צהרים טובים חברים יקרים

אני יותר ויותר שמה לב שהנושא הרפואי בצבא לוקה בחסר באופן משמעותי מאוד..קוראת כאן בלי סוף הודעות בנושא ופשוט שואלת את עצמי למה? למה הדברים צריכים להראות כך? עברתי זאת על בשרי עם שתי בנותי.. דברים שלכאורה נראים פשוטים חיסון נגד טטנוס שלא היה בנמצא.. כן תארו לעצמכם... ורק אחרי הפעלת קשרים הבת זכתה לקבל בזמן את החיסון.. ועוד ועוד דוגמאות.. לדעתי חובה עלינו להגיד את הדברים ולעשות משהו בנושא זה מדובר בילדים שלנו.. השאלה איך עושים זאת?

י רדן

New member
תוספת להודעה הקודמת

בטח תשאלו את עצמכם איך יתכן זריקת טטנוס הרי ידוע שמקבלים בגיוס.. אך ביתי עשתה קורס קדם צבאי שבסיומו הם התגייסו ורק אז היו אמורים לקבל את החיסונים. אך קרה והיא תוך כדי הקדצ נחתכה באופן שהצריך קבלת החיסון ולא היה... תארו לעצמכם... אנחנו ההורים צריכים לדאוג כשמדובר בנושאים אלו.. וחוסר האונים שמרגישים הוא בלתי נסבל לעיתים....

oshiko

New member
אם יש לך קשרים כלשהם ...

לגורמי הרפואה בצה"ל - נוכל לנסות לארגן אירוח בנושא. פרט לזה, אני מזמין את כל גולשי הפורום להציע נוסח של מכתב לקצין רפואה ראשי, או גורם בסדר הגודל הזה. אולי נצליח לעורר עניין תקשורתי, ואז גם נקדם את הנושא, וגם נפרסם את הפורום ...

י רדן

New member
זהו שאין לי קשרים אך לדעתי חשוב

שכולנו נשמיע קול בעניין..

י רדן

New member
ויותר ויותר שומעים גם על יחס

משפיל מצד מפקדים... קשה להיות אדישים למה שקורה.. ועל יותר ויותר חיילים ששמים קץ לחייהם...

י רדן

New member
תוך כדי שאני כותבת אני חושבת

מה היה כשאנו היינו בצבא?.. אני חושבת שזכינו ליחס יותר מכבד.

oshiko

New member
לאט לאט ...

לא כולם גולשים כל הזמן. אפשר לשים את כל המשפטים באותה הודעה ... בכל אופן, לגבי היחס, לא נראה לי שהוא היה טוב יותר בתקופתי. בכל זאת, התקשורת מאד התפתחה, האינטרנט, אי-אפשר כמעט לזוז היום בלי שזה יתפרסם איפשהו. בטירונות שלי היה חייל שכל צרות העולם התנחלו אצלו - נמוך מאד, משפחה בעייתית, קב"א של אפרוח. היום הוא לא היה מגיע בכלל לקרבי. אצלנו המ"מ העמיד אותו פעם על חבית, כדי שידבר איתו ב"גובה העינים". ופעם אחרת הוא העמיד אותנו עם אלונקות (שחייל עליהן, כמובן) בגובה מקסימלי, עד שהמסכן, שספק אם ידע לקרוא או לספור עד 10, יסביר איך מוצאים את כוכב הצפון. את מתארת לעצמך כזה דבר קורה היום? יש עדין הרבה ספיחים רעים של התעללות. בעיקר בטירונות, בעיקר טירונות לא קרבית. צריך לבער את הנגע, ומה שהצעתי לגבי רפואה, תקף גם לגבי הבעיה הזו.

י רדן

New member
ברור שלא כולם כעת כאן..

וניתן לרשום את הכל בהודעה אחת .. אכן התקשרות וגם המעורבות של ההורים התפתחה.. ברור שהכל אחרת היום.. אך יחד עם זאת צריך ויש מה לעשות.

סמדר בנ

New member
אנחנו כאן....

רק שכתבת רצף הודעות תוך זמן קצר, ולא תמיד כולם מול מחשב. הנושא הזה כ"כ חשוב כי מדובר בבריאות, וככזה - אנחנו כהורים הרבה יותר נלחצים ממנו מאשר מדברים אחרים. ההשלכות של היעדר טיפול רפואי הולם יכולות להיות חמורות. לגופו של עניין, לי אישית (יותר נכון לביתי) היתה חוויה שונה לחלוטין עם הצבא בנושא בריאות. התייחסו וברצינות לתלונותיה (בעיות נשימתיות בטירונות) ומיד נשלחה לבדיקות בבי"ח, ועד סוף השירות המשיכו לעקוב אחריה. אני מכירה עוד מקרים דומים גם אצל ילדים של חברים. מצד שני יש את הבעיות שעלו כאן בפורום שנראות כהזנחה, אפילו פושעת במקרים מסוימים. המסקנה שלי היא שרמת הטיפול הרפואי מאוד תלויה ביחידה עצמה. אני חושבת שעיקר הבעיה היא ברמת הטיפול הנמוכה, מדובר בחובשים בוגרי קורס עם מינימום נסיון, בסה"כ ילדים. במקרה הטוב יש להם מוטיבציה והם ישתדלו, ובמקרה הפחות טוב - לא יתאמצו. גם הרופאים - בדיוק כמו באזרחות - יש טובים ויש פחות טובים. כשמתגלה בעיה רפואית, הבעיה היא לקבל את ההפניה ואת התור כדי להגיע למקומות היותר מקצועיים - וועדות, חר"פים או מרפאות בתי חולים. יש גם את "אזור הדמדומים" כמו במקרה של אשד - הבן לא כשיר לפעילות - אבל בינתיים - מה הסטטוס שלו? נראה לי שהטיפול צריך להיות ברמת היחידה, אם זה הדגשים מסוימים החסרים בקורס חובשים או נוהלים יותר ברורים של כל הנושא הרפואי.

י רדן

New member
נכון קבלת התורים, וההפניות

הוא אחד הדברים היותר בעייתיים.. כשאני חושבת, אז לאחרונה היתה לביתי בעיה בריאותית ועקב ההתנתקות היא היתה מסופחת לאחד הבסיסים,והרופאה באותו בסיס טיפלה בה והתיחסה מאוד ברצינות ולמרות שסיימה את המשמרת, חיכתה לנו עד שנגיע לאותו בסיס כדי לקחת אותה הביתה עם הפניה לאחד מבתי החולים הקרובים לביתנו. במשך הנסיעה לשם היתה איתנו בקשר טלפוני רציף.. חבל שלא כולם מתייחסים באופן כזה. אז נכון שיש דוגמאות לכאן ולכאן..

סמדר בנ

New member
מהסיבה הזו בדיוק

אני נזהרת מאוד מהכללות. כשמדובר במערכת כזו גדולה צפוי שתהינה תקלות. כשמדובר בבריאות בתיאוריה אסבור שתהינה תקלות. החכמה היא אכן לאתר אילו תקלות הן שיטתיות ושכיחות ואילו מזדמנות. הנוהלים ברמת היחידה כנראה לא מספיק חד משמעיים ולכן יש כל מיני מקרים כפי ששמענו.

אימשל2

New member
לנושא ההשפלות יש מודעות

משתדלים לברא את התופעה. אבל, נושא הבריאות הוא שערוריתי. עצומה לקצין רפואה ראשי עם העתק לרמטכ"ל זו התחלה טובה. חשוב להעביר העצומה לרמטכ"ל משתי סיבות: 1. תמיד טוב לכתב את הבוס הגדול כדי לקבל התיחסות. 2. הבנתי שהרמטכ"ל הנוכחי מתכנן מהפכה במבנה הצבא. כדאי שיבין שבמסגרת המהפכה יש תחום חשוב שזקוק לשידוד מערכות דחוף. הכי חשוב להעביר העתק לתקשורת.

י רדן

New member
כן מסכימה באמת שערוריה זו המילה...

וחשוב שנשמיע את קולנו.. ננסח מכתב שבו אולי גם נביא דוגמאות כדי שהדברים יהיו יותר מוחשים.

למעלה